7/11/18

Η πΑριστερά του Κυρίου

Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου θα υπογραφεί στη λίμνη Βιστωνίδα, πρώην λίμνη μονής Βατοπεδίου.

Η Εκκλησία μετά τη συμφωνία δεν αλλάζει όνομα, ούτε Σύνταγμα.

Ο Κούλης νευρίασε περισσότερο όταν έμαθε ότι εκτός από τους οκτώ χιλιάδες ρασοφόρους οι μητροπόλεις απασχολούν και δυο χιλιάδες λαϊκούς υπαλλήλους. Ο Τσίπρας τού κλέβει τις υποσχέσεις και μειώνει το κράτος. Άσε που ιδιωτικοποιεί την εκκλησιαστική περιουσία.

Δε μπορεί ο Τσίπρας στη θέση των παπάδων να προσλάβει γιατρούς, δασκάλους, πυροσβέστες. Χωρίς τάμα, τρισάγιο ή ευχέλαιο υγειά δε βρίσκεις, η φωτιά δε σβήνει και γράμματα δε μαθαίνεις.

Δεν είναι ο Αλμπέρτο Εσκενάζι, είναι ο ο Ιερώνυμος
Με τις κουταμάρες του ο Βορίδης περί αφαίρεσης σταυρού από τη σημαία, εικόνων από δημόσια κτήρια και για επίσημη κατάργηση Χριστουγέννων έθεσε τη ΝΔ εκτός πολιτικής επιρροής της Εκκλησίας. Τον χαίρεται ο Τσίπρας.

Η ΝΔ πανηγυρίζει με την εξέλιξη της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου: « Ο σταυρός παραμένει στην πλάτη μας».

Βορίδης: Ο Ιερώνυμος, αυτός ο παλιοκομμουνιστής.


Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τα βρίσκει και υπογράφει  συμφωνία με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, δεν ανησυχεί για αποκαθήλωση συμβόλων, ο μητροπολίτης Βορίδης όμως, διαφωνεί και αποζητά την κατάργηση των Χριστουγέννων για να γλιτώσει τον διασυρμό της πολιτείας του ως υπουργού Υγείας.

Μητροπολίτες εφορμούν ν̕  αποκαθηλώσουν τον Τζερώνυμο
Οι Μητροπολίτες διαφωνούν με στη συμφωνία, γιατί στέλνει τους παπάδες στα νύχια τους. «Μας προκαλείτε. Αν τους πληρώνουμε εμείς δυναμώνει η εξουσία μας πάνω τους και αργά ή γρήγορα θα τους γδάρουμε».

Τα έριξε ο Μαλέλης στον Τσίπρα που δεν πλακώθηκε με το παπαδαριό αλλά το έφερε σε συμφωνία, για την οποία όμως ο ίδιος δεν εξέφρασε διαφωνία ή άλλη πρόταση. Ίσως ως πρώην μέλος του ΚΚΕ ο Μαλέλης αδυνατεί να διαβάσει τον "Εφικτό Σοσιαλισμό" του Φρανσουά Μιτεράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: