14/10/18

Κυβέρνηση με το δεξί

Σχηματίστηκε επιτέλους η σκιώδης κυβέρνηση Κούλη. Ο Κουμουτσάκος είναι το δεξί του χέρι, ο Άδωνης τα μάτια και τ' αυτιά του, ο Βορίδης το τείχος προστασίας και ο Πλεύρης το τούβλο.

Ο Τσίπρας από την ώρα που μπήκε στο Μαξίμου ασκεί σκιώδη αντιπολίτευση σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δεν ασχολούμαστε.

Η νίκη μας, σύντροφοι νεοδημοκράτες και πασοκάριοι, είναι σίγουρη. Ας μη λέμε πολλά. Ο Άδωνης από δω και μπρος θ' ασκεί σοφτ αντιπολίτευση και η Σοφία Τούβλεψη θα συνεχίσει ν' ασκεί αντιπολίτευση σόφτεξ. Η Σπυράκη θ' ασκεί παραπολίτευση, ο Κουμουτσάκος θ' ασκεί του Αιόλου και η Φώφη θα ασκεί. Εν συνόλω, όχι σκληρή, αλλά μαλακήα ντιπολίτευση. 

Προσοχή-προσοχή, την Κυριακή από 10 το πρωί μέχρι τις δέκα το βράδυ θα έχουμε προσομοίωση κυβέρνησης με πρωθυπουργό Κούλη. Μη βγαίνετε από τα σπίτια σας με λεφτά στην τσέπη και κάρτες εργασίας στο μυαλό σας αν δεν το έχετε απόλυτη ανάγκη.

Ο Κούλης ως σίγουρος επόμενος πρωθυπουργός αθετεί από τώρα τις εξαγγελίες του. Μόλις βγήκε πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε πρόωρες εκλογές με παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και ακόμα όχι κάλπη, ούτε τη τύφλα μας είδαμε. Ο Έλληνας δεν αντέχει τέσσερα χρόνια χωρίς εκλογές. 

Ναι, ναι, η πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα είναι θέμα ωρών. Όμως και οι ώρες είναι θέμα ημερών και οι ημέρες θέμα εβδομάδων και μηνών και οι μήνες θέμα ετών, δεκαετιών και αιώνων.

Προτείνουμε σλόγκαν με το αζημίωτο φυσικά: “Την Κυριακή Κυριάκο”. (Της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη)

Μακάρι να βγει ο Κούλης και να μας ξαναφέρει το ΔΝΤ μπας και χάσουμε κάνα κιλό.

Ο Κούλης σημειώνει τις ολοένες και μεγαλύτερες πιθανότητες οι επόμενες εκλογές να μην έχουν τζακ ποτ, αλλά αυτοδυναμία.

Τα τηλεοπτικά κανάλια είναι το κλειδί που θ' ανοίξει για τον Κούλη την πόρτα του Μαξίμου. Το ΕΣΡ είναι το χαλάκι της εισόδου πάνω από το κλειδί. 

Ίσως γι' αυτό όλες οι συνεδριάσεις του ΕΣΡ θα μεταδίδονται απ' ευθείας από το κανάλι της Βουλής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: