16/6/18

Μένουμε Βλακάνια

-Πατέρα, ποια είναι η Νότια Ιρλανδία;
-Σκάσε, επιτέλους.

Μπορούμε να έχουμε μια φιλική χώρα με το όνομα Βόρεια Μακεδονία ή μια εχθρική χώρα με όνομα Μακεδονία σκέτο, όπως σήμερα. Τι να διαλέξουμε; Απλό, για τον Κούλη και τους εθνικιστές, φασίστες, γραφικούς Λεβέντηδες: το Μακεδονία σκέτο. Εχθρούς θέλουμε για να φοβίζουμε το λαό να μας έχει για σωτήρες.

Έχουμε δύο επιλογές. Ή να δεχθούμε το Βόρεια Μακεδονία ή να τους αφήσουμε στη σκέτη Μακεδονία. Εκτός αν με πρωθυπουργό Κούλη κι υπουργό Εξωτερικών Κουμουτσάκο πετύχουμε καλύτερη συμφωνία. Μα, γιατί γελάτε, κύριοι;


Μόνο η διεθνής κοινότητα αποκαλούσε την ΠΓΔΜ σκέτη Μακεδονία; Όχι, προστίθενται και οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πρώην κυβερνώντες μας, που κι αυτοί έξω, όταν δεν ακούγαμε, Μακεδονία τους λέγανε.

Το 1913, με το τέλος και του δεύτερου βαλκανικού πολέμου, πήραμε από τους Οθωμανούς το 49% της γεωγραφικής Μακεδονίας και μάλιστα πριν το '22 και τους πρόσφυγες το ελληνικό στοιχείο εκεί ήταν ισχνό. Αφού οι σύγχρονοι μακεδονομάχοι ισχυρίζονται ότι η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική, οφείλουμε να ξεκινήσουμε τον τρίτο βαλκανικό πόλεμο εναντίον της ΠΓΔΜακεδονίας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Αν δεν έχουν το θάρρος να το πουν ας πάνε σπίτια τους, να μείνουμε κι εμείς ήσυχοι.
 
Οι εθνοπατέρες της ιστορίας μας, δέχονταν να λέγεται “Μακεδονία” όχι μια επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, αλλά ένα ομόσπονδο κράτος. Ο Σαμαράς το δέχτηκε και ως ανεξάρτητο. Μετά του ήρθε η ιδέα να φτιάξει την Πολιτική Άνοιξη και να ρίξει τον Μητσοτάκη πατέρα.

Πονηρή πρόταση: “Δεχόμαστε να ονομαζόμαστε Βόρεια Σκόπια, όλοι όμως θ' αναρωτιούνται ποια είναι τα Νότια Σκόπια”.

Από τον θεωρητικό μελετητή του Μαρξισμού Λενινισμού Μήτσο Κουτσούμπα μάθαμε τι σημαίνει "Προλεταριακός Διεθνικισμός".

Ρε αντάρτη Κουτσούμπα, αν μια χώρα μπει ή δεν μπει στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ είναι δικό της θέμα. Όταν ο πρωθυπουργός Καραμανλής το 2008 ανάγκασε την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα να πάνε μαζί και η Ελλάδα ν' ασκήσει βέτο στην εισδοχή της ΠΓΔΜακεδονίας στο ΝΑΤΟ, πόσο βοήθησε την εργατική τάξη της γείτονος χώρας να κάνει προλεταριακή επανάσταση; Αν μόνη ελπίδα να διαλυθεί το ΝΑΤΟ είναι οι διπλωματικές διαφορές μεταξύ όμορων χωρών, άσ' τα να πάνε.

Κουτσούμπα, η ΠΓΔΜακεδονίας δεν θα μπει στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ μόνο αν αυτό το επιβάλει η εργατική της τάξη και γενικότερα ο λαός της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: