3/1/17

Κλείνει τραπέζι η αξιολόγηση

Μαγαζιά κλείνουν, ξενοδοχεία κλείνουν, εργοστάσια κλείνουν, εμπορικές επιχειρήσεις κλείνουν, περίπτερα κλείνουν, μόνο η αξιολόγηση δε λέει να κλείσει.

❒   “Θα κλείσουμε την αξιολόγηση κι ένα τραπέζι πίστα”, λένε οι γραφ€ιοκράτ€ς, “αλλά με πρωθυπουργό τον Κούλη”.

Μόλις βγει η ΝΔ ξανά στην κυβέρνηση θα φτιάξει με σεξεταστική των τραυμάτων υποτροπή απαρτιζόμενη από μέλη παλιών αθωωτικών επιτροπών της Βουλής.

❒   Τα περί ευθύνης υπουργών καταλογίζονται από τώρα επί τη εμφανίσει αυτών στον ημέτερο Τύπο, που θα πληρωθεί για τις υπηρεσίες του με δανεικά κι αγύριστα που θα πληρώσει ο μαλάκας ο προϋπολογισμός.

Με Κούλη πρωθυπουργό οι συστημικές εφημερίδες που θα δανείζονται αφειδώς θα κυκλοφορούν δωρεάν και μαζί με τα δανειζόμενα συστημικά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς θα επιχορηγούνται με ειδικό τέλος στο λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ και άλλων εταιρειών ύδρευσης, κυρίως ιδιωτικών. Θα υπάρχει και καπέλο υπέρ δικών μας ΜΜΕ και στο εμφιαλωμένο νερό και στους ιατρικούς ορούς.

❒   Δεν μας άρεσε το ΠΑΣΟΚ γιατί οι μούτσοι που λαδώναμε γίναν καπεταναίοι. Οι τωρινοί δεν ξέρουν από λάδι, γι' αυτό το εξάγουμε αφειδώς.

Μετρητά: “Έξω πάμε καλά”.

❒   Σοβαρότερη αντιπολίτευση από τη ΝΔ ασκεί ακόμα και ο Guardian με το άρθρο του για τα νοσοκομεία μας, λες και τους καλέσαμε να τα επισκεφθούν. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επικαλείται η εφημερίς της γηραιάς Αλβιώνος αφορούν την περίοδο 2010-2014, κυρίως υπουργίας Γεωργιάδη, αλλά το κρατάει μυστικό. Άμα βγει ο Κούλης θα δώσει στον Guardian κάνα τραπεζικό δάνειο με χρόνο αποπληρωμής έναν αιώνα. Καλύτερα να λέμε τραπεζιτικό δάνειο. 

Χρόνια πολλά και τουλάχιστον απ' όλα υγεία. Άλλη εκδοχή: χρόνια πολλά και του χρόνου και του πέρσι και καλύτερα.

❒   Παίζει και το χρόνια πολλά με μνημονιακές προεκτάσεις.

Πολιτικά το “χρόνια πολλά” παίζει ότι δεν θα είναι σύντομα πρωθυπουργός ο Κούλης.

❒   Με συγκρατημένη απαισιοδοξία: Η ευχή σας “χρόνια πολλά” προς εμένα δυστυχώς θα πραγματοποιηθεί, όχι απαραιτήτως για μένα.

Αισιόδοξα: Ευχαριστώ για τα χρόνια πολλά που θα ζήσω μετά τις ευχές σας. 

❒   Χρόνια πολλά και πάνω απ' όλα συντάξεις. 

Τελευταία λόγια Τζορτζ Μάικλ, Χριστούγεννα ανήμερα: “Ευχαριστώ για τα χρόνια πολλά, κύριε Επάτιμε”.

ΠΑΕΙ ΙΣΙΟΣ
Βλέπω την Τουρκία μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ως τη Δύση προς Ανατολάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: