7/6/18

Συλλαλητηρέα, αρέα, ωσάν πενηνταρέα

Τα τελευταία 24 συλλαλητήρια δεν είχαν, ούτε όλα μαζί, πολύ κόσμο, γιατί δεν προβλέπεται να γίνουν άμεσα εκλογές.
  • Ναι; Τους παραχωρούμε όνομα που είχαν από το 1908; 
  • Ναι; Διαπραγματευόμαστε σύνθεση ονομασία που (έκαναν πως) διαπραγματεύονταν οι κυβερνήσεις Κ. Μητσοτάκη και Κ. Καραμανλή; 
  • Ναι; Αναγνωρίζουμε γλώσσα που δεχτήκαμε το 1977 σε διάσκεψη του ΟΗΕ που έγινε στην Αθήνα επί Κ. Καραμανλή γηραιού; 
  • Ναι; Παραδίδει μαθήματα πατριωτισμού ποιος; Το κανάλι που κύριο τηλεοπτικό του προϊόν είναι ριάλιτι επιβίωσης που προσφέρεται από Τούρκο παραγωγό φίλο του Ερντογάν; 

Ποιος νομίζει ότι έχει να κερδίσει ασκώντας τέτοιου επιπέδου αντιπολίτευση; Μόνο αυτός που διακατέχεται, επομένως καθοδηγείται, από τη βλακεία της άγνοιας. 

Αν νομίζει απευθύνεται σε τόσο ηλίθιους, είναι και ο ίδιος έτσι, εκτός αν γνωρίζει ότι οι ίδιοι εκεί που τον αποθεώνουν τον κρεμάνε στην πλατεία.

Εκτός αν το Μακεδονικό είναι και για τον ίδιο και για τους θαυμαστές του αλλά λόγια ν' αγαπιόμαστε.

Πράγματι, η εξουσία είναι έρωτας, τρελό δέλεαρ γι' αυτούς που θα πάρουν την κουτάλα, αλλά και για κείνους που ελπίζουν να γλείψουν κόκαλα. Όπως στον κινηματογράφο που πανηγυρίζουμε όταν ο ήρωας της ταινίας κερδίζει κάτι λες και το κερδίσαμε εμείς. Και άλλα.

Σεμινάρια ιστορίας με θύμα τον Εμφύλιο.

Ο Ραχόι εγκαταλείπει την πολιτική και θ' ασχοληθεί με τα νομικά δηλδή με την υπεράσπισή του για σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος, μίζες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Δεν ξεχνώ, το εμπάργκο κατά της ΠΓΔΜακεδονίας 'εγινε το 1994 από τον Ανδρέα Παπανδρέου πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: