30/5/18

Γκουβερνίτσα πουτανέσκα

Πλάκα-πλάκα βολεύει η ολιγότητα και κυρίως η ασχετοσύνη του Κούλη. Μετά τη θριαμβολογία ότι θα εφαρμόσει εργασιακό μεσαίωνα με όλα τα επακόλουθά του μας μένει μόνο μια βλακεία που είπε μέσα σ' όλα και γι' αυτήν συζητάμε όχι για τα απάνθρωπα μέσα που υποσχέθηκε σε κάποιους ότι θα εφαρμόσει.


Από κάποιους δεν πήρε λεφτά ο Τσίπρας, μπορεί να τους έδωσε κιόλας. Τι θα κάνει ο Κούλης; Θα τους τα ζητήσει πίσω;

Γιατρέ μου, θυμάμαι τη μάχη του Μαραθώνα, γιατί ήταν SOS. Πότε γεννήθηκα;

Ας μην υποτιμούμε όμως το χιούμορ της πραγματικότητας. Γελοίος ο Μπερλουσκόνι, αλλά κυβέρνησε την Ιταλία όπως ήθελε. Γελοίος και ο Τραμπ και κυβερνάει τον κόσμο όπως έλεγε. Μην θεωρούμε απίθανο να κυβερνήσει ο Κούλης την Ελλάδα. Εκτός αν πιστεύουμε ότι οι Έλληνες είναι τόσο σοβαροί που δεν θα βγάλουν πρωθυπουργό έναν πιο γελοίο από τους ίδιους.

Και πιο διεφθαρμένο απ' όσο θα ήθελαν να είναι οι ίδιοι
Δεν θέλω πρωθυπουργό που αγνοεί τι έγινε το 1963 στη Θεσσαλονίκη. Δολοφονία Λαμπράκη και από κει η πρώτη απόδραση του πρωθυπουργού Καραμανλή στη Ζυρίχη, η δεύτερή του λίγους μήνες μετά στο Παρίσι, η αποστασία Μητσοτάκη που έριξε την εκλεγμένη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και τέλος η Χούντα.

ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΧΟΛΕΙΟ
Βρέθηκε σε κόλλα διαγωνίσματος του Κούλη. Ερώτηση: Πότε έγινε η Άλωση της Κωνσταντινούπολης; Απάντηση: Γεννήθηκα το 1968.

Τι να σου πω για την ιστορία, Κούλη; Από μικρό κι από νεκρό μαθαίνεις την αλήθεια. 

Παλιά η μία κυβέρνηση άφηνε στην επόμενη καμένη γη. Τώρα αφήνει χρεωμένη γη.

Παίζει και το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”, που αν συμφωνηθεί μας συμφέρει αφάνταστα, γιατί έχουμε Ανατολική Μακεδονία και Θράλη, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Θα ονομάσουμε τη Θεσσαλία Νότια Μακεδονία, οπότε θα λέμε ότι μας λείπει μόνο η Βόρεια. Θα πεις τι να την κάνουμε; Κάτι θα βρούμε, αφού έχει και καζίνο στη Βίτολα.

Ο Γερμανός επίτροπος είπε, “Ελπίζω οι αγορές θα δείξουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν”. Δεν κατάλαβε ακόμα ότι οι αγορές έδειξαν εδώ και χρόνια πώς να ψηφίζουν όλοι οι Ευρωπαίοι: ακροδεξιά.

Ναι, το ΔΝΤ παράγει περισσότερους πρωθυπουργούς απ' όσους μπορούμε να καταναλώσουμε. 

Η Ευρώπη είναι παράξενη ήπειρος. Τα λεφτά πηγαίνουν στις χώρες του Βορρά, το Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ όμως τα πήρε η Ισπανία, χώρα του Νότου. Τα δυο ευρωπαϊκά κύπελλα στο μπάσκετ φέτος τα πήραν Η Ρεάλ και η ΑΕΚ, πάλι ο Νότος. Μόνο το παγκόσμιο στο ποδόσφαιρο το έχει η Γερμανία, αλλά κοντός ψαλμός.

ΡΕ, ΠΑΙΔΙΑ
Εντάξει, απεργία γενικώς κι αορίστως “ενάντια” στα αντιλαϊκά μέτρα και στις μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά 24ωρη με τέτοια αιτήματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: