29/5/18

Spaghetti Eurestern

Ένα ιταλικό μνημόνιο από την Κυψέλη
Το Βερολίνο επέβαλε καπΙτάλια κοντρόλ.

Οι επόμενες εκλογές στην Ιταλία θα γίνουν με αγορές ομολόγων κάθε κόμματος. Όποιο πουλήσει περισσότερα κερδίζει. Προσοχή, δεν είναι απλή αναλογική το σύστημα, γιατί παίζουν ρόλο και οι χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων.

Ο προτεινόμενος για υπουργός Εσωτερικών στην Ιταλία είχε πει πως θ' απελάσει 500 χιλιάδες μετανάστες από τη χώρα. Δεν ενόχλησε τον πρόεδρο θεματοφύλακα Μοτσαρέλα της Ιταλικής Δημοκρατίας. Τον δεχόταν. Δεν ήθελε για υπουργό Οικονομικών έναν που κάποτε είχε μιλήσει κατά της ευρωζώνης.

ΑΓΩΝΑΣ
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ απειλούν τη Μέρκελ ότι αν δεν καταφέρει να επιβάλει 4ο μνημόνιο στην Ελλάδα θα έχει να κάνει με νέα 24ωρη απεργία, αυτή τη φορά στην Ιταλία.

ΦΕΪΚ ΓΙΟΥ
Με τόση γραφειοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση όλο και κάποιος θα πει: «Η Ελλάδα θα εισβάλει στη Λιβύη, έτσι θα λύσει το οικονομικό της πρόβλημα, γιατί θα έχει καύσιμα για σκάφη που θα στέλνουν Αφρικανούς πρόσφυγες στην Ιταλία.»

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ
Σοβαρός κίνδυνος στο Ιόνιο μαζικής εισροής Ιταλών προσφύγων.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Ένα από τα προαπαιτούμενα η ιδιωτικοποίηση της RAI. Σκέφτεται να την αγοράσει η ΕΡΤ. Διαφωνεί ο Σαμαράς.

ΝΙΚΗ ΜΑΣ
Ο Ρέντσι έχασε το δημοψήφισμα γιατί ζητούσε ΝΑΙ. Ο δικός μας ζητούσε ΟΧΙ κι έσπασε τα ταμεία. (όσα άφησε ο Βενιζέλος με το PSI)

ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ
ΙΣΟΠΑΛΙΑ
Και στον Μουσιλίνι είπαμε ΟΧΙ, κερδίσαμε στην Αλβανία, αλλά στο τέλος είχαμε τους Ιταλούς κατακτητές.

Οι δημοσκοπήσεις και στην Ιταλία υποστήριζαν το ΝΑΙ κι έχασαν. Σκέφτονται να εγκαταλείψουν την πολιτική και ν' ασχολούνται μόνο με βιομηχανικά προϊόντα.

Οι Νεοφιλελέδες δεν θέλουν δημοψηφίσματα, δεν θέλουν ούτε το ΝΑΙ ούτε το ΟΧΙ. Δηλαδή πίνουν καφέ χωρίς καφέ και χωρίς ζάχαρη.

ΗΤΤΑ ΜΑΣ
Εμείς πετύχαμε έναν τραπεζίτη δοτό πρωθυπουργό Παπαδήμο, η Ιταλία πέτυχε τον Μόντι και τώρα πάει για τον Κοταρέλι. 1-2

ΗΤΤΑ ΜΑΣ
Πήρε το κύπελλο ο Ιταλισμός κι έγινε ΚαπΙταλισμός.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ
Δίνουμε στην Ιταλία λάδι μας και το επιστρέφει σε μπουκάλια.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ
Δώσαμε στην Ιταλία τον Αριστοτέλη που δεν διαβάζαμε κι εκείνη μας έδωσε την Αναγέννηση από τον Μεσαίωνα.

ΗΤΤΑ ΜΑΣ
Η Ιταλία έδωσε στους στην ιστορία τις Λαμποργκίνι και τις Φεράρι και σ' εμάς Φιατάκια.

ΗΤΤΑ ΜΑΣ
Η Ιταλία έχει στην Πίζα ολόκληρο πύργο που γέρνει, εμείς αξιωθήκαμε να βλέπουμε μόνο κάτι υποβρυχιάκια του Βαγγέλα Βενιζέλου που από τον Σκαραμαγκά τα λεφτά μας παίρνουνε και γέρνουνε.

ΝΙΚΗ ΜΑΣ
Ελιά το πρώην κομμουνιστικό κόμμα, έκλεψε την ιδέα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλας Βενιζέλος, αλλά δεν κρατήθηκε και την έφαγε την ελιά.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ
Ο πρόεδρος της Μίλαν έγινε δήμαρχος Ιταλίας. Τον μιμείται ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, πήρε τον Δήμο Πειραιά και πηγαίνει και για τη Μητρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: