11/11/17

Φόρο παρτίδα

Ναι, όλοι οι φορολογικοί παράδεισοι μέχρι και η Ολλανδία είναι Παρθέναι Νήσοι, από τη δεξιά μασχάλη.

Νησιά Κέιμαν ξέραμε, νησιά Κέιμανδ κονομήσαμε. Για κάποιους η υπόθεση Καίει Αμάν. Η πουστιά της φοροαποφυγής, της φοροδιαφυγής με τον νόμο είναι νησιά Γκέιμαν. Για να πατάξεις το φαινόμενο χρειάζεται γερή άμυνα Κέιμαν του μαν.

Πήρα καλό δάνειο, έβαλα υποθήκη την οφσόρ μου επί των νήσων της Παμμβώτιδος λίμνης, αυτόνομη περιοχή της πόλεως των Ιωαννιτών ιπποτών.

Εξεπλάγη ο Πλούτος του Αριστοφάνη. Ακούει για φορολογικούς παραδείσους και μένει άφορος.

Μετά από δέκα χρόνια θα χαρώ μαθαίνοντας ότι η πετυχημένη Μαρέβα πήρε 48ωρη άδεια και βγήκε από τον Κορυδαλλό. Γιατί με λες κακό άθρωπα;

Σταθερά μένουμε Γολγοθά.

«Για να σώσουμε τις τράπεζες ρημάξαμε λαούς, όπως τον ελληνικό», είπε πάνω-κάτω, πρώην υπουργός Οικονομικών του φορολογικού παραδείσου Ολλανδία, ο Ντάισελμπλουμ, πριν φύγει από τη θέση για την οποία δεν εξελέγη, αλλά διορίστηκε από τον Σόιμπλε που έφυγε κι αυτός. Τα λέει κατόπιν εορτής, το ξέρουμε. Ποιοι γιορτάζανε όμως; Μαζί μ’ αυτούς και οι επιχειρηματίες που παίρνανε δανεικά κι αγύριστα και τα πλήρωνε ο γνωστός μαλάκας Έλληνας διά της ανακεφαλοποίησης, μαζί μ’ αυτούς και ο ιδιοκτήτης του μακαρίτη Κήρυκα Κωλοχανίων. Αυτοί δεν έσωσαν τις τράπεζες με χρήματα από τη δική τους τσέπη.
Αν κάτι στην Ελλάδα σε παραξενεύει σκέψου: η πιο συνεργάσιμη με τις ΗΠΑ χώρα της Άπω Ανατολής δεν είναι η Νότια Κορέα, αλλά το Βιετνάμ.

Μην τολμήσει κανείς να με κατηγορήσει ότι πίεσα για σεξ κάποια σταρ του Χόλυγουντ. Ούτε το αντίθετο ισχύει.

Και λίγο στην ώρα του παιδιού τώρα, ο Κούλης και η Ντόρα προσπαθούν να με πείσουν ότι άλλαξαν γνώμη και διαφωνούν με τη Δικαιοσύνη ότι η 17Ν ήταν εγκληματική συμμορία δολοφόνων και ως τέτοια δικάστηκε. Θέλουν να με κάνουν να πιστέψω ότι ήταν πολιτική οργάνωση. Ας ρίξουν (άλλη) μια ματιά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
«Φόρα παρτίδα», ανοιχτά, χωρίς να κρύβεται τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: