7/2/17

Δεν θα πέσουμε για ένα γαλλόσπιτο

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι διεφθαρμένη, πρέπει και να φαίνεται. (Βολταίρος)

Βέβαια, όταν ένας άνθρωπος ακούει "Μητσοτάκης" δεν χρειάζεται πολύ να πειστεί για τη διαφθορά. Δεν είμαστε τόσο μίζεροι με το καλημέρα να υποπτευόμαστε την αθωότητά του.

❒ Η διάσταση του ζεύγους Μητσοτάκη κράτησε 5 χρόνια όπως είπε ο Κούλης, έξι χρόνια που είπε ο Χατζηδάκης ή 8 χρόνια που για να είναι σίγουρη ανέβασε τα 5 η Μαρέβα;

Απ ό,τι φαίνεται η Μαρέβα ήταν σε διάσταση με τον Κούλη οκτώ χρόνια, αυτός όμως μόνο πέντε. Πού το παράξενο;

❒ Ο Κούλης απάντησε ξεκάθαρα κι έλυσε το πρόβλημα: “Για το πόσο διήρκεσε η διάσταση με την Μαρέβα ρωτήστε το πόθεν έσχες”.

Πόθεν Βολταίρε;
Εξηγήσεις έδωσε η Μαρέβα για το περιβόητο σπίτι: “Δεν το είχα πει στον Κούλη, γι' αυτό δεν το δήλωσε. Το έμαθε από το Ντοκουμέντο”.

Η Μαρέβα ετοιμάζει αγωγή κατά της εφημερίδας που πρόδωσε το μυστικό της στον άντρα της και χάλασε την έκπληξη.


❒ Μετά την εξήγηση ο Σαμαράς εμφανίστηκε ικανοποιημένος: “Έπρεπε ο Παπασταύρου να είχε 10 Μαρέβες”.

Αν οι εξηγήσεις που πραγματικά έδωσε η Μαρέβα είναι επαρκείς, γιατί δεν τις έδιναν από την πρώτη στιγμή και αφήσανε να γίνουν νούμερο; Να το θεωρήσουμε αμέλεια, κουταμάρα του Κούλη; Δεν τον συμφέρει ούτε αυτό. 

❒ Βέβαια τα πράγματα είναι απλά σε βαθμό κωμωδίας: την περιουσία της Μαρέβας ο Κούλης δεν τη δήλωσε για να μη μπλέξει. Είχαν πράγματι χωρίσει, ήταν θέμα χρόνου να πάρουν και το διαζύγιο, αλλά φάνηκε η ευκαιρία να γίνει πρόεδρος της ΝΔ και κάνουν πως είναι μαζί. Ρώτα και τον Κλίντον.

Αν όμως ο χωρισμός και όχι η επανένωση, ήταν ψεύτικος, άσ' τα λα λίστα, γιατί αφού, έστω από πέρσι, δεν ζουν εν διαστάσει γιατί δεν κατέθεσε φέτος στοιχεία με την περιουσία της γυναίκας του; 

❒ Αν ισχύει αυτό που λέει η Μαρέβα ότι οι βουλευτές και οι υπουργοί και οι εκδότες και όλοι όσοι αποαιτείται να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες είναι σε διάσταση με τους (τις) συζύγους τους, τότε όλοι αυτό θα ισχυριστούν και θα εισπράττουν τις μίζες σε λογαριασμό του έτέρου ήμισεως. Όλοι χωρισμένοι. Όπως θα έλεγε και η Άντζελα Δημητρίου: "Οι χωρισμένοι δεν ελέγχονται ποτέ".


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, ομολόγησε η Μαρέβα στην Τατιάνα και συνέχισε, "Γι' αυτό δεν δηλώνει την περιουσία μου ο Κούλης. Είμαστε δυο ξένοι, αλλά δεν το λέμε για να μην στεναχωρηθεί ο ελληνικός λαουτζίκος".

❒ Όχι, Κούλη. Ούτε ο Βολταίρος έγραψε το κοινωνικό συμβόλαιο, ούτε κανένα άλλο συμβόλαιο, δεν ήταν αυτός συμβολαιογράφος, ο πατέρας του ήταν. Να φανταστείς απεχθανόταν τόσο τα συμβόλαια που το το σπίτι αυτός το αγόρασε στο μιλητό.

Ο Trolladonis Georgiadis κάνει ευχέλαιο για να μην γίνει η αξιολόγηση και να πέσει ο Τσίπρας κι ας ψάχνει μετά ο ίδιος και η γυναίκα του στα σκουπίδια να φάνε κι ας είπε ότι αυτό θα γίνει για όλους τους Έλληνες αν δεν φύγει ο Τσίπρας. 

❒ Στην τηλεοπτική ΝΔ μαζεύεται κάθε καρυδιάς φιστίκι.

Εξαιρετικά μη βιώσιμο το πολιτικό κόστος εκλογής Κούλη στη θέση του προέδρου της ΝΔ.

❒ ΔΝΤ: “Υπομονή. Οι Έλληνες θα πεθάνουν”.

Το ευρώ αποχωρεί από την ζώνη. Υπάρχουν σκέψεις ν αντικατασταθεί από το μάρκο ή το δολάριο.

❒ Το ΔΝΤ μεταξύ άλλων αναφέρει στην έκθεση της διοίκησής του ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα φρενάρει εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού. Αν αγαπάμε λοιπόν την πατρίδα, μέχρι να κάνουμε πολλά παιδιά, ας ανεχθούμε τους μετανάστες.

Όλους, ειδικά τους πολιτικούς και μάλιστα τους ηγέτες, τελικά μας κρίνει η Ιστορία, με εξαίρεση τον Κούλη, γιατί από αυτό το μάθημα πήρε απαλλαγή. Αυτόν θα τον κρίνει η Γεωγραφία.

❒ Ο πατέρας του Βολταίρου ήταν συμβολαιογράφος. Από την ώρα που γεννήθηκε έβλεπε συμβόλαια και τον επισκέπτονται ακόμα και 239 χρόνια από το θάνατό του

Σε διάσταση βρίσκονται ΔΝΤ κι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι. Γι' αυτό ουσιαστικά δεν δηλώνουν τίποτα. 

❒ Ο θάνατος του Κηλαηδόνη μου θύμισε πόσο ωραίο είναι να πεθαίνεις. Βγαίνουν όλοι κι εξομολογούνται στις κάμερες την αγάπη τους για σένα κι ευτυχώς που δε ζεις και σε πιάσουν τα νεύρα σου και μείνεις στον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: