6/2/17

Bye-bye Μέρκελ by Σόιμπλε

Δεν έχουμε θέμα, αλλά βάλαμε τον τίτλο επειδή εμφανίστηκε η πρώτη δημοσκόπηση στη Γερμανία όπου όχι μόνο το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα έρχεται πρώτο, αλλά το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Μέρκελ έρχεται δεύτερο, χώρια που το κόμμα της Αριστερά κερδίζει μία μονάδα. Και κλάμα ο Κούλης.

❒ Κούλη, πάμε Γερμανία;

Δες το εδώ, γιατί τα τηλεοπτικά σου στέκια δεν θα στο πουν, μην στενοχωρηθείς, φυσικά, όχι επειδή δεν είναι αντικειμενικά.

❒ Απίθανος ο Κουμουτσάκωμος. Δεν πήγε στην εκπομπή του Χαρίτου όπου ήταν καλεσμένος, γιατί λέει ότι το κλίμα της ΕΡΤ τελευταία είναι κατά της ΝΔ. Δήλωσε ότι αν η εκπομπή δεν ασχολείτο με εξωτερικά ή εθνικά θέματα (τα μπέρδεψε) θα συμμετείχε. Ένα από τα θέματα της εκπομπής ήταν βέβαια η αξιολόγηση, αλλά... Παρακαλώ, ψυχίατροι, μην κλαίτε.

Ο Κουμουτσάκος δεν κατάλαβε ότι είναι υποβαθμισμένος από εκπρόσωπος της ΝΔ και συνεχίζει τις κατινίστικες ταρζανιές, χωρίς να έχει πάρει είδηση ότι δεν χρειάζεται να μας πείσει ότι είναι ηλίθιος. Μας έπεισε και η ίδια η ΝΔ που είπε επίσημα ότι δεν είναι κεντρική γραμμή του κόμματος να μην παρευρίσκονται σε εκπομπές της ΕΡΤ.

❒ Θεώρησε ο ηλίθιος ότι βρήκε ευκαιρία να το παίξει μάγκας. Ας το παίξει, αλλά αυτό που ξέρει. Να καταλάβει όμως σε τι επίπεδο εκτίμησης στέκει. Εμείς δεν ξεχνάμε, ο Κουμουτσάκος ήταν η επιλογή Σαμαρά για περιφερειάρχης Αττικής, επιλογή που εκθρόνισε τον μέχρι τότε σίγουρο νικητή Σγουρό και ενθρόνισε την Δούρου απ' την πλατεία ΚουμουνΔούρου.

Αλλά ας μην ασχολούμαστε με τέτοιους. Οι Έλληνες αγρότες δυσαρεστήθηκαν με τη στάση της ΝΔ απέναντί τους και απειλούν να κλείσουν και εθνικές οδούς των Παρισίων.

❒ Ο Κούλης ζητά την παραίτηση της Λορεάλ από επενδύσεις στην Ελλάδα.

Μπερδεύτηκα πάλι. Η ΝΔ του Κούλη παλεύει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση ή το να βγάλει Μητσοτακέικο καθαρό από τα πρόσφατα σκάνδαλα Ζήμενς, Νοβάρτις, Ερρίκος Ντινάν, Κήρυκας Χανίων, ΚΕΕΛΠΝΟ, δάνεια ΝΔ, “Βάστα Σόιμπλε” και πόθεν Βολταίρε; Με τα παλιά τι θα γίνει;

❒ Ο Κούλης ζήτησε την παραίτηση του πόθεν έσχες της συζύγου του για ανάρμοστη συμπεριφορά. Το πόθεν συμφώνησε, το έσχες διαφώνησε και ο Κούλης τ' άρχισε και τα δύο στα γαλλικά.

Αυτά που κάνει ο Κούλης και η γυναίκα του και μάλιστα στο Παρίσι, αυτά βλέπει ο Φιγιόν και δεν παραιτείται από υποψήφιος, από το φούμο που θα κονομήσει υπέρ των ρεπουμπλικάνων της Γαλλίας.

❒  Ποιο το πρώτο που θα κάνει η ΝΔ αν βγει ξανά κυβέρνηση; Θα κλείσει την ΕΡΤ. Τρομερή ιδέα. Πράγματι, το πρώτο κλείσιμο της ΕΡΤ απέδωσε, παράδειγμα η πορεία του ΜΕΓΚΑ.

Άρα το μόνο ερώτημα που έμεινε αναπάντητο (τζακ-ποτ) είναι: Μετά το δεύτερο κλείσιμο-άνοιγμα ποιο ιδιωτικό κανάλι θ' ακολουθήσει το ΜΕΓΚΑ;

❒  Τόσα παράνομα, χωρίς άδεια κανάλια είχε ο Σαμαράς να κλείσει, τα μόνα νόμιμα της ΕΡΤ κατάφερε να κλείσει;

Από τότε που βάλανε στην πολιτική ζωή μας τη Γιουροντίσνεϊ των Παρισίων πρέπει ν' αλλάξουμε και κάποιες καθιερωμένες καθημερινές εκφράσεις μας. Επί παραδείγματι, θα λέμε: “Ίσα μωρή Ρόμπαξ”.

❒  Για να ξεφτιλιστεί το Μητσοτακέικο αρκούσε ένας Κούλης υπουργός και πρόεδρος της ΝΔ. (Βολταίρος)

Η ΝΔ γίνεται κάθε πρωινάδικο, κάθε μεσημεριανάδικο, κάθε δελτίο ειδήσεων όλο και πιο τηλεοπτική. Δικαίως ανησυχεί ο Βασίλης Λεβέντης.

❒  Πας, Πούστης, Παλιοδεξιός, Πηδιέται, Προτού, Πλαισιώσει, Πσηφοδέλτιο, Παλιονουδού, Πριν, Πάρει, Πεντακόσια, Πενήντα, Πέντε, Πράσινα, Πενηντάευρα....

Κούλης: Εντάξει αυτοδιοριζόμασταν ως το σόι στο δημόσιο εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά κάθε που βρίσκουμε ευκαιρία παίρνουμε αντισταθμιστικά μέτρα και απολύουμε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Έτσι ισοφαρίζουμε το μισθολογικό κόστος.

❒  Γιατί ασχολούμαστε τόσο πολύ; Τι κοινό, τέλος πάντων, έχει ο Κούλης με τον Βολταίρο; Μόνο ένα σπίτι στο Παρίσι.

Όταν ο Κούλης εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ ο Καραγκιόζης, εις ένδειξιν διαμαρτυρίας, παραιτήθηκε από πρωταγωνιστής το θέατρο σκιών.


❒  Νέο κόλπο εισπρακτικών εταιρειών. Σου διαβιβάζουν μια πρόταση της τράπεζας για διακανονισμό του χρέους σου κι αν εσύ πεις ότι δεν μπορείς μπαίνουν στο ζουμί: “Ωραία, τότε πληρώστε, βάλτε κάποιο ποσό για το χρέος σας και τότε η τράπεζα θα σας πάρει με καλό μάτι και ίσως σας κάνει μια καλύτερη πρόταση”.

Προτείνουμε απάντηση: “Και γιατί δεν μου την κάνει από τώρα την καλύτερη πρόταση;”

❒  Ο -ενοικιασμένος- υπάλληλος της εισπρακτικής ονειρεύεται να καταθέσεις κάτι για το χρέος να πάρει κι αυτός το κατιτίς του.
 
Φτιάξτε ένα τείχος γύρω από τον Τραμπ. Το πληρώνω εγώ.

❒  ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ: Και Σοβιετική Ένωση να κάνει την Ελλάδα ο Τσίπρας, το ΚΚΕ θα απαξιοί ν' ασχοληθεί με το θέμα.

Εντάξει, ρε μαλάκα!.. Δηλαδή επειδή η Γερμανία κατάφερε πλεόνασμα 8,3% είναι κατακτητής της Ευρώπης. Κούλαρε ρε, χωρίς ρε Κούλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: