15/1/17

ΜπΕλλάς

Η Ελλάδα καταστρέφεται. Η Φώφη προσπαθεί να προλάβει να καταστρέψει πριν από τη χώρα το ΠΑΣΟΚ.

❒  Της Φώφης δεν της φτάνει που δέχεται να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ μαζί με χιτλερικούς της ΝΔ, θέλει και τον ΓΑΠ για να σιγουρέψει την ήττα λες και παίζει στοίχημα.

Το ΔΝΤ είδε με (μισό) καλό μάτι ότι επιστρέφει ο ΓΑΠ στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας και αποχωρεί από το πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει ο ΓΑΠ να το ξανακαλέσει. Συμπέρασμα: καθόλου απίθανο να έχουμε Παπανδρέου υπουργό κυβέρνησης Μητσοτάκη.


❒  Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τη διάσωσή της. Το κακό είναι ότι έρχεται και η σωτηρία της. Ποιος ξέρει πόσο θα στοιχίσει αυτή. Και όλα μέσω τραπεζών που ζήλεψαν το λογαριασμό της ΔΕΗ. Σε λίγο θα χρεώνονται όλες οι τραπεζικές συναλλαγές με φόρο υπέρ τρίτων και από κει όσα εισπράττονταν με το τέλος της ΕΡΤ.

Ζούμε στην Ευρώπη που ονειρευόμαστε. Ό,τι και να πει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας για μια βδομάδα τα εκλεκτά ευρωπαϊκά ΜΜΕ το αναλύουν ενδελεχώς προβλέποντας το παρελθόν. Φανταστείτε να κλάσει σε μια σύνοδο τι έχει να γίνει. Θα ρωτήσουν μέχρι και τον υποτακτικό του: Κύριε Ντάισελμπλουμ, τι σημαίνει για σας “κλάνεις καπότες”;


❒  Η μηχανή δεν δουλεύει καλά. Η πολιτική κατάντησε κακό εργαλείο εφαρμογής της οικονομίας. Η ενημέρωση ακόμα δεν αποφάσισε τίνος κακό εργαλείο είναι.

Σε όλο τον (άλλο) κόσμο η ενημέρωση κάτι είναι. Στην Ελλάδα δεν είναι.

❒  Επιτέλους ξεκίνησε η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Σε 40-45 χρόνια τα ξαναλέμε για την πορεία της.

Στίχοι του Ρασούλη παραμένουν χρήσιμοι για την σκέψη μας. “Όλα τριγύρω αλλάζουνε”. Οι αριστεριστές ζητούν από την κυβέρνηση άμεση εφαρμογή του κομμουνισμού. “Κι όλα τα ίδια μένουν”. Το ίδιο ζητά και η δεξιά.

❒  Τα Αμερικανάκια, (ναύτες των ΗΠΑ που πιάνονται κορόιδα στον Πειραιά) οι καουμπόηδες, τα γεράκια, οι ριάλιτι τηλεορασόπληκτοι, οι απολίτικοι, δεκτό και ό,τι άλλο φορτώνουμε στους κατοίκους αυτής της χώρας, όπως πχ φανατικοί τηλεθεατές Ευαγγελιστών. Με βάση αυτά όμως, από πού κι ως πού, ρε παλικάρια, είναι παράδοξο να κυβερνά τις ΗΠΑ ο Τραμπ;

Ο Κούλης πίνει τη δεύτερη γουλιά του πρωινού καφέ του για χάρη του φακού της Καθημερινής που εδρεύει στην κουζίνα του. Ο φακός παγώνει τη σκέψη του Κούλη: “Τελικά ποιο είναι το πρόβλημα με τους πρόσφυγες; Ότι τους δεχόμαστε και τους παρέχουμε ανέσεις σε βάρος των Ελλήνων ή ότι τους έχουμε σε σκηνές μέσα στα χιόνια;”

❒  Εντάξει, μέχρι στιγμής αποτυγχάνει το πρόγραμμα για την Ελλάδα. Ποιος φταίει γι' αυτό; Οι ελληνικές κυβερνήσεις; Ωραία. Αυτό την πρώτη χρονιά. Μετά οι “μεγάλες δυνάμεις” έπρεπε να το αντιμετωπίσουν αυτό. Μήπως φταίει ο συνδικαλισμός; Αν τον βρουν ας τον τιμωρήσουν κι αυτόν. Γιατί να εμπιστεύομαι μεγάλους που πιστεύουν ότι για όλα φταίνε οι άλλοι; Για τον ίδιο λόγο που δεν εκτιμώ μικρούς που πιστεύουν ότι για όλα φταίνε οι ίδιοι;

Στ' Αγγλικά το Κομμουνιστικό Μανιφέστο είναι το δεύτερο λονγκ σέλερ μετά τη Βίβλο. Ο Μαρξ και ο Ένγκελς ξεφτιλίστηκαν όταν θριάμβευαν στην εξουσία κάποιων χωρών οι ιδέες τους. Δικαιώνονται τώρα, όταν θριαμβεύει η χειρότερη εκδοχή του καπιταλισμού. 

❒  Στη Γερμανία θριαμβεύει εκδοτικά ο πρώτος τόμος από το “Κεφάλαιο” του Μαρξ. Τη Γερμανία την ξεφτίλισε ένας Αυστριακός, ο Χίτλερ. Και η Αυστρία δεν σταμάτησε εκεί. Έκλεψε από την ιστορία της Γερμανίας τον Φρόυντ που καταγόταν από τη Ρηνανία. Η Γερμανία κάποτε, στη χειρότερη, τη ναζιστική εποχή της ήταν γενναιόδωρη και χάρισε στις ΗΠΑ τον Αϊνστάιν. Πιο πριν είχε χαρίσει στο Λονδίνο τον Μαρξ.

Η Ελληνική γλώσσα θριαμβεύει και στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Δύο υποψήφιοι, Φυγιόν, Μακρόν. Φυσικά όλοι από την κόρη του Λεπέν, αλλά προτείνουν το δικό της πρόγραμμα.

❒  Ο Άρειος Πάγος απαγόρευσε το κλείσιμο καναλιών από υπουργό. Το ΜΕΓΚΑ δείχνει ότι δεν χρειάζεται κανένας υπουργός για να κλείσουν κανάλια. Ο ΔΟΛ δείχνει ότι και δημοσιογραφικά συγκροτήματα μπορούν να κλείσουν μόνα τους. Το ίδιο με τα άπειρα εργοστάσια που έκλεισαν μόνα τους. Ο ιδιωτικός τομέας θριαμβεύει αχρηστεύοντας την κυβέρνηση.

Κούλη, Θέμο και λοιπές αντικειμενικές δυνάμεις, πόσο πολλοί νομίζετε είναι οι ΣΥΡΙΖΑίοι, οι συγγενείς και οι φίλοι τους; Αν είναι τόσο πολλοί όσο καταγγέλλετε ότι διορίζονται, τότε μάλλον πρέπει να ανησυχείτε.

❒  Δεν κινδυνεύουμε να πέσουμε στα βράχια, αλλά υπάρχουν ύφαλοι. Πιστοί στις εφαρμογές του προγράμματος οδεύουμε (app)αισίως προς τη σωτηρία με υφαλιότητα.

Σκύλος κατακρεούργησε 30χρονο στον Βόλο. Να παραιτηθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

❒  Φυσικά οι καναλάρχες δεν οφείλουν να δημοσιοποιούν πόθεν έσχες. Είναι αδύνατον να πει κάποιος πού τα βρήκε όταν δεν ξέρει τι έχει.

Ο Σαμαράς κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός με τα Ζάππεια 1,2,3. Ο Κούλης ίσως με τα Διογένης Παλλάς 1,2,3. Όλοι ατενίζουμε αισιόδοξα το 1990.


❒  Δεν ξεχνώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: