10/11/16

ΤΡάμπο 45

Τελικά η Σούπερ Λίγδα αποφάσισε να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, όχι όμως με ξένους διαιτητές, αλλά με ξένες ομάδες.

❒  Το στοίχημα κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα, αλλά με κλήρωση και αποτελέσματος και σκορ.

Πάνε και οι αμερικανικές εκλογές. Τώρα δεν πρέπει να ζητάμε πολλά γιατί έχουμε γερμανικές εκλογές και γαλλικές και δημοψήφισμα στην Ιταλία.


❒  Ποτέ δεν θ' αξιωθούμε να πούμε “Ό,τι ψήφισαν, ψήφισαν, πάμε στα δικά μας”. Κι αυτό διότι:

Οι Γερμανοί μας απειλούν ότι αν πριν τις εκλογές τους δεν σταματήσουμε να ζητάμε καλύτερη ζωή θα μας πετσοκόψουν το χρέος μας και θα μας φάνε τα πρωτογενή πλεονάσματα.


❒  Πριν τις εκλογές στην Τσεχία, για να μην πέσουν οι ναζιστές, θα απειλήσουν με κλείσιμο όλων των δημόσιων σχολείων της Θρακομακεδονίας.

Πριν τις εκλογές στη Γερμανία θα μας απειλήσουν ότι ενδέχεται να κλείσουν οι ποταμοί και τα ρυάκια της Στερεάς Ελλάς.


❒  Πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα μας απειλήσουν ότι θα κλείσουν τα ξενοδοχεία στα νησιά του Αιγαίου.

Πριν τις εκλογές στην Ουκρανία δεν πρέπει να ζητάμε τίποτα γιατί κινδυνεύουμε να μας πάρουν τις στριπτιζέζες από τα πολιτιστικά μας κέντρα.


❒  Κι άμα πάει για εκλογές και η Συρία θα μας κλείσουν και τους φούρνος Άρτης Πρεβέζης και Ηγουμενίτσης.

Ρε τι τραβάμε για να κρατάμε στην πλάτη μας τη μοίρα της υφηλίου.


❒  Ευτυχώς στην Κίνα γίνουν δε γίνουν εκλογές δεν το παίρνουν είδηση ούτε οι Κινέζοι. Γλυτώσαμε από απειλή κλεισίματος του λιμένος Πειραιώς, του δεμένος Ολυμπιακού και όλων των σουβλατζίδικων του ισθμού της Κορίνθου μαζί με τη διώρυγα και τα διόδια Άνω-Κάτω Γαστούνης. 

Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί ας μην πανηγυρίζουν τόσο κι ας βαστάνε και μικρό καλάθι. Ο Τραμπ πιθανότατα με όσα (δεν) θα κάνει “υπέρ” των φτωχών θα ξεκινήσει την απομυθοποίηση του εθνικιστικού απομονωτικού ρατσιστικού ζωώδους πολιτικού ενστίκτου όσων πέφτουν σε βλακεία άγνοιας.  

❒  Πλανητάρχης είναι αυτός που άρχει στον πλανήτη. Πλανητόρχις είναι αυτός που του τα πρήξανε τόσο.

Μια και τ' αναφέραμε: (καλά να πάθουμε)


❒  Μπας οι Έλληνες ναζιστές ζηλεύουν την κυβέρνηση για την κόντρα της με τους Γερμανούς; Επειδή ζήτησε πίσω το κατοχικό δάνειο; Δηλαδή οι χρυσαβγάδες λάτρεις του Χίτλερ ζηλεύουν την εθνική αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων του; Βρε μήπως οι ακροδεξιοί ανησυχούν ότι μια πατριωτική κυβερνητική στάση τους κόβει ψήφους; Ναι, μια ακροδεξιά στάση των προέδρων της ΝΔ δεν τους κόβει, τους προσφέρει ψήφους.

Απορώ. Οι εθνικιστές πιστεύουν ότι το έθνος στο οποίο ανήκουν οι ίδιοι είναι ανώτερο των άλλων. Πιστεύουν ότι και οι Έλληνες είναι ανώτεροι και των Γερμανών; Ή ότι είμαστε ίδιοι, ότι δηλαδή ανήκουμε κι εμείς στην ανύπαρκτη Άρια φυλή, κάτι όμως που δεν το δέχονταν οι ναζιστές του Χίτλερ;


❒  Αλλά έχουμε και Αρβανίτες και μελαχρινούς αραβικής καταγωγής, κυρίως νησιώτες απόγονους εμπόρων ή και πειρατών. Να τους κάψουμε, δε λέω, αλλά πόσοι θα μείνουν; Μόνο οι ξανθοί ψηλοί με γαλανά μάτια Έλληνες που θα είναι τόσο λίγοι που δε θα γεμίζουν τραίνο. Πώς θα πολεμήσουμε τους Τούρκοι-Τούρκοι πάρ'τε μας τσιμπούκι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: