10/11/16

Give Peace a Trump

Δεν περίμενα Τραμπ πρόεδρο των ΗΠΑ. Το μόνο που μένει τώρα είναι να δω ΕΣΡ στην Ελλάδα.

❒  Εδώ οι Αμερικάνοι κατάφεραν να βγάλουν πρόεδρο τον Τραμπ, οι Έλληνες δεν θα καταφέρνουν να βγάλουν ΕΣΡ;

Η Χίλαρι μεγαλόκαρδη ζήτησε από τους Αμερικανούς πολίτες, τους φτωχούς, να δώσουν μια ευκαιρία στον Τραμπ. Ευκαιρία, φυσικά, να τους τα πάρει.

❒  Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ, από χρώμα δέρματος και ο Τραμπ ο πρώτος μαύρος πρόεδρος από χρώμα πολιτικής. 

Ο Τραμπ ως νούμερο είναι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Θυμίζουμε, οι αριθμοί για τους προέδρους προέκυψαν από το κόμπλεξ των Αμερικανών που δεν έχουν βασιλιά, γι' αυτό και οι κόρες πλουσίων για να κονομήσουν έναν τίτλο είναι ικανές να παντρευτούν ακόμα κι έναν Γκλίγκσμπουργκ.

❒  Φυσικός αριθμός το 45, πολλαπλάσιο του εαυτού του, του ένα του τρία, του πέντε και του εννέα. Ως γινόμενο πρώτων παραγόντων 3Χ3Χ5. Για να το θυμάστε: “Τα τρία μας, τα τρία τους και μια μούντζα καπάκι”.



Δεν ξεχνάμε τα 45ρια των παιδικών χρόνων. Όταν τ' αγοράζαμε λέγαμε τις ίδιες ανοησίες που λέει και ο 45ος τώρα. Εμείς προχωρήσαμε λίγο.


❒  Λατινική γραφή του 45, “XLV”, δηλαδή 55 (LV) μείον δέκα (Χ).

45 Γιάννηδες ενός κοκόρου γνώση, 45 λεμονιές και 45 Κυριακές δημοτικά τραγούδια μας, οι Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες, εορτάζονται στις 10 Ιουλίου, μαρτύρησαν στη Νικόπολη της Αρμενίας το 315 μ.Χ. και μεταξύ αυτών ήταν και οι πρόκριτοι της πόλεως Δανιήλ, Μαυρίκιος, Αντώνιος και Λεόντιος.

❒  Τραμπ ο 45, το σαρανταπεντάρι το καουμπόικο του Ντέρτι Χάρι, τώρα και στην Κρήτη.


Θυμίζουμε το '45 τελείωσε ο Β' παγκόσμιος πόλεμος και ξεκίνησε ο ψυχρός (κακός κι ανάποδος) πόλεμος. 

❒  Άθροισμα ψηφίων του 45, τέσσερα και πέντε εννιά τον ψήφο στα κατσίκια και τ' αρνιά. Έχουμε και την ένωση 45 κατασκευαστών επίπλου. 

Άλλο ένα 45, αυτό από το αμερικανικό χαρντ ροκ συγκρότημα Shinedown, Συννέφιασμα, σκοτείνιασμα, πάμε για βροχή, καταιγίδα, αρκεί στο τέλος να λέμε “Ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα”.


❒  Οι επιπτώσεις από την εκλογή Τραμπ ξεκίνησαν στη χώρα μας. Τι να σου πω μεγίστη πίκρα για την αναστολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων και δεν ξέρω πώς θα ζήσω χωρίς τα εκπάγλου κάλλους ματς και αναρωτιέμαι: τώρα που δε μπορούν να στήσουν ποδοσφαιρικές συναντήσεις τι θα στήνουν; Και ασχέτως τι λένε για μας οι Γερμανοί ηγέτες εμείς τα είχαμε όλα οργανώσει πολύ καλά. Το στοίχημα στην Ελλάδα είπε στην υφήλιο ότι εμείς δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη.

Τώρα μόνο τις εκπλήξεις πρέπει να παίζουμε. Πηγαίναμε για GreXout μας ήρθε BrExit, πηγαίναμε για ΕΣΡ μας ήρθε Τραμπ. Τι άλλο θα δούμε; Πρωθυπουργό Κούλη; Από χθες δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο.

❒  Να μια έκπληξη: μόνος κερδισμένος από τον πρόσφατο ανασχηματισμό ο Φίλης που, όπως πάντα συμβαίνει, τον αγάπησε ο κόσμος ως διωκόμενο από το παπαδαριό. Θυμίζουμε, μόλις εξεδιώχθη ο Τρίτσης από το ίδιο υπουργείο και με παρόμοιο τρόπο εκλέχτηκε δήμαρχος Αθηναίων.

Άλλη έκπληξη: αντίθετα με τη γνώμη των αριστεριστών, μόλις βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έριξε, αλλά ανέβασε το εργατικό κίνημα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ έξω από το Χίλτον όπου φιλοξενούνται οι υπάλληλοι των χρησμών δανειστών. ΑΔΕΔΥναμαι να καταλάβω γιατί δεν έγινε αυτό επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου. Αυτοί είχαν καλούς δανειστές. Τους λένε και Τουσίδιους.

❒  Μετά τη δήλωση του Μπάμπη Σκάει ότι μικρός ήταν στην ΚΝΕ, το ΔΝΤ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Απαγορεύτηκε η έξοδος από το ΔΝΤ του Τόμσεν και άλλων υπηκόων του. Την προειδοποίηση διαβίβασε προσωπικά ο πρεσβευτής του ΔΝΤ στην Ελλάδα κύριος Κούλης διά μέσω του Αδ-Όνειδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: