3/3/15

Σαμαραχόι-όι-μάνα μου

Σαμαράς, Κοέλιο, Ραχόι μας πρόσφεραν νέο πολιτικό όρο με διπλωματικές διστάσεις οικονομικής υφής: «Γερμανικότεροι της Γερμανίας».

Μαζεύω λεφτά για να παρακολουθήσω από Μαδρίτη ή Βαρκελώνη τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων της χώρας. Θα πάω και Λισαβόνα, θα πάω και Δουβλίνο. Υπέροχα σαββατοκύριακα.

Κεκλεισμένων των μηρών: Νέα Λυσιστράτη. Δεν γαμείτε αν δεν σταματήσετε το ποδόσφαιρο. Θα χυθεί πολύ αίμα του ταύρου. Κρασί εννοούμε.

Όταν ήταν πρωθυπουργός δήλωσε ότι η ανακάλυψη συγκεκριμένου Μακεδονικού τάφου είναι καλός οιωνός για την ανάπτυξη και το μέλλον της χώρας.

Μη λέμε τη Μέρκελ σιδηρά κυρία. Αυτό τον τίτλο τον πήρε η Θάτσερ και σκουριάζει σε άλλες. Η Μέρκελ είναι η χοντρή κυρία, με βάση τις χοντράδες που κάνει με τη λιτότητα σε βάρος πτωχών χωρών, υπέρ πλουσίων και παραπονιέται κιόλας ότι της τρώμε τα λεφτά. Σαν το αφεντικό που μου δίνει μισό μισθό και γκρινιάζει που μου κάνει χάρη και μπαίνει μέσα.

Ο επιθετικός νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός λέγεται πια αεροπλανάκι. Το πληρώνουν πάντα οι τελευταίοι αποκάτω. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Οι φτωχοί γίνονται δε μας ενδιαφέρει τι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: