25/11/13

Στο τέλος ξαφρίζουν το γαμπρό

Από 31/10/2012
Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 
Και το λάκκο με τ' αγγούρια. Μετά καταλαβαίνεις ότι δεν έπρεπε να πέσεις μέσα.
ΤΙ ΠΡΑΜΑ;
…ο κ. Χατζησωκράτης επανέλαβε το αίτημα για απόσυρση του πακέτου των εργασιακών, με σκοπό όπως είπε να συζητηθεί αργότερα, «όταν θα υπάρχει ηρεμία στη χώρα». Τι δε γκαταλαβαίνεις δηλαδή; Πρέπει να είσαι ήρεμος για να σου στερήσουν εργασιακά δικαιώματα. Όταν είσαι νευριασμένος θα σου τα διατηρήσουν, αλλά θα πάθεις κάνα έμφραγμα ή καμιάν ανακοπή.
ΚΑΙ Η ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΡΩΤά 
«Πώς είναι δυνατόν να πιστέψω ότι η διαπραγμάτευση με την Τρόικα για τα μέτρα ήταν αληθινή και όχι μόνο για τα ΜΜΕ, όταν ο Σαμαράς βγαίνει ξαφνικά και σφυρίζει τη λήξη τους; Ποιος είναι; Ο καπετάν Γαμάω; Έκοψε το βήχα στους τροϊκανούς ή τους απάλλαξε από το μπελά και το ξεποδάριασμα να γυρνοβολάνε τσάμπα και βερεσέ τα υπουργεία και να κάνουν πως παζαρεύουν;»
ΜΗ ΓΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ, ΑΝΤΩΝΑΚΗΗΗΗ 
«Εσπευσμένη» και «ατυχή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση και ότι «η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει, προχωράει και όποιος θέλει ακολουθεί».
ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ… 
...θα στείλει τον Βενιζέλο κάτω από 3%, αν συνεχίσει να αφήνει να του ξεφεύγουν λόγια.
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ
... «το κρίσιμο πολιτικό στάδιο της διαπραγμάτευσης όχι μόνον δεν τελείωσε, αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη» και κάλεσε την κυβέρνηση «να βάλει τα δυνατά της, να αξιοποιήσει όλες τις εθνικές δυνάμεις, να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup».
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ… 
…όταν απείλησε ότι θα ψηφίσει τα μέτρα.
ΔΕ ΓΚΑΤΑΛΑΒΑ!... 
Κουβέλης και Βενιζέλος μας κλαίγονται σαν παρθένες ότι αν δεν ψηφίσουν τα μέτρα ο Σαμαράς τους απειλεί με εκλογές και θα καταποντιστούν; Αφού αν παραιτηθεί ο Σαμαράς μπορούν να κάνουν κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Καμμένο και όλους τους υπόλοιπους (ναι, όλους) που δηλώνουν αντιμνημονιακοί.
ΚΑΙ Η ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΡΩΤά 
«Πώς είναι δυνατόν να μας συμφέρει η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη όταν αυτό το θέλει η Μέρκελ;»
Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΔΕ…
…ότι δεν περνάνε σαν σιγουράκια τα μέτρα (τα αγγουράκια) στην Ελλάδα  και άρχισε τις δηλώσεις ότι αν και αν ίσως προσαρμοστεί το πρόγραμμα. Δηλαδή, «Ψηφίστε τα μέτρα και αύριο ίσως μαλακώσουμε το αγγούρι στον κώλο σας». Και να την πίστευα γιατί να δεχτώ να μου το χώσει; Άσε που δεν την πιστεύω.
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ… 
…το λένε και βοήθεια ή και δόση, όχι σε λογιστικό χρήμα όπως μέχρι σήμερα, αλλά σε είδη διατροφής, όπως γατάκι γάλακτος Νέας Γροιλανδίας.
ΠΩΣ ΜΑΣ ΘΩΡΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΟΣ; 
Πού τρέχει ο λογαριασμός σου; Τα πλαστικά σου χρήματα;
Γιατί στο φάκελό σου
να μη φυτρώνουν, άφραγκε, τόσες χρυσές αχτίδες,
όσες μας δίδ’ η δόση σου παρηγοριές κ᾿ ελπίδες;
Γιατί στα ουράνια χρέη σου
να μη γλυκοχαράζει, πατέρα, διακανονισμός;
Γιατί να μην ξοφλάει μέσα στην τσέπη σου η καρδιά,
και πώς στο βλέφαρό σου
ούτ᾿ ένα σπρεντ μειώθηκε, ούτ᾿ είπε ξεχρεώσου; 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: