30/8/13

Πριν τον Σεπτέμβριο

Σήμελα ο Άδωνις θα δείξει στους γιατλούς και στους νοσηλευτές τι εστί κολόμηλο.

Ο φερόμενος ως υπουργός Υγείας μετά από έρευνά του σε βιβλία αρχαίας ιστορίας που ο ίδιος πουλάει σε τηλεοπτικά κανάλια βρήκε ότι τη λέξη «απεργία» δεν τη χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες. Μόνη κοντινή λέξη η «απερυγεία», υψηλή υγεία, πώς λέμε σήμερα πάνω απ’ όλα υγεία. Επιτέλους ένας υπουργός που κάνει κάτι.

Αλλά μια και περάσαμε στα αθλητικά, ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις, λένε οι προπονητές. Υπουργούς που δεν κάνουν απολύτως τίποτα δεν έχεις κανένα λόγο να τους αλλάξεις. Επιτελούν απλώς το καθήκον τους χωρίς να χρειάζονται απόδειξη γι’ αυτό.

Πολύ σωστά καταλάβατε, περάσαμε στα φορολογικά μας ή στα εφοριακά μας, δεν ξέρω τη διαφορά τους. Νέα πρόταση για τις αποδείξεις: Θα προσφέρουν στο συλλέκτη τους επιστροφή φόρου, αλλά επειδή είναι δύσκολο να μετρηθεί το ποσό τους, η επιστροφή θα υπολογίζεται με το κιλό. Π.χ. 100 γραμμάρια αποδείξεις, 1 € επιστροφή φόρου. Ο φερόμενος ως υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε σχετικά: «Έτσι κι αλλιώς όλα τα υλικά ανακύκλωσης με το κιλό πάνε». Ο νοών ανοήτω.

Όμως πρέπει να διακόψουμε για κάτι έκτακτο. Βρέθηκε στις Σέρρες νέος τάφος του Μεγάλου Καραμανλή.

Στο μάθημα της γλώσσας σήμερα θα μιλήσουμε για τους χρόνους των ρημάτων. Αντωνάκη, πριν κερδίσεις τις εκλογές πρέπει να είσαι πολλά υποσχόμενος. Μόλις τις κερδίσεις πρέπει να ήσουν πολλά υποσχόμενος.

-Γιατί ο Σαμαράς συνάντησε τον πρόεδρο της Νεστλέ;
-Κοντά στο νουνού κι η γνώση.

Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός μας συνάντησε και τον υπεύθυνο της Φίλιπ Μόρις. Μάλλον ο Αντωνάκης ψάχνει για μετέπειτα δουλειά. Οι Τροϊκανοί θέλουν να πάρουν στο Λουξεμβούργο τις αρμοδιότητες του ΤΑΪΠΕΔ οπότε δεν θα έχουν πια ανάγκη τον Αντωνάκη. Και να χάσει τις εκλογές έτσι άτσαλος που είναι ο επόμενος πρωθυπουργός (προφανώς ο Τσίπρας) δε θα μπορεί να τους εμποδίσει να πουλήσουν ακίνητα του Δημοσίου, σιδηροδρομικές γραμμές, λιμάνια, αεροδρόμια, εθνικές οδούς, Ακροπόλεις και Πλάκες. Της Παναγίας τα μάτια τα έδωσαν να τα φυλάξουν ο Μελισσανίδης και ο Κόκαλης μέσω των κρατικών λαχείων. (Την έκαναν λαχείο οι τύποι για 12 χρόνια όσο διαρκεί η παραχώρηση)

Και η Μενεγάκη απορεί: Αν το υπουργείο Παιδείας δεν ήθελε να κάθονται οι καθηγητές όλο το καλοκαίρι και Χριστούγεννα-Πάσχα γιατί δεν τους έδινε να κάνουν κάτι τότε;

Ποια λεωφόρος έχει και του πουλιού το γάλα; Η Γάλα Τσίου. Οι υπόλοιπες έχουν του πουλιού το ληγμένο γάλα.

Κι η Μενεγάκη ξαναρωτά: Όταν λένε «Θα ξαναβγούμε στις αγορές» εννοούν ότι θα ξαναδανειστούμε. Αυτό είναι κάτι καλό;

ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: Ακόμα δεν εισπράξαμε φράγκο από τους τύπους της λίστας Λαγκάρντ

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ: «Για ποιον ακριβώς λόγο πρέπει να σωθούν οι τράπεζες;»

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΪΔΗΣ: «Είς νόμος απαιτείται εις αυτήν τη χώραν, ο οποίος να  επιτάσσει την εφαρμογή όλων των υπολοίπων νόμων».

ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: «Τα πρώτα είκοσι χρόνια είναι τα δύσκολα. Τα επόμενα είναι δυσκολότερα».

Ο Ομπάμα δεν ξεκίνησε μέχρι την ώρα που γράφαμε την επέμβαση στη Συρία. Δεν είναι σίγουρος ότι τα χημικά όπλα στη χώρα αυτή τα χρησιμοποίησε η κυβέρνηση. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πείστηκε ούτε από τη δήλωση του Βενιζέλου ο οποίος εξιχνίασε ότι ο σύντροφός του Άσαντ χρησιμοποίησε τα χημικά και τον καταδίκασε.

-Γιατί, μπαμπά, μετά από κάθε δήλωση του υπουργού Εξωτερικών βγαίνει καπνός από την ταράτσα του υπουργείου;
-Οι διπλωμάτες ανεβαίνουν και βάζουν φωτιά στα πτυχία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: