29/8/13

Ιερές up-air-ΓΗ-s

Η απεργία είναι ιερό δικαίωμα των εργαζομένων. Οι καθηγητές μπορούν να απεργήσουν όποτε το θεωρούν. Καλύτερα όμως όχι στο τέλος της χρονιάς. Δεν είναι σωστό ν’ απεργούν τότε οι καθηγητές, γιατί θ’ αναβληθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις και τα παιδιά και οι γονείς θα ταλαιπωρούνται μες στο καλοκαίρι. Τόσο κόπο έκαναν τα παιδιά, τόσα χρήματα ξόδεψαν οι γονείς για φροντιστήρια της δωρεάν παιδείας, μην πάνε χαμένα.

Στην αρχή της χρονιάς πάλι είναι κακό να απεργούν οι καθηγητές. Πρέπει ν’  ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους. Όλο το καλοκαίρι τα παιδιά αυτό φοβόνταν. Αν έρθει ο Σεπτέμβριος και δεν ανοίξουν τα σχολεία πα να πει ότι τσάμπα ταλαιπωρούσαν τη σκέψη τους οι μαθητές στις παραλίες.

Από την άλλη όσο και να μισούν τα παιδιά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θέλουν τα παιδιά να δουν τους φίλους τους μια ώρα αρχύτερα, να διηγηθούν τις περιπέτειες και τις επιτυχίες στις διακοπές τους, να πουν τα ψέματά τους, να ξεφτιλίσουν τους άλλους για τα δικά τους ψέματα. Μην το στερούμε αυτό από τα παιδιά.

Αν η απεργία γίνει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα παραταθούν οι διακοπές. Πού θα βρουν λεφτά οι γονείς για να το κάνουν αυτό; Και όσοι γονείς δεν είναι άνεργοι και πρέπει να πάνε στις δουλειές τους ή και άνεργοι να είναι δεν πρέπει τον Σεπτέμβριο να βγουν να ψάξουν για δουλειά κι ας είναι σίγουροι ότι δεν θα βρουν; Θα έχουν τα παιδιά τους παρκαρισμένα στα νησιά ή στο κεφάλι τους στις πόλεις; Δεν είναι καλύτερο να τα παρκάρουν τα παιδιά τους στα σχολεία όπως γίνεται μέχρι σήμερα;

Ας γίνει η απεργία των καθηγητών λίγο μετά την έναρξη της χρονιάς. Όχι όμως πριν τα Χριστούγεννα, γιατί έτσι παρατείνονται οι πολυέξοδες εορταστικές διακοπές. Το ίδιο θα γίνει αν η απεργία των καθηγητών ξεκινήσει μετά τις εορτές. Φυσικά και για το Πάσχα το ίδιο ισχύει. Μετά το Πάσχα ξεκινάει η περίοδος των εξετάσεων, οπότε έκλεισε ο κύκλος.

Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης εν κατακλείδι εκτός από αυτές τις μέρες μπορούν να κάνουν απεργία όποτε θέλουν. Δηλαδή όταν τα σχολεία είναι κλειστά για Χριστούγεννα-Πάσχα και καλοκαίρι. Και σε όλες τις αργίες, ελεύθερα απεργίες μέχρι δακρύων.

Βέβαια, από οικονομική άποψη μας συμφέρει να κάνουν οι καθηγητές συνέχεις απεργίες, οπότε ως δημόσιους υπάλληλους δεν τους πληρώνουμε και μεγαλώνουμε το πρωτογαμές πλεόνασμα. Αλλά δεν ενδιαφέρεται κανείς για τα οικονομικά οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: