8/9/12

Εφιάλτης στην κουζίνα του Μαξίμου

ΑΥΤΟΟΟΟΟΣ!
Εντάξει, δεν είναι ανάγκη να γίνουμε Αργεντινή, αυτή τη χώρα όμως την έσωσαν αριστερή πρόεδρος και αριστερή κυβέρνηση.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ Μ' ΑΡΕΣΕΙ
Ο Δον Κυρ-Φώτης εκτίθεται στο κλουβί με τις τρελές ιδέες; 
-Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ.
-Και ποιος θα το πληρώσει;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Φως στην άκρη του τούνελ βλέπουμε. Λεφτά δε βλέπουμε.

ΔΙΑΡΟΜΠΕΥΣΗ
Όταν ο Ρόμπας λέει ότι πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει τις προσπάθειες τι ακριβώς εννοεί; Και γιατί το λέει; Δεν εννοείται; Μήπως ντρέπεται αλλά θέλει να πει ότι έχουμε να πληρώσουμε κι άλλα;

Οι κρατικές σπατάλες δεν σταμάτησαν, η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει, η γραφειοκρατία μαστίζει και κάποιοι μας κάνουν πλάκα: Διαβάσαμε στο «ΕΘΝΟΣ»: Εύσημα σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία. Πιο συγκεκριμένα, Σόιμπλε: «Πετύχατε περισσότερα απ' όσα περιμέναμε.»

Δηλαδή τι πετύχαμε; Μόνο τις μειώσεις αποδοχών μας κατακούτελα και τις αυξήσεις φόρων μας στο δόξα πατρί. Αν εξαρθρώναμε τη φοροδιαφυγή τι θα μας έπαιρνε ο Σόιμπλε;. Απέδειξε ότι είναι τελείως άχρηστος. Στην Ελλάδα δεν πετύχαμε τίποτα, στραβούλιακα. Οι παραολυμπιακοί αγώνες μου λένε να μην τον μπλέκω μαζί τους και ξεφτιλίζει τους αληθινούς αθλητές. Ίσως χρειάζονται μία Μαθηματική και μια Οικονομική Παραολυμπιάδα. Ή Παρταολυμπιάδα, δεν ξέρω, μπερδεύομαι.

Η σύσκεψη των τριών αρχηγών της Τροϊκομματικής κυβέρνησης, η Τρόικα εσωτερικού συνεδριάζει την Κυριακή, πάλι κατόπιν ευρωρτής.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Τα μνημονιακά μέτρα είναι τα τελευταία σαν την 100η φορά που θα πεις σε γκόμενα «Πρώτη φορά μου συμβαίνει» όταν δε μπορεί να σου σηκωθεί.

Άκαρπη η συνάντηση υπουργού οικονομικών Στουρνάρα και απεργών εφοριακών «Στουρνάρια», όπως τους ανέβαζε και τους κατέβαζε κάποιος άλλος υπουργός. Χαρακτηριστικό απόσπασμα της συζήτησης:
ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ: Μήπως όταν δεν απεργούσαμε μαζεύαμε περισσότερους φόρους;
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Συνεχίστε ν’ απεργείτε. Με τις κρατήσεις στους μισθούς μας μειώνουμε τις σπατάλες του υπουργείου μας.

Πάντως από καλλιτεχνικής απόψεως δεν θεωρείται τόσο άκαρπη η συνάντηση μεταξύ Στουρνάρα και απεργών εφοριακών, αφού βγήκε τουλάχιστον ένα ρεφρέν και από τις δύο πλευρές.
(Κατά τους «Αισθηματίες» Νικολόπουλου-Πυθαγόρα με τη φωνή του Καζαντζίδη)
«Γιατί να είμαστε κι οι δυο μνημονιαρίες / γιατί να μπλέκουμε με παλιοεφορίες / οι τζαμπατζήδες κάνουν πάλι τις κυρίες / γιατί να είμαστε λοιπόν μνημονιαρίες».

Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος. Ο Στουρνάρας ξεσπά στον εφοριακό που μόλις έληξε η άδειά του και τον απολύει και λέει κι ένα τραγούδι: «Γύρναγες στις αμμουδιές για να μαζεύεις φόρους / τώρα που σε βρήκα εγώ ζητάς αεροπόρους»
ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ
Συνελήφθη επ’ αυτοφόρω αναμμένη λάμπα για λαθρεμπόριο καθαρού πετρελαίου. Το γυαλί της ξέφυγε και αναζητείται σε παλαιοπωλεία της Πλατείας Αβησσυνίας.

Ο Βενιζέλος μουσικώνεται. Αφιερώνει στον Τσίπρα: «Θα σε ξανάβρω με μπελάδες / τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς / Και τουμπεκί μες στους λουλάδες / τα βουλευτάρια - τα βουλευτάρια να κερνάς.»

Πρώτη και μέχρι στιγμής τελευταία επιτυχία του οργανισμού αποκρατικοποιήσεων είναι η αποκρατικοποίηση μεγάλων χρηματικών ποσών που καταλήγουν ακόμη στις τσέπες στελεχών του οργανισμού.
ΤΙ ΕΙΠΕΣ;
Να δούμε πότε θα πουλήσουμε τον οργανισμό αποκρατικοποιήσεων.
ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ
Είμαι βουλευτής. Έστω, δε μπορώ να διορίσω στη Βουλή συγγενείς μου, μήπως θα μπορούσα όμως να διορίσω συγγενείς άλλου βουλευτή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: