6/2/12

Έβγαλε κι η (Παπα)μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμον όλο

Η Παπαρήγα δεν έκανε τον κόπο να εξηγήσει πώς γίνεται αφού αυτή ηγείται της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης, πώς και γιατί και πώς και πότε επέτρεψε να φτάσουν τα πράγματα ως εδώ. Έχει ή δεν έχει το δυνατότερο κομμουνιστικό κόμμα στην Ευρώπη και το τρίτο στον κόσμο μετά εκείνα της Βόρειας Κορέας και της Κίνας; Φταίνε μήπως οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ; Μα, γι’ αυτό η κυρία Παπαρήγα έφτιαξε το διασπαστικό ΠΑΜΕ. Τι κατάφερε επιτέλους να πετύχει αυτή η κυρία με την στρατηγική της; Πέτυχε μόνο τη διάσπαση του ενιαίου Συνασπισμού; Σιγά το δύσκολο! Ή μήπως δεν ωρίμασαν ακόμη οι υποκειμενικές συνθήκες για το ξέσπασμα της επανάστασης; Αν δε γίνει τώρα επανάσταση, κυρία μου, πότε θα γίνει; Αν είναι να μη γίνει ποτέ, γιατί δεν το λες να το ξέρουν και τα απλά μέλη; Μόνο εσύ και η Κανέλλη θα το ξέρετε;

Μήπως η «φίλη» της κ. Παπαρήγα Κανέλλη την έπεισε ότι πρώτα η πατρίδα και μετά η μαρίδα;

Δηλαδή γιατί δε μπορεί η Αριστερά που δημοσκοπικά περνάει το 33% να κατέβει ενιαία και να σχηματίσει κυβέρνηση; Εντάξει, για το χτίσιμο του Σοσιαλισμού ίσως δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν, τουλάχιστον δε μπορούν να συμφωνήσουν σε μια στοιχειώδη προστασία των κεκτημένων; Θεωρεί η κ. Παπαρήγα καλύτερη μια κυβέρνηση με τον Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη και τη Ντόρα και τα’ άλλα παιδιά; Θεωρεί χειρότερη μια κυβέρνηση της αριστεράς; Συμφωνεί δηλαδή με τους Γερμανοτσολιάδες και τον μεταπολεμικό Γέρο Παπανδρέου; (Γέρος και μιας Δημοκρατίας με εξορίες)

Αν κυρία Αλέκα μας, μέχρι την τελική λύση, την εξέγερση και την επανάσταση με το χτίσιμο του σοσιαλισμού, ελπίδα να φάμε ψωμί είναι να επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τυπώνει χρήμα και να αγοράζει ομόλογα από τις χώρες με 1%, τότε δίκιο έχει ο Κουβέλης. Ψήφους αυτουνού ούτε τους παίρνεις ούτε σου παίρνει, πλακώσου με τον Τσίπρα και τον Καρατζαφέρη αλλά κάποτε να θυμηθείς ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο το εκλογικό σου ποσοστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου