9/2/12

Ευτυχώς που διαπραγματεύθηκαν

Η διαπραγμάτευση ήταν σκληρή. Οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα όσα τους επέβαλαν οι τρεις υπάλληλοι.

Πολύ λεβέντης ο Σαμαράς. Αφού δέχτηκε όλα τα μέτρα που εξαθλιώνουν την Ελλάδα, για να κάνει κι αυτός τη λεβεντιά του ζήτησε να μειωθούν λιγότερο οι επικουρικές συντάξεις.

Εδώ παρενέβη ο πολύ πατριώτης σκληρός διαπραγματευτής Βενιζέλος. Δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι Λερναία Ύδρα. Αν αφήνεις ανοιχτό ένα τέτοιο θέμα η άλλη πλευρά ανοίγει δύο. Δηλαδή πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να τα δεχτείς όλα, για να μη σου βάλουν και άλλα.

Τρίτος και λεβέντης και χεσμένος από τη χαρά του που θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους νεκροθάφτες του ελληνικού λαού, ο Κατραμτζαφέρης το μόνο που απαίτησε από τα κανάλια κι έκανε τα μούτρα των Τροϊκανών κρέας ήταν περισσότερο χρόνο για να πει το ναι.

Πάντως η Ελλάδα εμφανίζεται ως η πιο ξανθιά χώρα του κόσμου. Και χρεοκόπησε (από καιρό) και συνεχίζει να πληρώνει. Μάλιστα δεν πληρώνει όλη η Ελλάδα αλλά μόνο οι φτωχοί. Κανείς από τους δια-πραματευτάδες μας δεν πρόσεξε ότι στο νέο μνημόνιο οι μόνοι που δεν παθαίνουν τίποτα είναι οι πλούσιοι. Το μνημόνιο δεν ζητάει χρήματα μόνο από εκείνους που μπορούν να δώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου