10/1/12

Τι σου χρωστάω, μάνα μου;

Όπως περπάταγα και κοίταζα κάτω μην τυχόν δω κάνα πεσμένο κέρμα, σήκωσα το βλέμμα ψηλά με αισιοδοξία για το μέλλον και είδα την ταμπέλα του αίνου Ανήμερα: «Ενισχύσατε την αποπεράτωσιν της ιεράς μισθοδοσίας του ναού». Οι Μητροπόλεις δεν έχουν το θεό τους. Δε βάζουν το χέρι στην τσέπη ούτε για να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους. Και πού να τα βρουν; Οι πιστοί θα τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα που πληρώνουν και τους κυβερνώντες τους.

Δε βρίσκω και κανέναν γαύρο να τσακωθώ μαζί του γφιατί με τους δύο βαθμούς που τους έκλεψε η Δόξα, Δράμα μέσα τους, φυλάνε και τον κώλο τους. Ούτε χανούμια βρίσκω γιατί κρύβονται. Καλούνται όλοι οι ΑΕΚτζήδες να τσοντάρουν για να ξεχρεώσει από την εφορία ο υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ και μετά να φύγει και να τους αφήσει ήσυχους. Όταν βλέπω ελεύθερο για πεζούς στις διασταυρώσεις περνάω πια απέναντι χωρίς να φοβάμαι ότι θα με σαρώσει κάνας Κουλούρης. Ακόμα και ο Χρυσοχοΐδης άκουσα δεν παραβιάζει πια ερυθρούς σηματοδότες γιατί δεν τα πηγαίνει καλά με τον Παπουτσή και φοβάται μην του την έχει στημένη.

Έχω αρχίσει να βαριέμαι. Δεν ξαναβλέπω ταινίες με τέλειες ληστείες μουσείων και γκαλερί. Είναι ψεύτικες. Απόδειξη; Την Εθνική Πινακοθήκη τη δικιά μας μπορούσε να την κλέψει (όπως αποδείχτηκε) κι ένας περαστικός που βαριέται να είναι στημένος και να περιμένει τη γκόμενα που τον έστησε. Την Εθνική Πινακοθήκη την έκλεψαν όσο εύκολα όσο κλέβουν το υπόλοιπο έθνος. Έτσι σκέφτηκα για να ξεπεράσω την ξεφτίλα, λες και το σύστημα ασφαλείας το είχαν αναθέσει σε μένα.

Εντάξει, έγινε μια κλοπή, αλλά η πιάτσα γενικά είναι πεσμένη. Οι κλέφτες δεν έχουν πια πελάτες. Μπορούν να κλέψουν άνετα βίντεο, τηλεόραση, cd ακόμα και το αυτοκίνητο ολόκληρο να πάρουν, το θύμα θα τους πει κι ευχαριστώ. «Τι να τα κάνουμε όμως τα κλοπιμαία;» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κλεπτών, διαρρηκτών και συναφών επαγγελμάτων. «Ακόμα και οι κλεπταποδόχοι πηγαίνουν στο άρθρο 99». Ο κλάδος βρίσκεται σε κατάσταση αυτοκτονίας. Στην αρχή για να ηρεμήσουν έκλεβαν ο ένας τον άλλο. Δεν τους κάνει καρδιά πλέον ούτε γι’ αυτό αφού δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης. «Δεν κλέβω ούτε τον εαυτό μου, αυτός με κλέβει και μάλιστα όχι για πολύ ακόμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου