22/12/11

Επιστροφή 180 μοιρών από την Εφορία

Πάντα υπάρχει ελπίς. Ακόμα και για το ΠΑΣΟΚ που θα το γλυτώσουν οι γκαζάκηδες που αυτοαποκαλούνται «Μηδενική ανοχή». Εγώ είμαι υπέρ της μηδενικής αποχής. Να πάμε όλοι να ψηφίσουμε εναντίον των κυβερνητικών κομμάτων που μας έχουν και δουλεύουμε στον οίκο μηδενικής ανοχής και πάλι τους ίδιους βγάζουμε στις κυβερνήσεις.
Ποιος μαλάκας είπε στον Παπαδήμ(ι)ο ότι είναι πρωθυπουργός; Δεν υπολόγισε ότι μπορεί και να το πιστέψει, όπως έγινε και την πληρώνουμε πάλι εμείς;


Δε μας χέ… κι ο Παπαδήμ(ι)ος και τα ραντεβουδάκια του με τους κυβερνητικούς «πολιτικούς αρχηγούς»… Τι είδους αρχηγοί είναι αυτά τα άτομα και τι είδους πολιτική παράγουν κανείς δεν έμαθε ακόμα. Μια κατασκευαστική φούσκα φτιάχνουν κι αυτοί, αφού μόνο τα 48 μέλη της κυβέρνησης διαθέτουν 465 ακίνητα. Και 30 εκατομμυριάκια. 

Οι κυβερνήσεις μας ζητούν από τους φτωχούς να κάνουν οικονομία, επειδή οι φτωχοί δεν ξέρουν πώς να κάνουν οικονομία, αλλά κάνουν αναγκαστικά. Καιρός να το μάθουν.  Οι πλούσιοι ξέρουν πώς να κάνουν οικονομία στους άλλους, αλλά οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν οικονομία, ακριβώς επειδή είναι πλούσιοι Άρα δεν έχει δικαίωμα να τους ζητήσει τέτοιο πράγμα η κυβέρνηση.

Ο Β(γ)ενιζέλος και τα τηλεοπτικά κανάλια συμπέραναν πολύ σωστά ότι το πρόβλημα αδυναμίας του κράτους να μαζέψει φόρους οφείλεται στην απεργία των εφοριακών τις δύο τελευταίες ημέρες του έτους.

Και η εφεδρεία ήταν μια μαλακία και μισή και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ήταν μια ηλιθιότητα και το δημόσιο δεν προβλέπεται να σημειώσει καμία πρόοδο ειδικά στο μεγάλο ανέκδοτο, την παραγωγικότητά του. Επιτρέπεται λοιπόν να δούμε εύθυμα την αγωνιστικότητα εκείνων που δε3 νοιάστηκαν για κανέναν άλλο.

Πάγωσε η εφεδρεία / κι απ’ έξω απ' το φραπέ τους / γιακάδες ξεκουμπέ όλο ξεφυσάνε.

Στο Σκάι κοιτούν πορεία / ξεσπούν στον κουραμπιέ τους/ αφήνουν μια ρεψιά κι αργοσχολάνε.     

Ποιος άλλος μαλάκας είπε ότι οι επικουρικές θα κρίνουν το μέλλον της κυβέρνησης; Ποιανής κυβέρνησης, Έχουμε κυβέρνηση και δεν το ξέρουμε;

Αν κόψουν τις επικουρικές συντάξεις (που θα τις κόψουν γιατί οι ίδιοι δεν έχουν να λαβαίνουν από αυτές) το συνταξιοδοτικό σύστημα γίνεται ανταποδοτικό-αναλογικό χωρίς κανένα στοιχείο αλληλεγγύης. Τότε ο ηλίθιος θ’ αναρωτιέται «Γιατί να πληρώνω χρυσά ένσημα όταν μπορώ να πάω σε ιδιωτική εταιρεία;» Επειδή με τα μυαλά που κουβαλάνε οι όμοιοί σου στην (ας πούμε) κυβέρνηση, ηλίθιε, σε λίγο οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούν όποτε γουστάρουν να διαλύονται και να μη σε καλύπτει μετά κανείς. Από το «Έγινε Λούης» θα πάμε στην έκφραση «Έγινε Ασπίς».

Την ελάχιστη σύνταξη του ΙΚΑ θα πάρω με τις κρατήσεις για τα ένσημα, αλλά και χωρίς αυτές. Τα φάρμακα έτσι κι αλλιώς θα τα πληρώνω από την τσέπη μου, γιατρό με ραντεβού δεν προβλέπεται να δω ποτέ, παρά μόνο αν είναι καμιά ξανθιά με γαλανά μάτια εκτός υπηρεσίας…. Το κοινωνικό κράτος του ΠΑΣΟΚ μας γεμίζει αισιοδοξία. Δε θα γεράσουμε ποτέ, κουφάλα ενσημοθάφτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου