2/6/11

Μια στο ΚΑΠΗ και μια στο πέταλο

Μέχρι αυτή τη στιγμή της ανάρτησης ο Πεταλωτής που εκπροσωπεί την κυβέρνηση παραμένει αποκλεισμένος στο ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης. Τους γύρω δρόμους κατέκλυσαν αρχικά γαλατάδες, γιαουρτάδες και πωλητές αβγών, σιγά-σιγά όμως μαζεύτηκε πλήθος κόσμου να χαζέψει τον κύριο Πεταλωτή, που μετά από συμβουλή της αστυνομίας δεν σταματά να μιλά, έτσι για ξεκάρφωμα, για να μη φανεί ότι είναι αποκλεισμένος. «Απλώς δεν τελείωσε ακόμα η ομιλία του» είπε ένα από τα επτά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν το θάρρος να παρευρεθούν.

Η αστυνομία σκέφτεται πώς να φυγαδεύσει τον Πεταλωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο χρησιμοποιώντας γι’ αυτόν τον κωδικό «Έκθεμα». Η ομιλία του «Εκθέματος» ήδη έφτασε στις 4 ώρες και συνεχίζεται, αν και πολλοί απλοί πολίτες άρτι αφιχθέντες στο ιβέντ, ολόκληρες οικογένειες με τα παιδιά και τη γιαγιά, απαιτούν να γίνει επανάληψη της ομιλίας, γιατί έχασαν την αρχή και τη μέση. Εκ των διοργανωτών διαβεβαιώνουν τον κόσμο ότι δεν θα διακοπεί η ομιλία μέχρι η αστυνομία να καταφέρει να βρει τρόπο να φυγαδεύσει τον κύριο Πεταλωτή. (Το «Έκθεμα») Ίσως επιτραπεί διάλειμμα για 2-3 ώρες ύπνο, ένα χέσιμο και δύο κατουρήματα.

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στο χώρο των πλανόδιων πωλητών βρώμικων σάντουιτς και βρώμικων σουβλακίων και βρωμερών γλυκισμάτων για το πώς θα καταφέρουν να τροφοδοτήσουν τους πάγκους τους αν ο αποκλεισμός διαρκέσει περισσότερο από 5-6 ημέρες.

«Η αστυνομία δεν έχει αδιέξοδα ούτε πίσω πόρτες», δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων των ΜΑΤ που παρευρίσκονται στην εκδήλωση επίσημα προσκεκλημένες.

Ως σοβαρότερη θεωρούν την πρόταση να βγει σα να μη συμβαίνει τίποτα ο κύριος Πεταλωτής από το ΚΑΠΗ μεταμφιεσμένος σε Λιάνα Κανέλλη. Κάποιοι φέρουν αντίρρηση ότι αυτή η μεταμφίεση ίσως τους προδώσει γιατί η Κανέλλη θεωρείται γάτα με πέταλα. (Γι’ αυτό γλιστράει στα κεραμίδια)

Εκπρόσωποι όλων των κομμάτων ζητούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, αλλά η κυβέρνηση το θεωρεί αυτό πολιτική εκμετάλλευση προς ίδιον όφελος. Από την εταιρεία προβολής που ανέλαβε τη διαφημιστική κάλυψη μαθαίνουμε ότι το 1% των εσόδων θα διατεθεί για την πάταξη της ακμής προσώπου.

Επιστρατεύθηκε πολιτικά ο γνωστός ερμηνευτής Στέλιος Ρόκκος να δώσει συναυλία στο χώρο του αποκλεισμού του «Εκθέματος». Πρώτο τραγούδι μια μεγάλη επιτυχία του διασκευασμένη:

Στο 'χα πει, στο 'χα πει, 
πως όλα κάποτε τελειώνουν
πως οι έρωτες πληγώνουν
Στο 'χα πει, στο 'χα πει, 
πως γεννιέσαι και πεθαίνεις μοναχή
;

Στο ΚΑΠΗ, στο ΚΑΠΗ,
τώρα ψύλλους πεταλώνουν
και το μπούλη γιαουρτώνουν
Στο ΚΑΠΗ, στο ΚΑΠΗ,
μια καρφί και μια στο πέταλο οπή. 


Βουνα προσκλήσεων δέχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από όλα σχεδόν τα ΚΑΠΗ της χώρας για μία ομιλία του. Χαρακτηριστικά από ένα: "Προσφέρουμε και αμοιβή 10 χιλιάδων €".


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας η εταιρεία προβολής "ΚΑΠΗ-ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ" προσφέρει μια στα ΚΑΠΗ και μια στον Πεταλωτή μέχρι και 10% από τα διαφημιστικά έσοδα και τις εισπράξεις από βρώμικα τρόφιμα που θα πωληθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Πολλές εφημερίδες σφάζονται για την εξασφάλιση τoυ dvd με την κάλυψη του χάπενινγκ και του τραγουδιού που ήδη μεταδίδεται από blog σε όλο τον κόσμο για τους ομογενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου