2/6/12

Στις δύο του Ιούνη με ξαναλές Μνημούνι

-Τον ξέρεις το Σήφη που αποχώρησε από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Χανίων λόγω λίστας μαυρισμένος απ' το φούμο;
-Το Σήφη; Ποιο Σήφη;
-Που χτένιζε το κανταΐφι.

Αφού έγινε κάθαρση για το καλό των δύο μεγάλων κομμάτων θα κάνω μπάνιο το Πάσχα πάλι.

Δευτέρα Ιουνίου του 455 οι Βάνδαλοι μπαίνουν στη Ρώμη και την λεηλατούν για δυο εβδομάδες. Φεύγοντας οι Βάνδαλοι πήραν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα από το Ναό της Ιερουσαλήμ, που είχε φέρει στην πόλη ο αυτοκράτορας Τίτος. Από κει βγήκε ο όρος «βανδαλισμός». Ο Αυτοκράτορας όμως δεν τα έβαψε μαύρα, γιατί ο Βάνδαλοι πήραν μαζί τους και την αυτοκράτειρα Ευδοξία και τις κόρες της Ευδοκία και Πλακεντία.

Χρόνια πολλά στο Μαρίνο που γιορτάζει σήμερα 2α Ιουνίου, μαζί με Νικηφόρους, Νικηφόρες που κερνάνε και την 9η Φεβρουαρίου.

Σήμερα κλείνει τα 72 του ο γεννηθείς μέρες του ’40 Κωνσταντίνος ο δεύτερος, ο βου ή βους, ο τελευταίος βασιλεύς των Ελλήνων.

Τώρα ένα αίνιγμα.
-Γίδια πρόβατα φυλάει κι όλη μέρα κελαηδάει, τι είναι;
-Βόηθα λίγο.
-Γίδια πρόβατα φυλάει και στην εφορία χρωστάει. Τι είναι;
-Το Βοσκόπουλο.

Η μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση, η Aλ Κάιντα, ιδρύθηκε στις 11 Αυγούστου του 1988. Δηλαδή 11 8ου του ’88. Δηλαδή 11-8-88. Τυχαίο; Δεν νομίζω, είμαι σίγουρος..

Παλιά επί Ανδρέα και Λαλιώτη είχαμε κάθε τόσο νέες απίθανες εντυπωσιακές λέξεις να σκίζουν τους ουρανούς των ερτζιανών. Θυμάστε ας πούμε το αιθεροβάμονες, το φως στην άκρη του τούνελου; Σημερινή λέξη της πολιτικής μόδας λίγο πιο διακριτική: Ανάπτυξη. Από την Ελλάδα που αντιστέκεται, περάσαμε στην Ελλάδα που αναπτύσσεται. Και αναπτύσσεται πόσο; Η Ελλάδα καταφέρνει ν’ αναπτύσσεται όσο και η φωνάρα της Αλεξανδράτου. Το μόνο που κρύβει να μη φαίνεται. Όταν κάτι λιμνάζει στη χώρα μας και δε λέει ούτε να βουλιάξει μπας και ησυχάσουμε του κολλάμε ένα ανάπτυξη.

Το υπουργείο Γεωργίας, όταν πια η χώρα μας δεν πουλάει αγροτικά προϊόντα, αλλά εισάγει όπως κρέας και γάλα, όταν τα πιο πολλά ο αγρότης τα παίρνει πια από επιδοτήσεις για προϊόντα που πετάει στις χωματερές, τότε ονομάσαμε το Γεωργίας, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όταν ο τουρισμός μας έγινε αναμνήσεις καμακιών τότε φτιάξαμε ένα υπουργείο τουριστικής ανάπτυξης κι ευτυχώς δεν το καταργήσαμε αυτό, το κάναμε υφυπουργείο. Βάλαμε ένα μοντέλο πάνω να παριστάνει την τουρίστρια, αλλά όταν είδαμε ότι δεν έκατσε αυτή η ανάπτυξη του θέματος, βάλαμε έναν τσομπάνη να κάνει τον Βόγλη, «Στάσου, μύγδαλα, μύγδαλα».

Όταν πια δε θα μπορεί η χώρα μας να δανειστεί ούτε φράγκο για ταξί τότε θα φτιάξουμε ένα υπουργείο Δανειακής ή Δανειστικής Ανάπτυξης.

Όταν βλέπουμε έναν κρατικοδίαιτο επιχειρηματία που εκτός των άλλων φοροδιαφεύγει κιόλας, λέμε δεν πειράζει που τα μαζεύει, είναι στην ανάπτυξη.

-Πολλά χρέη η χώρα μας, ρε παιδί μου!...
-Δεν πειράζει είναι στην ανάπτυξη. Θα τα πάρει σε μπόι.
-Κάνε το γκαμπόη.
-Κάνε συ το άλογο.

Όλοι στην αυριανή συγκέντρωση των αιώνιων φοιτητών και υπουργών. Αίτημα, να κάνουμε και το παλιό μαγαζί της κυρίας Διαμαντοπούλου, υπουργείο Παιδειακής Ανάπτυξης, Θρησκευμάτων και δια βίου πίστευε και μη ερεύνα.

Η χώρα μας διαθέτει βέβαια χουμε βέβαια κοτζάμ υπουργείο Ανάπτυξης της διά βίου εργασίας και μάνα δε μου κολλούν τα ένσημα.

Πάμε για δουλειά;

Σου είπαν κάνε πως δουλεύεις / κάνε πως ιδρώνεις / κι είπαν στο αφεντικό σου κάνε πως πληρώνεις.

Κάθε μέρα εργασία / βήμα προς την ανεργία.
Μια μέρα δουλειά / μόνο για το ΦΠΑ
Δεν ψωνίζω εδώ και χρόνια / μη με βάλουν με τα ψώνια.

Μη σ’ αφήσουνε στο ράφι / πλύνε σώβρακα στη σκάφη.
Δεύτερη δουλειά με οίστρο / δε σε είπαμε και πλύστρο.

Ελλάδα τοκομάνια / ελληνοπαράνοια / δουλεύεις για τα δάνεια.

Τ’ αφεντικό μάς δούλεψε / στα Σκόπια την επούλεψε /
το εργοστάσιό του κλείνει / και τα χρέη του μας αφήνει.

Δε θα ξοφλήσουμε ποτέ κουφάλα τραπεζίτη.
Η λύση είν’ εκεί, εκεί / στη θεία απ’ την Αμερική.
(Και στη Βήτα Εθνική)

Δεν υπάρχουν σχόλια: