11/8/12

Ο ΕΛΛΗΝ ΑΝΑΚΡΙΝΕΤΑΙ

Παλιά είχαμε το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να κάνει τον κακό μπάτσο και την κυβέρνηση να κάνει τον καλό στην ανάκριση.

Πιο παλιά τον κακό ανακριτή έκανε ο διοικητής π.χ ΔΕΗ: Βάλτε φόρο πετρελαίου στο ρεύμα.

Ακολούθησαν κι άλλοι κακοί «ανακριτές», όπως ο ΣΕΒ: «Καταργήστε αυτό το κεκτημένο, ρίχτε τους μισθούς, καταργήστε τα δώρα των εργαζομένων…»

Έβγαινε μετά η κυβέρνηση: Βλέπετε; Βοηθήστε κι εσείς. Δεχθείτε μια μείωση κάπου. Τι να κάνω κι εγώ!... Με το ζόρι τον κρατάω… «

Μετά καθιερώσαμε τους πολλούς κακούς ανακριτές.

Ο τραπεζίτης μαζί με τον διοικητή της ΔΕΗ του πάλαι ποτέ ΟΤΕως και κάθε δημόσιου οργανισμού επρότεινε πολύ σκληρά μέτρα και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (διπλή ονομασία) έπαιρνε απλώς σκληρά μέτρα και κέρδιζε και ψήφους.

Τώρα τέρμα αυτά. Επίσημα, με τη βούλα της ΕΕ ο διοικητής της μοναδικής Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας επιβάλλει στην κυβέρνηση κάθε χώρας την οικονομική πολιτική που θ’ ακολουθήσει. Αν φυσικά δεν προλάβει το ΔΝΤ και ο πρωθυπουργός εξωτερικών χρεών μας Ντομοϋνίξ Χρωστάν.

Θυμίζουμε από την οικονομική πολιτική πηγάζουν όλες οι άλλες πολιτικές, ακόμα και η σχέση με το Θεό. Για να ευχαριστήσεις που ζεις πρέπει πρώτα να περάσεις από το (αφορολόγητο) παγκάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: