3/1/10

Εορταστικά μ(η)νύματα

Στα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα διεφάνη και φέτος η κοινωνική ανισότητα ανάμεσα στους καλαντούχους, αυτούς που τα λένε και αυτούς που τα κλαίνε. Ιδού η απόδειξις, διότι υπάρχουν και ντουκουμέντα ντούκου με φουλ του Ρήγα:

Στο «Άγιος Βασίλης έρχεται», οι βολεμένοι συμπλήρωναν «κι όλους μας καταδέχεται», στο πλαίσιο της κουλτούρας του όλα καλά, ενώ οι φτωχοί καλαντούχοι ή οι αριστεροί έψελναν «και δεν μας καταδέχεται».

Ο Άι Βασίλης κρατάει μολύβι και χαρτί, χαρτί και καλαμάρι, όχι παλαμάρι, διότι για Άγιο μιλάμε, όχι για κανέναν βαρκάρη, άρα τι δουλειά έχει το παλαμάρι;

Επιφυλασσόμεθα, έχουμε ντουκουμέντα, ντούκου με κέντα. Βαστάει μολύβι και χαρτί ζαχαροκάντιο ζυμωτή ή ζαχαροπλάστη ζυμωτή ή εκχυμωτή; Παρακαλώ το ρεπορτάζ: «Άδειος Βασίλης χωρίς δώρα γιατί φορολογούνται και τα επιδόματα».

«Πάει ο παλιός ο φόρος / ας γιορτάσουμε παιδιά / θα ’ρθει νέος, νέα τέλη, νέα μούρη ΦΠΑ»

Στη Θεσσαλονίκη η γεμιστή γαλοπούλα του εορταστικού τραπεζιού λέγεται κλασικά μπουγάτσα με σταφιδοκουκούναρο, στην Αθήνα πέρσι τέτοιο καιρό τη λέγαμε μολότοφ με σταφιδοκουκούναρο.

Έρωτά μου αντάρτη, τελείωσε το πάρτι, μας τύλιξαν στο ξάρτι μας σβήσαν απ’ το χάρτη και μας χώσαν το κατάρτι.
(Το οποίο στόλισαν και είμαστε το αστέρι στην κορφή)

Ευχόμαστε το 2010 να είναι πολύ καλύτερο από το 2011, όπως και το 2009 ήταν πολύ καλύτερο από το 2010 που έρχεται.

Χρόνια πολλά με ΦΠΑ. Τέρμα το κάθε πέρσι και καλύτερα. Εμπρός για κάθε πρόπερσι και καλύτερα.

Οι κακές μέρες του 2009 μετριούνται στα δάχτυλα τους ενός χεριού, είναι σκάρτες πενήντα.

Ευρεία ή ευρέα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το πώς θ’ αντιμετωπιστεί το νέο τραπεζικό χτύπημα. Ναι, οι τράπεζες εδώ και μέρες σε όλες τις συναλλαγές απαιτούσαν και ακόμη παίρνουν δώρο εορτών, όπως παλιά στα κουρεία.

Δεν το έκαναν οι τράπεζες, απλώς επειδή δεν τους ήρθε η ιδέα. να προλάβουμε κι εμείς πρώτοι κάτι.
(Πάντα σε βάρος μας για να τηρούμε τις παραδόσεις)

Σε κάποιες τράπεζες για να μη δώσουν φράγκο δε μπορούσες μπεις να πεις τα κάλαντα γιατί ο εντοπιστής μετάλλων πιάνει τα τρίγωνα.

Δε θα ξοφλήσουμε ποτέ, κουφάλα τραπεζίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: