3/5/09

Η Γρίπη και οι χοίροι

Aπό τα τοξικά ομόλογα, μετά τη χρηματιστηριακή κρίση των χοίρων, κονομήσαμε και τη γρίπη των χοίρων. Τα χοιροστάσια στη Βέρα Κρουζ, απ' όπου ξεκίνησε το κακό, είναι αμερικανικών συμφερόντων και λειουργούν με την Μητσοτάκειο αρχή: ¨Πάνω απ' όλα το κέρδος". Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε.

Με τα νέα μέτρα του υπουργού Υγείας Γιουροκλινικού Αβραμόπουλου δεν έχουμε στην Ελλάδα μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Στη μάχη κατά της γρίπης τους μόνο, όχι κατά των χοίρων, μπαίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Δεν ξέρουμε γιατί.

Στη μάχη κατά της γρίπης των χοίρων μπαίνει και ο άλλος αγωνιστής. Ο υπουργός μεταφορών. Δε λέμε το επικοινωνιών, γιατί δε μπορεί να επικοινωνεί ταυτόχρονα ενώ κάνει μεταφορές.
Μεγάλος σύμμαχος της γρίπης οι κάμερες και τα δελτία ειδήσεων. Το γουρούνι της αυτής με-γελειότητος της τηλεθέασης.

Από την κάμερα ασφαλείας του υπουργού Εσωτερικών που δεν έπιασε κανέναν ιό, περάσαμε στην θερμική κάμερα στα αεροδρόμια. Σε κοιτάει και βαράει συναγερμό αν έχεις θερμοκρασία πάνω από 38.

Ιδέα σε λαθρέμπορους: στην αναμονή πριν την έξοδο, κάνεις επί τόπου τροχαδάκι, να πάνω από 38 η θερμοκρασία σου. Σε πάνε παραπέρα να σε ρωτήσουνε αν πήγες Μεξικό, αν γνώρισες καμιά Μεξικάνα και ξεχνάνε να ψάξουνε τις αποσκευές σου. Φοβούνται κιόλας μην τυχόν έχεις γρίπη και γριπιαστούνε κι αυτοί.

Έτσι, περνάς το πράμα με την άνεσή σου.

Πώς να προφυλαχτείτε μόνοι σας από τη γρίπη των χοίρων; Πρώτον μην περιμένετε να προφυλαχτείτε συλλογικά. Μην περιμένετε πολλά από άλλους. Αποφεύγετε να έχετε κατοικίδιους χοίρους, μην ψηφίζετε χοίρους.

Νο Γρίπη, ναι χοίρος, τρώω σα χοίρος, γιατί τους Ελληναράδες τους πάει πέντε-πέντε. Με την αρρώστια των τρελών αγελάδων ο μοσχαρίσιο ήταν τσάμπα και την έκανα ταράτσα. Με τη γρίπη των πτηνών φχαριστήθηκα κοτόπουλο ναούμε. Τώρα την κάνω στα σουβλάκια και κυρίως στο φιλέτο χοιρινό το ψαρονέφρι. Όασις 88 κιλά σύμφωνα με το ύψος μου. Τρώω χοιρινό γιατί είμαι απελπιστικά αισιόδοξος.

1 σχόλιο:

pasxalitsa είπε...

παρακαλώ πολύ ο Μήτσος ο μπετατζής να μου αποστείλει τη διεύθυνση του καταστήματος απο το οποίο αγόρασε το πεντανόστιμο ξυλάκι παγωτό...