23/12/07

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ


Οι ευρωβουλευτές και οι υπάλληλοί τους τώρα εκτός από ρούχα ψωνίζουν στην Ευρώπη και για το εορταστικό τους τραπέζι. Παίρνουν γαλοπούλα και ζαρζαβατικά από Βρυξέλλες και Στρασβούργο για να τους έρθει πιο φτηνά.

Υπουργοί, βουλευτές και ιδίως αρχηγοί κομμάτων επισκέπτονται ψηφοφόρους τους. Μετά την χειραψία ορμούν στο μπουφέ και κρύβουν στις τσέπες τους μελομακάρονα και μεζέδες.

Ο Ερντογάν αρνήθηκε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα γιατί ο Καραμανλής του ζήτησε να φέρει μαζί του ένα κοπάδι αρνιά και μισό καφάσι πολίτικο χαλβά.

Νυχτερινά καταστήματα και ξενοδοχεία για να σταυρώσουν πελάτες στα ρεβεγιόν επιτρέπουν στους πελάτες να φέρουν μαζί τους φαγητό και ποτά. Τα γκαρσόνια δέχονται φιλοδώρημα μπούτι γαλοπούλας.

Τα μικρά σκυλάδικα για να μην πληρώνουν τραγουδιστές, βάζουν καραόκε να τραγουδούν οι ίδιοι οι πελάτες. Πολλές φορές αποδείχτηκε ότι έχουν καλύτερη φωνή από τις «φίρμες».

Ιταλοί κερδοσκόποι πωλούν σε Έλληνες μια γαλοπούλα για πέντε γάτες. Οι Κινέζοι συμφέρουν. Δίνουν δυο γαλοπούλες για ένα λυκόσκυλο.

Οι τράπεζες μετά το γαλοπουλοδάνειο σκαρφίστηκαν και το κουραμπιεδάνειο. Δίνουν μετρητά σε 12 δόσεις που πληρώνονται με κουραμπιέδες. Η ισοτιμία μελομακάρονου – αμόλυβδης έφτασε 1,25. (Εγώ στρώνω στην Άλφα Τράπεζα Πίστεως)

Νέα ευρεσιτεχνία Μηχανικός τροποποιεί μηχανές αυτοκινήτων να καίνε σιρόπι από ταψιά μπακλαβάδων.

Οι φούρνοι πωλούν φρατζόλες ψωμιού σε σχήμα γουρουνόπουλου.

Η Ένωση Τραγουδιστών βγαίνει για κάλαντα με ποτ-πουρί τα τελευταία σουξέ των μελών της.

Οι μαύροι μαζί με ένα cd-dvd δίνουν δώρο και μισή δίπλα.

Δέκα περσινά τσουρέκια συνελήφθησαν στη Βαρβάκειο Αγορά για αντιποίηση αρχής. Είχαν μεταμφιεστεί σε οικολογικά κοτόπουλα.

Νεότερα αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: