9/4/17

Η Κυριακή των Βάι-Βάι-Βαΐων

Η Αρχιεπισκοπή -Μητρόπολις Α' Αθηνών- συμμετέχει στο λαϊκόν θείον δράμα: “Ενισχύσατε την αποπεράτωσιν των ιερών πρόωρων εκλογών”.

Μη γκζεχνιόμαστε.
Ο Κούλης ανέβαλε για μετά τις πρόωρες εκλογές άλλη μία υπόσχεσή του: την Ανάσταση του Κυρίου. Εις ένδειξιν διαμαρτυρίας παραιτήθηκε ο Πόντιος Πιλατίδης.

Διακόπτουμε για τον χορηγό μας: “Κυριακή Βα-ΙΟΝ αμυγδάλου

Επιτροπεία Αγίων Τ(ρ)όπων
Στην ταινία του τσίρκου του πύθωνα Μόντι “Η ζωή του Μπράιαν”, (“Ένας προφήτης μα τι προφήτης”) κάποιος κουβαλούσε σταυρό για τον Γολγοθά και ζήτησε από περίεργο θεατή να του τον κρατήσει λίγο γιατί πονάει. Είπε να τον βοηθήσει ο φουκαράς και ο καταδικασθείς έγινε Λούης. Πήγε να τον αφήσει ο αθώος και ο μαστιγωτής φύλακας τον περιέλαβε για να τηρούνται οι δημόσιοι κανόνες της αρχής. Έτσι σταυρώθηκε ο αθώος.

Στον Άγιο Σώστη για ευνόητους λόγους έγινε η παρουσίαση πιθανών ψηφοδελτίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χοροπηδούντος του Μητροπολίτη ΠΑΣΟΚ και περιχώρων ΓΑΠ.

Τουριστική Ανάσταση. 100% αύξηση οι κρατήσεις αλλοδαπών στις φυλακές της χώρας και 70% αύξηση στις αφίξεις Γερμανών τουριστών.

Υστερική διαφωνία: 

-Μαμά, αφού η Μεγάλη Εβδομάδα έχει κι αυτή επτά ημέρες γιατί λέγεται μεγάλη; Λόγω ηλικίας; Και η Μεγάλη Δευτέρα, η Μεγάλη Τρίτη, μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο έχουν κι αυτές 24 ώρες, όπως και οι άλλες ημέρες που δεν είναι μεγάλες. Γιατί δεν τις λέμε μικρές; Και γιατί την Κυριακή του Πάσχα δεν τη λέμε Μεγάλη Κυριακή; Και αφού έχουμε Δευτέρα του Πάσχα, γιατί δεν έχουμε και Δευτέρα προ Πάσχα; Μετά την Κυριακή του Θωμά υπάρχει και Δευτέρα του Θωμά; Και αν έχουμε Καθαρά Δευτέρα ποια είναι η Βρωμικά Δευτέρα; Εκείνη που τρώμε Κουάκερ από νιφάδες βρώμης; Και η Δευτέρα Παρουσία μέρα είναι; Ή νύχτα; Και τι μέρα πέφτει; Ή δεν πέφτει;
-Μία μονολεκτική απάντηση μπορώ να δώσω, παιδί μου, για όλες τις σημαντικές ομολογουμένως ερωτήσεις σου: ΣΚΑΣΕ!

Επί τη ευκαιρία, ο όρος “κληρικός” σημαίνει κληρωτός. Προέκυψε από τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού, όταν το ρόλο του ιερέα-θυσιαστή έκανε κάποιος μετά από κλήρωση. Συνεπώς αφού πλέον είναι συγκεκριμένος ο παπάς, ο όρος “κληρικός” είναι παρωχημένος. Ο όρος "παπάς" παραπέμπει στον "παππού", όπως και ο “πάπας”. Πιο σωστό το "ιερέας". Ακόμα πιο σωστό να κρατάς αποστάσεις από αυτόν τον κλήρο, γιατί άμα μπλέξεις εκεί την έκανες λαχείο.

Τίτλος που ήρθε δεύτερος: “Λάζαρε, δ-€ έξω”.

Επόμενο: "Αι γενεαί πάσαι όλαι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: