7/11/16

Δ€ύρο έξω

Παλεύουμε να βγούμε στις αγορές. Για την ώρα είμαστε στις πωλήσεις. Πάμε για το πάρε-δώσε. Για την ώρα αυτοί στο πάρε-πάρε κι εμείς στο δώσε-δώσε.

❒  Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγορίδα μέλι, να βουτήξουν τα δάχτυλά τους οι επιτήδειοι. Επιτήδειοι είναι αυτοί που επίτηδες αφήνουν χρήμα να χυθεί έξω να φάνε όλοι τους κι ότι μείνει το τρώνε τα μυρμήγκια. Επιτήδεια κι επιτήδεια, μας κλάψατε τα φρύδια.

Στην τηλεοπτική αγορά πηγαίνουμε καλά με τις χωρίς κόστος επαναλήψεις σίριαλ. Τα έσοδα “Ό,τι έχετε ευχαρίστηση”. Ο Κούλης καβάλα στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο παλεύει να φέρει την απροσδιορίστου κόστους επανάληψη “πρωθυπουργός Μητσοτάκης”. Τα έσοδα “Ό,τι έχετε”.

❒  Σήμερα ημέρα Δευτέρα απουσία ΕΣΡ.

Ο διευθυντής του FBI είπε ότι δεν θ' ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον της Χίλαρι Κλίντον για τα υπηρεσιακά e-mail από προσωπικούς λογαριασμούς της. Το μελάνι που έριξε όμως σε βάρος της επηρεάζει τις εκλογές. Αντίθετα ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων (και Ελληνίδων) ανέβαλε τη διάσκεψη προέδρων για τη (μη) συγκρότηση ΕΣΡ για να μην επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ο διευθυντής του FBI δικαιολογήθηκε για την έμμεση παρέμβαση στις εκλογές ότι ως Αμερικανάκι δεν ασχολείται με την πολιτική και δεν ήξερε πως γίνονται εκλογές και για πρόεδρο.

❒  Οι Έλληνες έσωσαν το ΔΝΤ βάζοντάς το ο ΓΑΠ στην ευρωζώνη. Τώρα θα σώσουν τον νεοφιλελευθερισμό βγάζοντας ξανά δεξιά κυβέρνηση. Πράγματι, βλέποντας οι νεοφιλελέδες, οι υπηρέτες του μέγιστου κέρδους πολυεθνικών ότι με τα μνημόνια, όσο εξαθλιώνεται μια κοινωνία τόσο ψηφίζει ξανά τους πολιτικούς της εκπροσώπους, γιατί να μην επιβάλουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι έχει κυβέρνηση τετραετίας. Πράγματι, γιατί να μικρύνει τη διάρκειά της κάνοντας πρόωρες εκλογές που κινδυνεύει να χάσει; Τα τρία πτυχία του Κούλη όμως, από την άλλη,  δεν φτάνουν για κυβέρνηση τετραπτυχίας.


❒  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ: “Οι Γερμανοί ξανάρχοντες”.

Τα κανόνια του Αγορόνε.

Μας λέγανε ΔΝΤ ή κανόνια. Εμείς για να μη στεναχωρήσουμε κανέναν τα πήραμε και τα δύο.

Η λιτότητες φέρνουν εξαθλίωση στον κόσμο που αγοράζει και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όχι μόνο βαρούν κανόνι, αλλά γίνονται κανονιανιά.

❒  Δέχομαι τη λιτότητα μόνο για μεσαίους και φτωχούς, ταυτοπροσωπία πια, δέχομαι να την πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν, δέχομαι και να ανεβάζουν τα κέρδη τους αυτοί που έχουν. Και ξέρετε γιατί; Γιατί είμαι Μαλάκας. (Το Μι με περικεφαλαία)

Για μια συνετή έξοδο στην κανονικότητα διαπραγματευόμαστε από Σαμαρά και δώθε. Κάποιοι θα ζητήσουν έξοδο στην πραγματική κανονικότητα, άλλοι στη ρεαλιστική κανονικότητα, παράλλοι στην εθνική κανονικότητα, άλλοι στην ευρωπαϊκή και άλλοι στην κόκκινη κανονικότητα, θα κυκλοφορεί και σε ριγέ και σε εμπριμέ και σε άλλα χρώματα, πάρε κόσμε.

❒  Τόσα κανόνια που βαρούν και δεν είμαστε κανονική χώρα; Τι ’ν’ η πατρίδα μας. Μην είν’ κανόνι δεν ξεφουσκώνει; Λάστιχα Πιρέλι και το χέρι μες στο μέλι. Συγνώμη, παρασύρθηκα στο βούρκο.

Κανονικότητα, δύο τα συνθετικά της, το κανόνι και η κότητα, κανόνι-κότητα, γίνεσαι δηλαδή κότα και βαράς κανόνι. Λίγο κους-κους, κανονικότης και κανονικώτης, κανόνι ο κάτοικος της Κους, ωραία γενική έχει η νήσος Κως, ο αστυνομικός «Πουτ δε κοτ ντάουν», τα είπε κανονικοτηκά.


❒  Ξέραμε από τη Χημεία: «Η κανονικότητα (Normality) σύμβολο N, είναι έκφραση συγκέντρωσης ενός υδατικού διαλύματος και δηλώνει τα γραμμοϊσοδύναμα (geq) μιας χημικής ένωσης ή ενός ιόντος που είναι διαλυμένα σε ένα λίτρο διαλύματος». Στη χημεία είμαι κανόνι.

Για την οικονομία μιας χώρας είναι πολύ κοντά το κανονικά με τα κανονικακά, όταν επιχειρήσεις βαράνε κανόνι και τα λεφτά γίνονται σκατά.

❒  Όχι πια χοντρή λιτότης, κι ας μας βγει η κανονικότης. (Μη μας πουν κανονικότες ξεπουπουλιασμένες) Από τις αγοραπωλησίες στις Αγοραξεπουπουλησίες; 

Μεταρρυθμίσεις βιάζονται, δικαιώματα βι-άζονται, οι ιππότες του μέγιστου κέρδους βιάζονται και παραβιάζονται, δημοκρατικοί κανόνες παραβι-άζονται. Οι άθλοι και οι άθλιοι.


❒  ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ
Τάκης Θεοδωρόπουλος: “Οι δικαστές, στον βαθμό που σέβονται τον εαυτό τους, οφείλουν να αντιμετωπίζουν τον θόρυβο της κοινής γνώμης σαν νομικό παράσιτο, παρά τις οδηγίες του προέδρου του ΣτΕ”.

ΤΕΣΤ
Τι κοινό έχει το ενημερωτικά το διαδίκτυο με την Ικαρία; Και στα δύο διαβάζω τις εφημερίδες με μία μέρα καθυστέρηση.

-Μπαμπά, εντάξει είσαι Παναθηναϊκός, αλλά μήπως θυμάσαι πώς λέγεται εκείνη η 3-0 ομάδα από τη Μάνη; Ολυμπιάκος;
-Σκάσε.


USexit
Αν στις ΗΠΑ βγει η Κλίντον τι θα έχουμε. Μια κυρία προέδρου που έγινε κυρία πρώην προέδρου και γίνεται πρόεδρος και έναν πρόεδρο που γίνεται από πρώην πρόεδρος κύριος προέδρου.

Δεν θέλω να επηρεάσω τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές γι' αυτό βάζω τραγούδι: Βρε Μανώλη ΤΡΑΜΠαρίφα... Συγνώμη, μου ξέφυγε, θα κάνω ΤΡΑΜΠα με άλλο τραγούδι. Συγνώμη πάλι, ξέρω, πρέπει να κρατάμε μια ισορροπία έναντι των δύο υποψηφίων, σα να κάνουμε ΤΡΑΜΠάλα, σορι, να μην κάνουμε πήδουλους στο ΤΡΑΜΠολίνο, καλά σταματάω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: