25/11/16

Μένουμε Ζίμενς

Ο Κούλης θα παρευρεθεί στη δίκη της Ζίμενς ως κατηγορούμενος υπεράσπισης. Χριστοφοράκος και Καραβέλας θα φάνε απουσίες. Το πολύ-πολύ να μείνουν στην ίδια τάξη: την αστική.

❒   Η δίκη της Ζίμενς ξεκίνησε με την αθώωσή της
Η Ζίμενς ενώνει τις ευρωπαϊκές κύριες δυνάμεις. Σκανδάλισε και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

❒   Στις δεκαετίες '70-'80 είχαμε τις δημοκρατικές δυνάμεις και δεξιά, κυρίως ΝΔ. Μετά περάσαμε στο συνταγματικό τόξο ή και το δημοκρατικό τόξο που περιλαμβάνει και τη ΝΔ. Υπάρχει και το κυβερνητικό  δεξιό τόξο με τη ΝΔ και τη “λογική” Χρυσή Αυγή. Ο Βενιζέλος δε χωράει σε κανένα τέτοιο τόξο και εφηύρε το ευρωπαϊκό τόξο με τον εαυτό του, τη ΝΔ, το Σταυροθοδωράκι και κάτι ξεπεσμένους παλαιοΠΑΣΟΚάρες, στυλ Διαμαντοπούλου και κάτω.

Κατά τη γνώμη μας η Ζίμενς ανήκει, έστω σαν χορηγός, σ' αυτό το ευρωπαϊκό τόξο, αν και η ενωτική της προσπάθεια απλώνεται και στην Αφρική και στη Λατινική Αμερική, κάτι σαν το τόξο του ΔΝΤ που καρφώνει και την Ασία. Για Αστραλία δεν ξέρω.


❒   ΜΗ ΓΚΖΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ
Η ψαλίδα ανοίγει. 1% του ενήλικου πληθυσμού της Γης κατέχει το 51% του παγκόσμιου πλούτου, έναντι 48% πριν από ενάμιση χρόνο. Επιβεβαιώνεται γι' άλλη μια φορά ότι την κρίση την πληρώνουμε όλοι: εμείς κι εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: