25/11/16

ΝουΔουΝουΤου

Η ΝΔ ξεχρεώνει. Τα ενοίκια των γραφείων της τα πληρώνει το συνεργαζόμενο ΔΝΤ στο πλαίσιο ενός προγράμματος σωτηρίας. Το νοσοκομείο “Σωτηρία” διαχωρίζει τη θέση του.

❒   Εκτός από το πολιτικό κόστος έχουμε και το πολιτικό χρέος. Και τα δύο δεν αποπληρώνονται με μετρητά.

Στην θέμα της δημόσιας Υγείας οι Ευρωπαϊσταί προτάσσουν τα στήθη τους και ζητούν νέα πτέρυγα στο νοσοκομείο θώρακος “Σωτηρία”, όπου θα φιλοξενούνται οι υπερχρεωμένες παρατάξεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

❒   Μένω έκπληγος. Εμείς, ως χώρα, όλο βγαίνουμε από τα μνημόνια, αυτά όμως μένουν.

Η Λαγκάρντ ευκαιρία γύρευε: “Θέλετε να βγείτε και από τα μνημόνια και να βγείτε στις αγορές. Ούτε στην Ευρώπη δε μπορείτε να βγείτε με τις ποδοσφαιρικές ομάδες σας”.

❒   Η ευρωπαϊκή πτέρυγα Βενιζέλου του ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί μη βγούμε τώρα από τα μνημόνια γιατί έξω κυκλοφορεί ο Ερντογάν. “Μνημόνιο και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”.

Ο Κούλης δεν είναι νεοφιλελές. Ζητά ελάφρυνση του χρέους, αλλά και κρατικοποίηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με σύμβαση αορίστου χρόνου. Θα κυβερνούν εις το διηνεκές, αλλά οι εκλογές θα γίνονται κανονικά κάθε τέσσερα χρόνια για να κρατηθούν οι παραδόσεις της χώρας.

❒   Οι εκπρόσωποι των εκβιαστών δανειστών έφυγαν. Στη θέση τους στο Χίλτον μεταφέρεται το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ για να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση. Ελπίζουμε μετά το πιθανό αδιέξοδο ν' αποχωρήσουν κι αυτοί από τη χώρα.

Χαρακτηριστικά πρώτα μηνύματα από ΝΔ-διαπραγματευτές για το χρέος: “Ζητάμε μείωση των φόρων για τους πλούσιους, μείωση των μεροκάματων, ομαδικές απολύσεις χωρίς όρια και πολλά άλλα και όλα αυτά όχι για τους ανεύθυνους ξένους επενδυτές που δεν λένε να έρθουν στην Ελλάδα. Τα ζητάμε για τους δυστυχείς επενδυτές που έχουν επιχειρήσεις στη χώρα μας και βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται μέσα στην κρίση μόνο κατά 40%.  

❒   Ζητάμε όχι αύξηση ορίου ομαδικών απολύσεων, αλλά ελεύθερες απολύσεις, λευτεριά στις απολύσεις. Να μπορούμε κάθε μέρα να τους διώχνουμε όλους και την άλλη μέρα να παίρνουμε κάποιους από αυτούς με τα μισά λεφτά. Έτσι θα πάει μπροστά η οικονομία και οι κονομημένοι, όχι η φτώχεια και οι φτωχοί”.

Τα κουτσομπολιά δίνουν και παίρνουν στη χώρα μας.
  • Μην τολμήσει πρωθυπουργός να ξεκινήσει περιοδεία σε Μακεδονία Θράκη.
  • Μην τυχόν και αυτό συμπίπτει με επερχόμενη διαφωνία στο Γιούρογκρουπ της 5ης Δεκεμβρίου.
  • Μην τολμήσουν οι ευρωφιλελέδες να μουρμουρίσουν για νέο μνημόνιο, που φυσικά θα επιβάλουν.
Αμέσως θα πουν τα ΜΜΕ ότι μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο.

❒   60χρονη γιαγιά και το 5χρονο εγγόνι της σκοτώθηκαν από έκρηξη υγραερίου στο κέντρο Μόριας στη Λέσβο. Περιμένω τους μαλάκες που λένε να μην έρχονταν εδώ οι πρόσφυγες, αλλά να κάθονταν στην πατρίδα τους να πολεμήσουν.

Διδασκόμαστε από όσα πέτυχαν οι άλλοι. Ο Σαμαράς μετά την ατυχή πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο, ετοίμασε και πέτυχε πρόωρη έξοδο από το Μαξίμου. Βοήθησε και ο λαός που το ήθελε αυτό.

❒   Οι μνημονιακές κυβερνήσεις παρά τρίχα να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, αλλά ντράπηκαν να προχωρήσουν θαρρετά τις μεταρρυθμίσεις, είχαν τρακ και διέλυσαν κατά λάθος οικονομία και κοινωνία μας.

Δηλαδή παρά τρακ βγήκαμε από την κρίση, Οι κακοί λένε ότι πάθαμε παρατράκ. Ο Αντωνάκεν Σαμαράς δεν έσκισε το μνημόνιο κι ας τον καταδικάσαμε γι’ αυτό. Έσκισε έφεση.

❒   Έχουμε ακόμα απούλητη ανάγκη να ρευστοποιήσουμε τα ακίνητα ΟΛΩΝ, κρατικά και φτωχικά. Οι πλούσιοι τα έχουν σε υπεράκτιες εταιρείες. ΟΛΟΙ λοιπόν είναι το κράτος και οι φτωχοί. Οι πλούσιοι δεν είναι ΟΛΟΙ, είναι ΑΛΛΟΙ.

Οι εθνικοί μας ήρωες το 1% του ελληνικού πληθυσμού να κατέχει το 56,1% του εθνικού πλούτου μη φύγει στο εξωτερικό. Πριν την κρίση αυτό το 1% του πληθυσμού μας κατείχε «μόνο» το 48% του εθνικού πλούτου.

❒   Μπήκαμε στα μνημόνια γιατί το χρέος μας ήταν 120% του ΑΕΠ κι έπρεπε να μειωθεί. Αντί γι’ αυτό όμως το χρέος μας αυξήθηκε στο 185% γιατί η Ελλάς κοιτάζει πάντοτε ψηλά.

Δε μπορεί να μας βγάλει από τα μνημόνια ούτε ο εθνικός ήρως Σαμαράς, ούτε φυσικά ο μικρός ήρως, το παιδί φάντασμα ο Γιώργος Θαλάσσης και φοβάμαι ούτε ο μικρός καουμπόης-μικρός σερίφης-μικρός αρχηγός Τζιμ Άνταμς, ο Δημήτρης Αδαμόπουλος. Ούτε η αγαπημένη του Θαλάσση Κατερίνα, ούτε ο Σπίθας Μπένι μπορούν να κάνουν κάτι για την Παιδεία και την Υγεία. Ούτε η Ντιάνα Μόρισον του μικρού σερίφη μπορεί να φορολογήσει τους λίσταρχους, ούτε ο Τσιπιρίπο (Κομάντσι) να φορολογήσει τους εφοπλιστάς, ούτε ο (Μεξικανός) Πεπίτο Γκονζάλες με τον γάιδαρό του τον Πελεγκρίνο μπορούν να ρίξουν τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: