30/10/16

ΕΣΡ, αΠαππά

Τέτοια ξεφτίλα το μέσον είχε να φάει από το δημοψήφισμα. Να δούμε όταν καταφέρουν και φτιάξουν ΕΣΡ πόσοι θα βλέπουν τότε τηλεόραση.

❒  Θα θεωρείται εύλογη η απορία: “Γιατί τον πρόεδρο του ΕΣΡ να μην τον βγάζει κάθε βδομάδα η MRB;”

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
-Να σου πάρω τηλεόραση;
-Να σου πάρω τα μέτρα;

EKΤΑΚΤΟ
Νέο Τζακ Ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση προέδρου του ΕΣΡ.

Το ψάρι που φέτος δεν πιάνεται με τίποτα είναι η πΕΣΡοφα. Κάθε πΕΣΡι και καλύτερα.

❒  ΤηλεκαπιταλισΜΜΕ μου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε με την εκταφή του πολιτικού πτώματος Πολύδωρα να θάψει μια και καλή τη μνήμη του Βύρωνα. Σε όποιο Δημοτικό σχολείο και να πας αν ρωτήσεις “Ποιος ήταν ο Βύρων;” θα πάρουν: Λόρδος 1%, Πολύδωρας 99%. Βόρεια Κορέα γίναμε.

Μέχρι και ο Λόρδος Βύρων, ο Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον, 6ος Βαρώνος Μπάιρον (George Gordon Byron, 6th Baron Byron) διαχώρισε τη θέση του από αυτή του συναδέλφου και συνονόματού του ποιητού. Μπάιρον Βέριγκιφτ. 

❒  Νέα ποίησις Βύρωνος-Νέας Ελβετίας: “Άναξ, άνακτος, άνακτα, άνεξ, άνεκτος, άνεκτα. Άνεξ art ή τι αρχή; Πριν ανέκτορ λαλήσει τρισ.”

Σχετικό ζεϊμπέκικο: “Τον γνώρισα τον Βύρωνα στη Νέα Ελβετία, διάβαζε κλαψοποίματα μα τα 'παιρνα γι' αστεία”.

 
❒  Όλοι οι γραφικοί που πέρασαν από την πολιτική σκηνή της χώρας και μας χάρισαν απλόχερα το γέλιο φτύνουν στον κόρφο τους μην τυχόν επιλεγούν για πρόεδροι ΕΣΡ.

Σύντροφοι, καλή η πλάκα, εντάξει, η πρόταση Πολύδωρα ήταν αφελής σε βαθμό μειδιάματος, αλλά για μένα αποτελεί μόνο η αφορμή για μια σκέψη. Όταν το προτείνατε σίγουρα προσπαθήσατε να φανταστείτε τι θα σκεφτούν ακούγοντάς την και τι θα κάνουν οι νεοδημοκράτες.

❒  Θα έλεγα να το πάρετε αλλιώς: “Τι θα σκεφτόμασταν, πώς θ' απαντούσαμε και τι θα κάναμε εμείς αν οι νεοδημοκράτες πρότειναν για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Πολύδωρα;”

Ο φιλόσοφος απάντησε: “Γιατί να προτείνεις κάποιον που αν τον πρότεινε ο αντίπαλός σου θα τον απέρριπτες;

❒  Τότε έμαθα ότι δεν σ' ενδιέφερε η πρόταση, αλλά τα μούτρα του αντιπάλου σου όταν την αντιμετωπίσει. Δεν σκέφτεσαι όμως τα μούτρα τα δικά σου όταν ο αντίπαλός σου αντιμετωπίσει την πρότασή σου όχι όπως υπολόγιζες.

Σύντροφε, αν το πέναλτι ήταν σίγουρο γκολ, τότε δεν θα χρειαζόταν η εκτέλεση. Και την αγωνία πριν το πέναλτι δεν την έχει ο τερματοφύλακας, αλλά ο εκτελεστής, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες, προπονητές, παράγοντες και κυρίως οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων.

❒  Στα ομαδικά αθλήματα, να θυμάσαι, το χειρότερο είναι πως όταν ένα παιχνίδι γίνεται βαρετό σταματάνε να το παρακολουθούν ακόμα και οι διαιτητές.

Εγώ στο ΕΣΡ θα τοποθετούσα τους 14 δικαστές συμβούλους επικρατείας που έβγαλαν αντισυνταγματική την εφαρμογή του άρθρου 2α του λεγόμενου νόμου Παππά. (4339/2015)


❒  Δεν αποφάσισαν, γνωμάτευσαν, αλλά αν σέβεσαι τη Δικαιοσύνη πρέπει να λες ότι λαϊκή βούληση είναι ό,τι νομίζουν 14 γνωματαίοι.

Κάποιος είπε μόνος του το παρακάτω σύνθημα και τον δέρνουν ακόμα στην πλατεία της γειτονιάς: “Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός. Είναι ο Πολύδωρας κι ο σοσιαλισμός”.

❒  Στα καφενεία, τα κουρεία και τα δημόσια ουρητήρια όλοι λένε ότι δεν γίνεται να έχουμε και ΣτΕ και ΕΣΡ, δυο καρπούζια στη μασχάλη και μάλιστα χειμώνα καιρό.

Αφού κάθε κόμμα βγάζει το δικό του πόρισμα στις εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές της Βουλής, γιατί να μην έχει κάθε κόμμα δικό του ΕΣΡ; Όλα ανεξάρτητα.

-Μπαμπά, υπάρχουν εξεταστικές των τραυμάτων επιτροπές;
-Σκάσε.


Από τον καπιταλισμό-καζίνο που επέβαλε ο νεοφιλελευθερισμός, έχουμε και τον τηλεκαπιταλισμό του Κούλη.

❒  Όμως, ρε μαλάκα, Δευτεριάτικα θα σταματήσω να ψάχνω πώς θα καταφέρω να επιβιώσω και θα τρελαθώ να μάθω αν κάποιοι πρότειναν ή δεν πρότειναν πρόεδρο ΕΣΡ; Ο γνωστός Κανένας πρόεδρος του ΕΣΡ, ρε. Όχι μόνο πρωθυπουργός.

Άρχισαν να μη με νοιάζουν αυτά, ούτε να με νευριάζουν. Αλλά δεν ανησύχησα, απλώς παραξενεύτηκα.

❒  Τελευταία συνειδητοποίησα για καλά πως ό,τι γίνεται στην Ελλάδα κινείται γύρω από την τηλεόραση, τη δημόσια και τα ιδιωτικά κανάλια, αν και οι τελευταίες κάλπες απέδειξαν ότι δεν τους πολυκαίγεται καρφί για το τι υποστηρίζουν, τα μικρά κεφάλια της μικρής οθόνης. Να τους λέω μικροοθονάδες; Δεν το ζόρισα, γιατί τότε θυμήθηκα πως κάποτε κορόιδευα ότι στις ΗΠΑ η πολιτική έγινε τηλεοπτικό σόου κι έριξα μια μούντζα στον καθρέφτη μου που μου την επέστρεψε αμέσως.

Μια και τ' αναφέραμε, ευτυχώς που δεν είμαι Αμερικανός ψηφοφόρος. Η Κλίντον θα ήταν μια κακή επιλογή, αλλά ο Τραμπ μια χειρότερη. Μπας και γλυκάνω το χάπι θα έλεγα ότι ψήφισα τη γυναίκα.


❒  Σήμερα έχουμε πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες απ' όσες δέκα χρόνια πριν, αλλά ενημερωνόμαστε πολύ λιγότερο, εξαιτίας φυσικά της; τεράστιας ποσότητας που αποθηκεύουμε, το άχρηστο καλύπτει χώρο που ανήκε στο χρήσιμο, η επεξεργασία γίνεται με υλικό άχρηστες πληροφορίες, έτσι η δημιουργία γνώσης καθίσταται όλο και πιο δύσκολη και το αποτέλεσμα βγαίνει με το τσιγκέλι από σταγονόμετρο.

«Σήμερα ενημερωνόμαστε πολύ λιγότερο απ' ό,τι 15 χρόνια πριν. Ένας πρώτος σημαντικός λόγος είναι το γεγονός ότι δεν διαβάζουμε πλέον. Όταν ήμουν παιδί, υπήρχαν τρία βασικά δίκτυα ενημέρωσης που πρόβαλλαν τα ίδια περίπου πράγματα. Η ενημέρωση ενσωματωνόταν στα “πιστεύω” και την ιδεολογία του καθενός και έτσι διαμόρφωνε τη γνώμη του. Σήμερα με τα τόσο πολλά δίκτυα και τα είδη των ειδήσεων που προβάλλονται δεν είναι εφικτό να διαμορφωθεί μια κοινή αλήθεια». (Τζορτζ Κλούνεϊ)

❒  Τίτλος που βιάστηκε και σκόνταψε: “Τηλεοπτικός ναός Πολυδωρικού ρυθμού”.

Υπότιτλος: "Συνταγματική ΕΣΡοπή". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: