31/10/16

Καναλαρχείο Μοσχάτου

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Πέντε κανάλια, πέντε εφημερίδες και δεκατέσσερις δικαστικοί στον τόπο κι επί τόπου.

❒  Από το σταθμαρχείο της ΝΔ Μοσχάτου: Παρακαλώ, όχι άλλοι αΣτΕϊσμοί του στιλ, “Ποιος κυβερνά μ' αυτόν τον τρόπο;”

Αφού ούτε μετά τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ θέλει ο Κούλης ΕΣΡ, μάλλον νομίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι να μην πληρώσουν οι καναλάρχες, άδεια, προσωρινή και πολύ περισσότερο μόνιμη. Η (υπ)αξιωματική αντιπολίτευση πάντα ήταν κατά της μονιμότητας και της νομιμότητας.


❒  Ένα, δύο, τρία χρυσά αστέρια: Ταγματάρχης, Αντισυνταγματάρχης, Καναλάρχης.

Τι όνειρο κι αυτό του Κούλη!... Θέλει να ρίξει την κυβέρνηση της χώρας του από την τηλεόραση.

❒  Από το καναλαρχείο ΝΔ Μοσχάτου: Άλλοι έχουν δορυφορική, εμείς Πολυδωρική τηλεόραση.

Κάθε τρεις μήνες μαθαίνουμε ότι ξεκινά το Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ότι έρχεται η Δευτέρα Παρουσία και ότι πέφτει η κυβέρνηση Τσίπρα.

  • Ο Άρειος Πάγος έκρινε κακοδικία στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα της εφαρμογής του 2α άρθρου του “νόμου Παππά”. 
  • Το ΣτΕ απάντησε βγάζοντας αντισυνταγματικό τον Άρειο Πάγο.
  • Ο Άρειος Πάγος χαρακτήρισε την πλειοψηφία του ΣΤΕ ως φασιστοειδή. 
  • Το ΣτΕ είπε τον Άρειο Πάγο συνοδοιπόρο των κομμουνιστών. 
  • Ποιος κυβερνά αυτόν τον κόπο;

Κάτι άλλαξε στον κόσμο. Παλιά από ξένες χώρες ήξερα ποιος κυβερνά, πρωθυπουργός, πρόεδρος ή βασιλιάς και ποιον έχει υπουργό Εξωτερικών. Σήμερα γνωρίζω ποιος είναι υπουργός Οικονομικών και ποιον έχει για βασιλιά, πρόεδρο ή πρωθυπουργό, που κάνει ότι κυβερνά.

❒  Kάτι άλλαξε στο ποδόσφαιρο. Το κατάλαβα όταν συνειδητοποίησα ότι θεαματικές φάσεις δεν είναι πια τα γκολ ή οι χαμένες ευκαιρίες για γκολ, αλλά τα σφυρίγματα του διαιτητή και οι υποδείξεις με το σημαιάκι των πρώην εποπτών γραμμών. Μετά από κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα πάντα νικητής ο διαιτητής, χαμένο το ποδόσφαιρο και πρωταθλητής ο Ολυμπιακός.

Σήμερα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα, άλλες φορές έχουμε και ακραία. Άρα στον κακό μας τον καιρό έχουμε και έντονη και ακραία δεξιά. 


❒  Σε λίγο θα μάθουμε και πόσα πολλά κέρδισε η χώρα μας και ειδικά ο φτωχός ελληνικός λαός από την ευλογία γερμανική κατοχή. Από τα φτωχά στρώματα οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής, ας το μάθουν να σιγουρευτούν πόσο σωστά ψηφίζουν.

Αυτός που είναι από τη Χαλκίδα λέγεται Χαλκιδαίος. Πώς λέγεται αυτός που είναι από τον Έβρο; Εβραίος; Μπου-χα-χα, πώς τα λέω! Α' στο καλό, γελάσαμε και σήμερα!..

❒  Έχω κι άλλο: Ποιο γραπτό λουλούδι μπαίνει πάνω-πάνω; Το τιτλάμινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: