9/6/15

Καλοσυμφώνα κι έρχεται

Φάγαμε εκβιασμούς, εικονικό πνιγμό οικονομικής ασφυξίας, φάγαμε και 5-6 πίτσες Βιλγαρίας…
… κι ακόμα δεν άρχισε το ματς-μουτς.

Παλιά πλήρωνες για δύο πίτσες κι έπαιρνες τρεις. Τώρα πληρώσαμε την Τρόικα για δύο πίτσες και πήραμε από τη Θεσμόικα τα τρία μας.  (κομμάτια)

►Η Θεσμόικα είναι μια πιτσαρία που την πληρώνεις για την πίτσα και της την πηγαίνεις εσύ κομμάτι-κομμάτι σε δόσεις. Και δεν ξέρεις και πόσα κομμάτια έχει.

Την πίτσα της γειτονιάς την πληρώνεις μια φορά και μετά την τρως έστω κι αν κλαις τα λεφτά σου, τα κλαις μία φορά. Την ευρωπαϊκή πίτσα την πληρώνεις κάθε μέρα και τρως την ώρα σου να περιμένεις. Την πίτσα την τρως στη μάπα όλη σου τη ζωή. Να κλάψεις τα λεφτά σου δεν επιτρέπεται.

►Παλιά την πίτσα την πλήρωνες, την έπαιρνες και την έτρωγες. Τώρα την πίτσα την πληρώνεις, δεν την παίρνεις και την τρως από πίσω.

Οι άλλοι έβγαλαν τουρνέ (αρπαχτές) τα λείψανα της αγίας Βαρβάρας, διά πάσαν νόσον, αλλά όχι μαλακίαν. Έσπασε ο αγκώνας του Σαμαρά. Για θεραπεία του η Ντόρα ζήτησε την περιφορά των λειψάνων της Πολιτικής Άνοιξης.

►Ο Σημίτης μίλησε. Πέρασε από ένα Εφετείο Κακουργημάτων του Άκη και πέταξε ένα «Από πού κι ως πού να ξέρω εγώ για τις μίζες; Επειδή ως πρωθυπουργός προήδρευα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών Άμυνας που έπαιρνε τις αποφάσεις για τις προμήθειες στρατιωτικών εξοπλισμών; Πώς είναι δυνατόν να έχεις χέσει, -μικρή παύση- σχέση αυτό;»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: «Ευχαριστούμε, κ. Σημίτη, αλλά παρακαλώ σηκωθείτε από το εδώλιο. Κάποιο λάθος κάνατε. Ίσως.»

Για δραπέτες και διαρροές.
►Όλα τα ΄χε ο Στουρνάρας ο γέρος Μητσοτάκης του έλειπε. Ο επίτιμος δε μιλούσε, δε μιλούσε κι άνοιξε ο στόμας του προς υπεράσπισιν Στουρνάρα, ένεκα τα ρουφιανίστικα στοιχεία περί κακής κυβερνήσεων που διέρρευσαν από την (ιδιωτικήν) τράπεζάν του. Τα περί καλής κυβερνήσεως δεν κατάφεραν να διαρρεύσουν, οφείλουν ν’ αποδράσουν. 

Μεγαλειώδικη συγκέντρωση κατά της Παιδείας είχαμε ανήμερα των φοιτητικών εκλογών με κωδικό σύνθημα "Όχι μπαλτά στην Παιδεία". Συμμετείχαν γνωστοί αγωνιστές , όπως Κυρ-Μητσοτάκης, Χασάπης Τζήμερος, Άδωνις Πορτοσάλτακαι, καθώς και άλλοι άνθρωποι του πνεύματος. Μήνυμα έστειλαν ο Λούτσος Παπανούτσος και η Γραμματική Τριανταφυλλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: