8/6/15

Από συμφωνία φωνάρα

 
Πρώτα διαφωνείς και μετά υπογράφεις συμφωνία. Αμέσως μετά όσο θες πάλι διαφώνα.
Το Εργατικό κόμμα στη Βρετανία έφαγε χώμα στις τελευταίες εκλογές εις  ένδειξιν συμπαράστασης στο εν Ελλάδι αδελφό κόμμα ΠΑΣΟΚ.


Μεγάλη μάχη στο ΠΑΣΟΚ ποιος θα είναι ο πρόεδρος που θα το οδηγήσει εκτός Βουλής. Ο ένας προτείνει τον άλλο, αλλά κάποιοι με αυτοθυσία προτείνουν τον εαυτό τους.

Για την επικείμενη συμφωνία ο Μπένι δήλωσε σοβαρά ότι η κυβέρνηση σύντομα θα βρεθεί προ εκπλήξεως γιατί δεν ξέρει τα δεδομένα. Δηλαδή, ορέ Μπένι, τα ξέρεις εσύ τα δεδομένα και δεν τα λες στην κυβέρνηση της πατρίδος σου; Ντροπή, καλέ.

Όλη η Ελλάδα περιμένει με αγωνία συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμικούς δανειστές. Όλοι κάτι θα έχουν να κερδίσουν από αυτήν. Όλοι αντιπολίτευση.

Οι γερμανόφιλοι που διευθύνουν τα λογιστικά γραφεία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΠΟΤΑ ΜΗ μέχρι σήμερα δεν έδειξαν ν' ανησυχούν για το πώς καταφέρνει και τα φέρνει βόλτα ο οικογενειάρχης και αυτός που δε μπορεί ούτε οικογένεια να κάνει.
Συμφωνία με τη θεσμόικα θα επιτευχθεί. Θα είναι ταυτόχρονα γι' άλλους καταστροφική για τη χώρα, δηλαδή κομμουνιστική, γι' άλλους θα είναι καταστροφική για το λαό, δηλαδή μνημόνιο, κωλοτούμπα. Θα είναι μια συμφωνία για την οποία άλλοι θα κατηγορούν Σόιμπλε-Μέρκελ για υποχώρηση έναντι των Κνιτόπουλων που κυβερνάνε την Ελλάδα, άλλοι θα τους κατηγορούν για καταστροφή της Ελλάδας. Έτσι είναι οι συμφωνίες. Κανείς δε συμφωνεί μαζί τους. Ούτε καν αυτοί που τις υπογράφουν. Όλοι αναγκασμένοι ήταν.

Η συμφωνία θα ενώσει το λαό. Όλοι θα συμπεράνουν ότι η κυβέρνηση έκανε μνημονιακή κωλοτούμπα. Ποιοι θα χαίρονται όμως γι' αυτή την εξέλιξη;

Οι κυβερνητικοί σίγουρα ναι επειδή τα κατάφεραν. Η αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση στον Τσίπρα θα χαρεί που δικαιώνεται. Οι χρυσαβγάδες που χρηματοδοτούνται κυρίως από εφοπλιστές γιατί να μην πανηγυρίζουν με πιθανή κατά τη γνώμη τους συστημική συμφωνία της νέας κυβέρνησης; Μεγάλες χαρές λοιπόν περιμένει το πλείστον έθνος ενωμένο.

►Κάποιοι όμως θα λυπηθούν για την κωλοτούμπα, όχι μόνο οι γυμναστές.
Το ΚΚΕ θα λυπηθεί για το κακό που έχει να πάθει η εργατική τάξη προσπερνώντας ότι το ίδιο το κόμμα θα βγει εκλογικά ωφελημένο.

Περισσότερο απ' όλους θα κλάψουν οι μνημονιάκηδες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑ ΜΗ; Ναι μεν πιστεύουν ότι η κωλοτούμπα θα είναι κάτι καλό για τη χώρα, αλλά θα ζημιώσει τους κομματικούς σχηματισμούς τους ως άχρηστους, αφού τα κάνει ο Τσίπρας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΟΣ ΝΕΟΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΝ

    Πρώτα βρίσκουμε τα γιες σερ / με μεγάλη προσοχή / μια που όλοι λένε χρόνια / κι ίσως τα 'χουνε πει. / Και σιγά σιγά αρχίζεις / να τους βάζεις λίγο μα / όλο κάτι να θυμίζει / όχι πολλά-πολλά .
    Μια συμφωνία ως συμφωνία / θέλει πάντα λεφτά / Μια συμφωνία ως συμφωνία / θέλει  κάργα μπλα-μπλα.

Μη μου θυμώνεις μάτια μου / Στίχοι-Μουσική: Σταύρος Κουγιουμτζής

    Μη μου θεσμώνεις μάτια μου / που φεύγω για Βρυξέλλες / πάλι κοντά σου θα γυρνώ / τρέχοντας μ' ελβιέλες.
    Άνοιξ’ το παραθύρι σου / ξανθιά στο ΜΜΕ μου / και με γλυκά γερμανικά / βρίσε με φιλελέ μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: