26/4/15

Τι 'ν' ο Δήμος το ζουμί του

Μπατίρη, Δήμο, τα λεφτά σου ή τη ΝΔ σου.


Έχει κάθε δίκιο η ΝΔ – Οσάμα Ρας που διαμαρτύρεται για την επικείμενη μεταφορά των διαθέσιμων ποσών κάθε δημόσιου φορέα στην τράπεζα της Ελλάδας.
Πράγματι, αυτό βελτιώνει την ταμειακή ευχέρεια του κράτους και δυσχεραίνει την αντιπολίτευση.
Είναι καλή ιδέα και δικαίως η ΝΔ νευριάζει που δεν το σκέφτηκαν δικά της στελέχη όταν έπρεπε.
Το υψηλότερο επιτόκιο δεν σημαίνει οικονομική αφαίμαξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ισχυρίζονται δήμαρχοι και περιφερειάρχες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όμως θα μπορούσε να είναι.
“Γιατί δεν το κάναμε, γαμώ το  κεφάλι μου;” διαμαρτύρεται ο Σαμαράς.
Βέβαια, τι κλέψεις από δήμους και περιφέρειες; Τα λεφτά που τους έκοψες; Ούτε συνταξιούχοι να ήταν.
Όμως ακόμα και πενταροδεκάρες να έκοβε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα ήταν επιτυχία για την πολιτικής της. Είναι λοιπόν να μη σκυλιάσουν οι άνθρωποι;
Τελευταίες νύχτες Δήμου Πομπηίας

Μητσοτακικά διαθέσιμα παλαιού ταλίρου.
Ο έμπιστος Χατζηδάκης του γηραιού Μητσοτάκη, παλαιοδήμαρχος Φαλήρου ξύπνησε ξαφνικά έντρομος ότι τώρα φαλιρίζουν οι δήμοι της χώρας.

Χτύπησε ένα γκαφέ, ντύθηκε, πήρε μαζί του κουστωδία συναδέλφων του και όρμησε στη Βουλή, γιατί πάντα αυτή φταίει. Για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι “οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας” είπε.

Πράγματι, επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δήμοι και περιφέρειες πέρναγαν καλά, όπως και επί Χούντας και επί Μεταξά, αλλά ακόμα και οι Γερμανοί-Ιταλοί-Βούλγαροι κατακτητές δεν ζήτησαν να μπουν ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύντομα στο Παλαιό Φάληρο νέο παραλιακό σκυλάδικο φίλου του Χατζηδάκη με όνομα  “Ακτή Πομπηία”. Τίποτα τυχαίο.

Με ποιο δικαίωμα η φαλιριμένη Τράπεζα Πειραιώς δέχεται τα διαθέσιμα του Δήμου Π. Φαλήρου με αστρονομικό επιτόκιο, μεγαλύτερο και από το υψηλότατο της Τραπέζης της Ελλάδος; Γι' αυτό το λόγο δανείστηκε η προηγούμενη κυβέρνηση και τα χρωστάω εγώ; Να μου τα δώσει πίσω ο Χατζηδάκης.