25/3/15

Λευτεριά «Στο Κόκκινο»


Ομολογώ, σύντροφοι ανάρχες, εγώ έγραψα αυτό το σύνθημα σε τοίχους των Εξαρχείων και του Ψυρρή. Το έκανα από συνήθεια, την πάτησα από ανθρωπισμό, δε μπορώ να βλέπω να φιμώνουν κανέναν.

Ο σταθμός αυτός όμως ήταν επικίνδυνος. Προσέλκυε, παρέσυρε δηλαδή στις συχνότητές του όχι μόνο ΣΥΡΙΖΑίους, αλλά και ΑΝΤΑΡΣΥτες και ΜουΛούδες και πολλά δικά μας παιδιά. Οποιαδήποτε ανακοίνωση έβγαζε κάποιος ακουγόταν από εκεί. Στην πιάτσα άκουγα όλο και περισσότερο ψίθυρους όπως, «το άκουσα στο Κόκκινο» και «θα το ακούσουμε στο Κόκκινο». Αίσχος. Πολιτικός συμβιβασμός. Γι' αυτό όποιος δεν θάβει, αλλά δημοσιοποιεί αιτήματα και θέσεις μας θα κλείνει. Αυτά είναι για να τα λέμε εμείς και όχι ραδιόφωνα και εφημερίδες.

Ο λαός πρέπει ν’ ακούει μόνο συστημικούς, μνημονιακούς, κεφαλαιοκρατικούς σταθμούς ώστε να σχηματίσει σαφώς την εντύπωση ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική προοπτική, άρα ας περιμένει τη Δευτέρα παρουσία, την επανάσταση και να το ρίξει στην αναρχία. Απλό.
Εκτός από τους Μπομπολαίους μόνο οι φασίστες πρέπει ν’ ακούγονται και να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Έτσι θα τρομάζει ο κόσμος και θα στραφεί σε πιο ριζοσπαστικές λύσεις, δηλαδή στις δικές μας. Η Δημοκρατία είναι το όπιο των λαών.

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίοι ακούγονται τώρα από τον σταθμό τους στη Θεσσαλονίκη. Να τον κλείσουμε κι αυτόν, όπως κλείσαμε και το σταθμό τους στην καβάλα. Να τους φιμώσουμε παντού σ’ όλη την Ελλάδα. Ακόμα και παράνομους σταθμούς να στήσουνε θα τους βρούμε και θα τους ξεπατώσουμε. Η αριστερά δεν πρέπει ν’ ακούγεται. Μπράβο στο ΚΚΕ που το κατάλαβε εγκαίρως και πούλησε το ραδιόφωνό του, αλλά και το τηλεοπτικό του κανάλι σε ακραίους δεξιούς. Ελπίζουμε να πουλήσουν και τον Ριζοσπάστη, τους θεωρούμε ικανούς και γι’ αυτό.

Η αριστερά δεν πρέπει να έχει φωνή. Πρέπει να πιάνουμε και όσους κυκλοφορούν φανερά με εφημερίδα Αυγή. Ο παππούς μου μού έλεγε ότι μέχρι το 1967 άντεχε και αγόραζε αυτή την εφημερίδα, έπαιρνε από το περίπτερο και μία Ακρόπολη και την τύλιγε μέσα για να μη φαίνεται. Όταν έφευγε από το περίπτερο όμως πήγαινε εκεί ένας χαφιές και ρώταγε τον περιπτερά τι αγόρασε ο παππούς μου. Έτσι, σύντροφοι ήρθε η χούντα. Γιατί ο λαός πίστευε ότι η αριστερά, ΕΔΑ τότε, θα τα κατάφερνε να υπερασπίζεται τη δημοκρατία. Τέτοια δε γίνονται, πρέπει αμέσως ν’ απαγορευτούν τα αριστερά έντυπα για να γίνει επιτέλους επανάσταση, πριν με πάρουν τα χρόνια και αναγκαστώ να παντρευτώ, κάνω παιδιά και πιάσω καλύτερη δουλίτσα, πριν ενσωματωθώ κι εγώ στο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: