15/12/14

Γιουνγκ Αir

Γιουνγκ Αir, για να πετάτε στα σύννεφα. Juncker γράφεται τ' όνομά του. Τι μου θυμίζει; «Younger» στ’ Αγγλικά σημαίνει «νεώτερος». Φρίκη. Πάμε αλλού.

Πού ψάχνουν Σαμαράς-Βενιζέλος θετικές ψήφους για πρόεδρο της ...Δημοκραστίας; Στο 11-180.

Ο ραδιοερασιτέχνης του σαλονιού Τσαουσόπουλος έδιωξε τους Σύρους πρόσφυγες από το Σύνταγμα με κίνηση ΜΑΤ. Καλά τους έκανε. Είναι δυνατόν να θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα; Και θέλουν να τους δώσουμε και διαβατήρια για να εγκαταλείψουν αυτή την ιστορική χώρα που έδωσε τα φώτα της στον πολιτισμό και όλοι οι πλούσιοι επενδυτές και τουρίστες θέλουν να επισκεφθούν;

Πόσο μαλάκας είναι ένας πρόεδρος της Κομισιόν που λέει ότι θέλει να κυβερνούν την Ελλάδα γνωστοί του; Στ’ αρχίδια μας, ρε, ποιον θεωρείς οικείο πρόσωπο και ποιον όχι. Στ’ αρχίδια μας πώς χέζεις, πώς κατουράς, αν τον παίρνεις, αν σε κερατώνει  η γυναίκα σου. Στ’ αρχίδια μας οι παρέες σου, τι πίνεις, αν σε πλάκωναν στο ξύλο στο σχολείο.

Πόσο ζώα είμαστε αν δεν καταλαβαίνουμε το πιο απλό: η κρίση πάντα αναδιανέμει το εισόδημα υπέρ των υψηλών τάξεων. Αν ήταν ν’ αποβεί εις βάρος τους θα απέτρεπαν πιθανό ερχομό της. Αν πληρώνοντας οι φτωχοί μπορούσαν να οδηγήσουν στο ξεπέρασμα της κρίσης τότε θα είχαν φροντίσει αυτοί να μην έρθει.

Πλούταρχος:  «Η ανισορροπία μεταξύ πλούσιων και φτωχών είναι η παλαιότερη και η πιο θανατηφόρα ασθένεια σε όλες τις δημοκρατίες».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει πολλά προσόντα. Φέρει αυτό το ΠΑΣΟΚοΤζήμερο στο ύφος του, μαζί με το κακαδερφίστικο του συναδέλφου του ηγέτη.

Επιτέλους η αριστερά βρίσκεται πια σε θέση τέτοια που δεν την απασχολεί ούτε έχει χρόνο να ασχολείται με τι πιστεύει το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: