9/7/14

Ένα εφτά όλα τα λεφτά

Ο Σπυρόπουλος εκτός από τα ποιητικά του όπως «πέντε γκολ, πέντε καρφιά στο σταυρό της Βραζιλίας», είχε και τον Μύυυλερ, τον οποίο επικαλείτο ο Βογιατζής στον Κωνσταντάρα.

Οι Γερμανοί από το 5-0 του 29΄ άρχισαν τις καθυστερήσεις από το πρώτο ημίχρονο.

Οι Βραζιλιάνοι παρακαλούσαν τον διαιτητή στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να λήξει γενικά τον αγώνα.

Οι Βραζιλιάνοι παίκτες μετά το 5-0 σκέφτηκαν τουλάχιστον να βάλουν κι αυτοί  κάνα γκολ, αλλά πού!…  Κάποιοι σκέφτηκαν να βάλουν γκολ στη δική τους εστία, οι ψυχραιμότεροι όμως σκέφτηκαν το εκτελεστικό απόσπασμα και η ιδέα εγκαταλείφθηκε.

Ο προπονητής της Βραζιλίας αντεπιτίθεται: «Αν είχαμε τον Νεϊμάρ, εντάξει δεν είναι αμυντικός, πάλι 7 θα τρώγαμε, αλλά μπορεί να βάζαμε 8».

Ο Νεϊμάρ όμως μάλλον δεν συμφωνεί, αφού όπως αποδείχτηκε ο ίδιος έβαλε τον Κολομβιανό παίκτη να τον τραυματίσει για να μην είναι παρών στον διαφαινόμενο διασυρμό.

Οι Σελεσάο από το πρώτο ημίχρονο κλείστηκαν πίσω για να κρατήσουν το 5-0, κάτι που τελικά, δεν κατάφεραν. Όχι μόνο δέχτηκαν άλλα δύο, αλλά έβαλαν κι ένα στο 90 όταν ο προπονητής τους αναφώνησε, «Τώρα έχουμε ελπίδες». Η πλάκα ήταν που ναι, στο 90’ στο 1-7 ο σκόρερ της Βραζιλίας έτρεξε να μαζέψει τη μπάλα να τη στείλει στη σέντρα να κερδίσει χρόνο. Με δύο λεπτά καθυστέρηση να βάλουν άλλα 6 γκολ έστω για να πάνε στην παράταση.

Ο Γερμανός προπονητής ξεκίνησε από νωρίς τις αλλαγές κι έβγαλε καλούς παίκτες, όχι μόνο για να τους ξεκουράσει ενόψει του τελικού, αλλά και για μην τυχόν και καταφέρουν οι Βραζιλιάνοι και βάλουν κάνα γκολ, ώστε να προστατευθεί ο θεσμός του παγκοσμίου κυπέλλου, κάτι που δεν κατάφερε. Ναι, μεν οι Βραζιλιάνοι έβαλαν το γκολ, αλλά δέχτηκαν εν τω μεταξύ άλλα δύο.

Δέκα λεπτά πριν λήξει ο ημιτελικός οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι στην εξέδρα ξεκίνησαν να τραγουδούν τη Λιλή Μαρλέν.

Στο 0-7 ξεκίνησε το ζέσταμα ο Πελέ, αλλά ο προπονητής σκεφτόταν τον Ζήκο, προφανώς επειδή πέθανε ο Σόκρατες.

Στο τέλος του αγώνα βρήκαν το κουράγιο κι αντάλλαξαν φανέλες οι φίλαθλοι της Βραζιλίας με φιλάθλους Γερμανούς.

Οι παίκτες της εθνικής Βραζιλίας που αγωνίστηκαν σ’ αυτό το παιχνίδι καταδικάστηκαν να πριονίζουν ξύλα στη ζούγκλα του Αμαζονίου μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο δε προπονητής καταδικάστηκε να πάει στον Ολυμπιακό.

Δεν το είπε ο Γεωργίου:  «Η Βραζιλία κατάφερε να φάει μια εφτάρα στην έδρα της από τη Γερμανία χωρίς να έχει τον Κατσουράνη στη σύνθεσή της.»

Μετά την οδυνηρή ήττα το γήπεδο Μαρακανά αλλάζει όνομα προς το ελληνικότερον και λέγεται πια «Μαλάκα να.»

Ο λαός της Βραζιλίας βρυχάται: «Τόσα λεφτά δώσαμε για τη διοργάνωση και τους διαπλεκόμενους και τους απατεώνες κατασκευαστές κι όλα αυτά για να πάρουμε τ’ αρχίδια μας που τα είχαμε έτσι κι αλλιώς; Βέβαια δύο τα είχαμε, άντε με το μακρύ είχαμε τα τρία μας, αλλά τώρα πήραμε τα επτά μας κι δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: