9/6/14

Αναστιγματισμός

Νησιώτικο: «Ποιος / ποιος / ποιος μωρέ υπουργός / Ποιος τις παροχές σου κόβει / και σου φεύγουνε οι φόβοι».

Κάτι δεν πάει καλά: όλοι οι πετυχημένοι εκδιώχθηκαν από την κυβέρνηση.

Τελευταία νέα για τον ανασχηματισμό, παραμένει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή πρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο φερόμενος ως νέος υπουργός Οικονομικών γνωρίζει αρκετά καλά ελληνικά γράμματα και αριθμούς.

Ο καθηγητής Οικονομίδης δεν έγινε υπουργός Οικονομικών της τρόικας στην Ελλάδα επειδή αρνήθηκαν οι ΗΠΑ να τον εκδώσουν στη χώρα μας, όπως έκαναν κάποτε με τον Παπαδήμο για τη θέση του πρωθυπουργού.

Πόσο αποτυχημένος πρέπει να είναι κάποιος για να μπει στην κυβέρνηση; Πιο αποτυχημένος από τον Σπηλιωτόπουλο; Πιο χαμένος από τον Κουμουτσάκο ή πιο ξεφτιλισμένος από τον Βασίλη (δεύτερο ξάδερφο) Μιχαλολιάκο; Αυτός ο τελευταίος είναι κατάλληλος για ΓΓ Αθλητισμού για να καταλάβει ο γαύρος τι εστί βερίκοκο. (Και δαμάσκηνο και ροδάκινο κ.τ.λ.)

Μόνη πετυχημένη υποψήφια που μπήκε στην κυβέρνηση είναι η Γκερέκου. Κατάφερε να προσφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ την περιφέρεια Ιουνίου, τη δεύτερη μετά την Αττικής από τις μηδέν που είχε πριν.

Δηλαδή αν (ή όταν) ο Σαμαράς (όχι ο ποδοσφαιριστής) χάσει και τις βουλευτικές εκλογές ελπίζει ότι θα τον πάρουν υφυπουργό στη γερμανική κυβέρνηση;

-Πολλούς δεν έχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για το μειωμένο ποσοστό του;
-Και πού είσαι ακόμα.

Βενιζέλος: Λαέ της Ελλάδος, κόψε μας άλλο ένα 4% και θα πάρουμε από τη ΝΔ και τη θέση του πρωθυπουργού.

Για μας κατάλληλος για υπουργός Οικονομικών στην παρούσα φάση είναι ο Σγουρός. Όχι μόνο επειδή είναι αποτυχημένος στις πρόσφατες εκλογές, αλλά κι επειδή ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών. Το ότι πήγε εκεί από μπασκετμπολίστας δεν ξέρω τι σχέση έχει.

Κατά τη γνώμη μου, η πρώτη μαλακία του Κουβέλη ήταν που δεν έκανε τη ΔΗΜΑΡ από την αρχή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Η δεύτερη ήταν που μπήκε στην κυβέρνηση, η τρίτη ήταν που έφυγε από την κυβέρνηση. Επόμενη μαλακία του θα είναι ότιδήποτε κάνει από δω και μπρος.

Αντώνης: Βαγγέλη, απέτυχα. Τα ’κανα σαν τα μούτρα σου.

Ο Άδωνις απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση αναγκαστικά για να προλαβαίνει να βγαίνει στα κανάλια πρωί-μεσημέρι-βράδυ.

Ο Άδωνις θα παραδώσει το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας στο Μετροπόλιταν Χόσπιταλ.

Η Οικονομία μας πηγαίνει καλά και αλλάζει ο αρμόδιος υπουργός. Καλά πηγαίνει και η Υγεία και αλλάζει και αυτός ο υπουργός. Το ίδιο και με την Αγροτική Ανάπτυξη. Άρα ο Τουρισμός μας δεν πηγαίνει καλά, αφού παραμένει η ίδια υπουργός.

Τελικά το μήνυμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα το έλαβε μόνο ο Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: