3/6/14

Τσοβόλα Λόλα

Η τρόικα δέχτηκε για επόμενο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας το Μήτσο το Τζοβόλα.

Νέο σύνθημα εκσυγχρονισμένο: «Τσοβόλα, δώσ’ τα, αμόλα».

Πράγματι, όποιος δεχτεί  αυτή την κυβέρνηση θέση καλό είναι να βλέπει κάθε τόσο πού είναι η πόρτα. Όπως εμείς όταν μπαίνουμε σε σκυλάδικο στο οποίο δεν ξέρουμε πόσα θα μας ζητήσουν στο λογαριασμό.

Πάντως απορούμε: «Ποιος είναι τόσο μαλάκας που πιστεύει ότι μετά τις επόμενες βουλευτικές – εθνικές- εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑς δε θα βρει συμμάχους για κυβέρνηση συνεργασίας; Πόσο ηλίθιοι θα είναι οι ΠΑΣΟΚοι να μη τη χωθούνε κι εκεί; Και πόσο μαλάκας θα ήταν ο Τσίπρας να μην τους δεχθεί και να τους πατήσει κάτω να τους στύψει σα λεμονόκουπα;»

Όσο ζάλει η φήμη για ανασχηματισμό τίποτα δεν λειτουργεί στην κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν επηρεάζει καθόλου τη λειτουργία της χώρας δηλαδή της εφορίας, του υπουργείου μείωσης δαπανών και του υπουργείου απολύσεων και διάλυσης υπηρεσιών. Αυτό προβληματίζει την τρόικα μήπως πρέπει να καταργήσει εντελώς αυτό το θεσμό, της κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Ο άλλος ο παπάρας, ο Ρώσος σύντροφος που έγινε μεγιστάνας κλέβοντας κι αυτός από τα εναπομείναντα του σοβιετικού κράτους, είπε να κάνει διεθνώς κοσμικό πάρτι στον Σκορπιό και ο καιρός του φύλαξε καταρρακτώδη βροχή σε όλη την Ελλάδα. Εμείς τι φταίγαμε;

Μόλις έμαθε την παραίτηση Κουβέλη από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ ο Χουάν Κάρλος (ρώτα τη Βάνα Μπάρμπα) παραιτήθηκε από το θρόνο του. Οι εξελίξεις ραγδαίες. Στη μεν Ισπανία έχουμε διαδηλώσεις για κατάργηση της βασιλείας, στη δε(ν) Ελλάδα έχουμε σκέψεις για κατάργηση της ΔΗΜΑΡ.

Ο Χουάν Κάρλος (ρώτα τη Βάνα Μπάρμπα) είναι παράξενη περίπτωση.  Ο μόνος βασιλιάς που εμφανίστηκε ως εγγυητής της Δημοκρατίας επειδή είχε κόντρες με τον Φράνκο που ανέτρεψε τη δημοκρατική κυβέρνηση της Ισπανίας. Είναι άντρας της Σοφίας, που στο γάμο του κατηγορήθηκε η πεθερά του Φρειδερίκη για την τεράστια προίκα που του έδωσε, ο Κώστας Παπαϊωάννου όμως, ο ιδρυτής του Ποντικιού έλεγε με το δίκιο του, «Όποιος δει τη μούρη της Σοφίας θα πει ότι λίγα πήρε ο Χουάν Κάρλος για να τη νυμφευθεί». Κι αυτά δεν είναι τίποτα. Ο κουνιάδος του Χουάν Κάρλος τον τρέλανε τα δανεικά κι αγύριστα και καυχιόταν ότι τα άξιζε γιατί είχε γκόμενα τα Βουγιουκλάκη. «Ρώτα τη Βάνα Μπάρμπα» του απαντούσε, δεν ξέρουμε γιατί, ο Χουάν Κάρλος.

Ρίτσα Κουρογκάκου, συγνώμη, αλλά ακόμη κι εγώ άρχισα να βλέπω το κεντρικό δελτίο του Σταρ-χίδια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: