29/3/14

Βλέπεις το γάλα και χάνεις το μνημόνιο

Τίτλος που απορρίψαμε: "Πάρ’ το γάλα και κούρευ’ το". (Για φρεσκαδούρα) 

Από πού κι ως πού τόση φασαρία για το «φρέσκο»γάλα;
Δεν είναι βασικό είδος διατροφής, είναι συμπλήρωμα διατροφής.
Τεράστιες ποσότητες γάλακτος καταναλώνονται στη ζαχαροπλαστική, γενικά στη βιομηχανία τροφίμων, στους χώρους εστίασης. (στον καφέ κ.τ.λ.) Εκεί δεν χρειάζεται «φρέσκο» γάλα.
Οι γαλακτοβιομηχανίες (που δεν παράγουν, αγοράζουν και εισάγουν γάλα) μας φόρτωσαν μια τεχνητή ανάγκη ότι πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας γάλα, ξεχνώντας ότι μόνο το μητρικό γάλα μεγαλώνει (μεγαλώνει, μεγαλώνει) γερά παιδιά. Αυτό ισχύει για όλα τα είδη θηλαστικών. Τα λέγαμε κι ΕΔΩ.

Τα ρίξαμε στο γάλα και ξεχάσαμε ότι με το πολυνομοσχέδιο έχουμε νέα μέτρα προς τον εργασιακό μεσαίωνα, έχουμε τσάκισμα των φαρμακείων της γειτονιάς υπέρ κάποιων πολυεθνικών, αφού στα σούπερ-μάρκετ και στα βενζινάδικα θα πωλούνται τελικά και συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Αφού η κυβέρνηση ΘΑμαρά έσωσε την Ελλάδα κάτι που το πιστοποιεί και η συμφωνία (μνημόνιο) με την τρόικα, αφού όλα πάνε καλά, γιατί δε μπορούν να μαζέψουν έστω μια χιλιάδα ανθρώπους να το πανηγυρίσουν στο Σύνταγμα;

Έκτακτο δελτίο Μέγκα των 8 παρά 10: το γάλα ημέρας τελικά είναι τριών ημερών. 24 ώρες από το άρμεγμα και δύο ημέρες για πώληση.

Δεν Τρέμη: «Ο Ερντογάν μετά το Τουίτερ θα κλείσει και το U2. Συναυλία διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη με συμμετοχή και των You Tube».

Η θέση που ’χει αυτή τη στιγμή το Ποτάμι για το πολυνομοσχέδιο είναι ότι το Ποτάμι δεν είναι σε θέση να πάρει θέση αυτή τη στιγμή.

Το μέλλον δεν είναι αυτό που δεν ήταν πάντα. Δεν είναι ακόμη.

Η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά θα γίνει Νέα Ελλάδα. Θυμάμαι το όνομα «Νέα Δημοκρατία» που αντικατέστησε το «ΕΡΕ». Τα στελέχη του ΚΚΕ στις εκλογές του 1974 (τότε με την Ενωμένη Αριστερά) και του 1977 (ως διασπαστής της ΕΑ) αδιαφορώντας για το όνομα του νέου κόμματος Καραμανλή προπαγάνδιζαν αβλεπτεί την απόφαση του 9ου συνεδρίαση του κόμματος και ακουγόταν από τα μεγάφωνα: «….ΚΚΕ για τη Νέα Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό». Κι έστελναν κόσμο να ψηφίζει Καραμανλή. Στις ευρωεκλογές του 1984 είχαν κεντρικό σύνθημα «Όχι στην ΕΟΚ ναι στην αλλαγή» κι έσπρωχναν κόσμο να ψηφίζει Παπανδρέου. 

Όσοι προσομοιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ας σκεφτούν κάτι. Το ΠΑΣΟΚ του 1974 έκοψε όσο από το αριστερό ρεύμα δεν αφόπλισε ο Καραμανλής του 54%. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τι ακριβώς έκοψε; Υπήρχε πριν από ενάμιση χρόνο κάνα εργατικό, φοιτητικό ή άλλο συνδικαλιστικό κίνημα της προκοπής; Ήταν το ΚΚΕ του 4% έτοιμο να κάνει επανάσταση;

Μην ξεχνιόμαστε:
Πολιτική είναι η τέχνη να αρπάζεις τα λεφτά των πλουσίων και τις ψήφους των φτωχών, με το πρόσχημα ότι προστατεύεις τους μεν από τους δε.
Jules Michelet, 1798-1874, Γάλλος ιστορικός

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται.
Bertolt Brecht

Η πολιτική είναι μεγάλη τέχνη. Πείθει τους ανθρώπους να πληρώσουν γι’ αυτά που τους κλέψανε.
Andrzej Majewski, 1963-, Πολωνός συγγραφέας και σκηνοθέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: