7/2/14

Σεισμογενές πλεόχασμα

«Έχουμε σεισμογενές πλεόνασμα, αλλά δεν το διαθέτουν στην αγορά οι κυβερνώντες», παραπονιούνται οι Κεφαλονίτες που ξεκίνησαν λιτανείες με αίτημα να γίνουν άμεσα σεισμοί και σε άλλες περιοχές μπας και φύγουν από το νησί τους οι υπουργοί με τις ακολουθίες τους που τους κάνουν τη ζωή από δύσκολη τηλεοπτικό ριάλιτι. «Ας επισκεφθούν, ας βοηθήσουν κάνα άλλο μέρος», λένε ο ένας μετά τον άλλο οι τοπικοί λιτανάρχες.

Την αύξηση των διοδίων θα την πληρώσουμε όλοι σε σούπερ-μάρκετ και σε λαϊκές αγορές με τις επακόλουθες αυξήσεις τιμών προϊόντων. Θ’ ανέβουν και οι τιμές παράνομων μεταναστών, φούντας και λαθραίων τσιγάρων.

Το μόνο καλό είναι που πληρώνουμε κατασκευαστές εθνικών οδών για να κάθονται. Για να μην κάνουν έργα δηλαδή και βρίσκουμε το μπελά μας με κίνδυνο και της ζωής μας.

Οι αγρότες δεν θα κλείσουν τις εθνικές οδούς. Θα κάνουν κάτι χειρότερο: θα κλείσουν τους δρόμους που δεν έχουν διόδια.

Οι μεγαλοτσιφλικάδες εκπρόσωποι των αγροτών δεν δέχονται το νέο όριο εισοδήματος για άνοιγμα ή μη βιβλίων. «Ο υπολογισμός να μη γίνεται με τα λεφτά, αλλά με τα κιλά», φέρονται να δήλωσαν.

Οι ευρωεκλογές δεν βγάζουν κυβερνήσεις. Τις ρίχνουν όμως και τις παραρίχνουν πολύ άσχημα.

Έφτασε εσπευσμένα στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου για να ενημερώσει τον Βαγγέλα –φερόμενος ως υπουργός Εξωτερικών- ότι οι Αμερικανοί επιβάλλουν «λύση» του Κυπριακού.. Εις εκ των παροικούντων παραξενεύτηκε τα μάλα: «Και τι μας νοιάζει εμάς» είπε ο Αντωνάκης χαϊδεύοντας σαν γάτα Αγκύρας στην αγκαλιά του το σεντούκι με το χρεωμένο πρωτο-γενεές τέσσερις πλεόνασμα.

«Ο Φλωράκης δεν συμπαθούσε τον Λαφαζάνη», είπε η ιστορική κουτσουμπόλα εκ του Περισσού, η οποία για συντομία καλείται Κουτσούμπας,. Θυμίζουμε, ο Χαρίλαος συμπαθούσε ιδιαίτερα τον Μίμη Ανδρουλάκη και τη Μαρία Δαμανάκη. Ναι, ναι, στ’ αρχίδια μας κι εμάς. Μην ξεχάσουμε όμως, ο Δημητρώφ απεκάλεσε κάποτε τον Βελουχιώτη άπλυτο. Ο Στάλιν λίγο πριν πεθάνει είπε τον Μίκη Θεοδωράκη ψηλολέλεκα. Εν κατακλείδι, Κουτσουμπ(α)όλα μας, ο Θουκυδίδης χαρακτήριζε συχνά τον Αλκιβιάδη ως βρωμόπουστα.

Εκτός από χαράτσι θα πληρώνουν και φόρο φιλοξενίας οι έγκυες γυναίκες για εννέα μήνες. Ακόμα κι εφταμηνίτικο να κάνουν προς αποφυγήν φοροαποφυγής θα πληρώνουν φόρους και για τους υπόλοιπους δύο μήνες. Επιπλέον φόρο ενοικίασης θα πληρώνουν οι παρένθετες μητέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: