6/12/13

Καλό προεκλογικό Πάσχα

Ο Σόιμπλε, κατόπιν εορτής, μας λέει ότι οι τράπεζες είναι οι φταίχτες για την κρίση και όχι τα κράτη. Ναι, ναι, γι’ αυτό με εντολές του τα φτωχά κράτη ακόμα πληρώνουν τις τράπεζες. Α σου τσακίσω τη ζωή και θα με πληρώνεις κι από πάνω. Και ο αστυνομικός θα σου θυμίζει ότι εγώ φταίω για όλα και θα ελέγχει μην τυχόν και δε με πληρώσεις.

Φυσικά και η Ελλάδα είναι υπο-φορολογημένη. Αφού τα ζώα του υπουργού Οικονομικών προσπαθούν να μαζέψουν φόρους από αυτούς που δεν έχουν. Πιο απλό θα ήταν να φορολογήσουν σοβαρά αυτούς που έχουν μπας και σωθεί η χώρα.

Αλλά ποια χώρα; Αυτή που οι κυβερνώντες δεν προτιμούν για διακοπές; Γιατί να σώσουν τη χώρα που δεν προτιμούν για τόπο σπουδών των παιδιών τους.; Η συνέχεια δική σας.

Φυσικά και είχε δίκιο ο ΓΑΠ όταν έλεγε «Λεφτά υπάρχουνε». Όποιος πει ότι έλεγε ψέματα τον δικαιώνει που προσέφυγε στο ΔΝΤ και βούλιαξε τη χώρα. Λεφτά υπάρχουνε και τώρα. Μόνο τη λίστα Λαγκάρντ να σκεφτεί κανείς θα καταλάβει και γιατί δεν ενοχλούν τους ονοματισμένους εκεί. Λεφτά δεν υπάρχουν στη λίστα Λουξεμβούργου, Λιχτενστάιν, των σκαφάτων, των ιδιοκτητών ακινήτων Λονδίνου… Τα υψηλά εισοδήματα δεν πληρώνουν φόρους, ούτε καν φόρο ακινήτου, αφού το σπίτι τους το έχουν σε οφ-σορ εταιρεία. Τι κάνουν τα λεφτά που γλυτώνουν; Εξατμίζονται; Μη με νευριάζετε άλλο.

Αντωνάκη, όταν δεν είσαι αντιπολίτευση δε μ’ ενδιαφέρει να φανταστώ τι ΘΑ κάνεις, αλλά να βλέπω τι έκανες.

Το Μητσοτάκι σκέφτηκε κι ένα επικοινωνιακό τρικάκι: ελέγχονται τα εμβάσματα δημοσίων  υπαλλήλων άνω των 100.000 €. Ναι; Μόνο τω, των δημοσίων υπαλλήλων; Έβαλε μπρος τους έφορους και τους ελεγκτές των ΔΟΥ και απορεί πού βρίσκουν τόσα χρήματα αυτοί που με νόμο του κράτους χαρίζουν κατά περίπτωση έλαβε χρωστούμενα στην εφορία. Και γιατί αυτό τον έλεγχο δεν τον έκανε ο Στουρνάριας αμέσως μόλις ανέλαβε το υπουργείο; Δικοί του υφιστάμενοι είναι.

Πες ότι πιάνουν τους εφοριακούς που τα έπαιρναν. Θα πιάσουν άραγε κι αυτούς που τους τα έδιναν; Θα γίνει έλεγχος τι άλλους φόρους έχουν γλυτώσει αυτοί οι τύποι που λάδωναν εφοριακούς; Θα πληρώσει κανείς; Ρωτάμε επειδή αμφιβάλουμε αν θα γίνει κάτι τέτοιο, που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών και όχι του Μητσοτακίου που κίνησε το  θέμα και μόνο να τους απολύσει μπορεί.. Το πιθανότερο βέβαια είναι να πρόκειται για επικοινωνιακό εύρημα μπροστά σε ένα πολύ αντιλαϊκό μέτρο που έρχεται. Κάτι τέτοια κολπάκια είναι επικοινωνιακά ισοδύναμα.

Τι έγινε, ρε παιδιά, με το πανηγύρι ότι βρήκαμε φυσικό αέριο στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης; Τηλεοπτική μίνι σειρά ήταν;

Πέρσι εισέπραξα 9.600 € και ξόδεψα-πλήρωσα, δεν ξέρω πώς, 15.000. Μπορεί κάποιος να μου πει σε ποιο κλιμάκιο είμαι με εισόδημα -4.400 €;

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές. Το 99% του εξαγόμενου προϊόντος της Ελλάδας παραμένει το χρήμα.

Δεν ήμουν διαθέσιμος και μ’ έβαλε η γυναίκα μου σε κινητικότητα.

Δεν πιστεύω πια τίποτα. Δεν προσμένω τίποτα. Είμαι ΠΑΣΟΚ.

Παγώνουν τρία χρόνια οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων. Και το παρουσιάζουν σαν θετική εξέλιξη. Τόσο που πέφτουν οι εμπορικές αξίες, θα φτάσουν οι εμπορικές υπερδιπλάσιές τους. Θα αισθάνεσαι πλούσιος. Για δυαράκι της γειτονιάς θα πληρώνεις φόρο παραθαλάσσιας βίλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: