10/12/13

Θα γυρίσει ο τροχός θα 'χει ρεύμα κι ο φτωχός

Οι φτωχοί με κομμένο ρεύμα θα επανασυνδέονται διπλάσιες ημέρες από όσες έχουμε αυξημένη αιθαλομίχλη, είπε ο ΥΠΕΚΑς. Σίγουρα δεν ξέρει πώς ακριβώς μπορεί να γίνει αυτό, διότι πολύ απλά δεν ξέρει τι ακριβώς είναι αυτό που είπε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και κάποιων άλλων ζητά από την Εκκλησία  και τους Δήμους λίστες με φτωχούς των συσσιτίων για να βρει ποιοι είναι με κομμένο ρεύμα και να τους βάλει ειδικό αντιρρυπαντικό φόρο γιατί ποιος ξέρει τι καίνε για να ζεσταθούν. Αν και δεν συμφωνούμε, θα μπορούσε ο κ. υπουργός αυτά τα στοιχεία να τα έπαιρνε από την ίδια τη ΔΕΗ που κόβει το ρεύμα και κάτι ξέρει παραπάνω από τους παπάδες και τους δημάρχους. Η ΔΕΗ πάντα στην υπηρεσία του πολίτη ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί δύο μήνες για να κάνει τις επανασυνδέσεις. Καλό Μάρτιο και βάλε για να δουλέψουν τα κλιματιστικά των φτωχών και να παλέψουν τον καύσωνα.

Σχετικό ερώτημα: Γιατί χθες Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου βγήκε στις κάμερες ο υπουργός Εξωτερικών και είπε –πάνω κάτω- «Κανείς φτωχός με κομμένο ρεύμα»; Αφού ο αρμόδιος υπουργός ήταν δίπλα του. Μήπως επειδή ο υπουργός Εξωτερικών είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο αρμόδιος υπουργός ΠΕΚΑ είναι στέλεχός του; Για τι είδους λαϊκισμό μιλάμε; Δεν καταλαβαίνουν την ξεφτίλα;

Δε φτάνει που τους ψηφίζεις. Δε φτάνει που αυτοί βγαίνουν στην εξουσία και κάνουν άλλα. Στο τέλος σε κατηγορούν ότι εσύ φταις επειδή τους ψήφισες.
-Μα δε σας ψήφισα για να κάνετε αυτά που κάνατε.
-Δεν έχει σημασία, έπρεπε να είσαι μάντης και να προβλέψεις ότι είμαστε απατεώνες. Και γι’ αυτό εσύ φταις.

«Δεν έχουμε κομμουνισμό», μας θύμισε ο Ταμήλος,  «… για να είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μια δουλειά κι ένα πιάτο φαΐ στον καθένα».

Μπορεί να μην έχουμε κομμουνισμό αλλά θα μας πάρουν τα σπίτια μας. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα πέσει ο Σαμαράς. Αρχικός τους στόχος ήταν τα σπίτια των Ελλήνων, η μοναδική τους περιουσία. Πράγματι, μόνο σε ακίνητα επενδύαμε. Και λίγοι σε ομόλογα, αλλά αυτοί ήταν το ορεκτικό. Θα πεις, «Γιατί δεν τα πήραν τα σπίτια από την αρχή;» Μα, έπρεπε πρώτα να σε εξαθλιώσουν και να τινάξεις τα δάνεια. (Πριν τινάξεις τα πέταλα)

Αν οι τροϊκανοί πίστευαν ότι υπάρχει περίπτωση να βελτιωθούν τα οικονομικά των Ελλήνων δεν θα απαιτούσαν τώρα τα σπίτια μας. Αυτή η δυσμενής προοπτική μας περιμένει αν συνεχίσουμε την ίδια πολιτική.

Ας αφήσουμε την ηλιθιότητα ότι βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση με εκείνη που βρίσκονταν οι συμπατριώτες μας κατά τη διάρκεια της κατοχής. Εκείνοι δεν είχαν εκλογές να  ψηφίσουν κόμματα αντικατοχικά. Εμείς που έχουμε εκλογές μας προτιμάμε τον Σαμαρά για πρωθυπουργό.  Άρα είμαστε σε χειρότερη θέση από την κατοχική. Βρισκόμαστε στη θέση του μαλάκα.

Λαϊκή σοφία: Κάθε δικιά μας ιδέα μάς περνάει απ’ το μυαλό. Κάθε ιδέα των στουρναραίων μάς περνάει απ’ τον λαιμό.

3 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Είσαι άπαιχτος!

sonora είπε...

Ωχ,όταν χάνεται η ψυχραιμία από τον blogaki τα πράγματα είναι σοβαρά. Αλλά προς το παρόν ας ευχηθούμε για καλύτερες μέρες.

Dimitris Tsakalias είπε...

Εγώ δεν ήμου ποτέ ψύχραιμος. Εγώ δεν είμαι υπουργός να εκτελώ αθώους με ψυχρό αίμα.

Εγώ δεν είμαι υπουργός - 1996
Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: (Θείος-)Γιώργος Νταλάρας

Με νόμους και συμβόλαια και με μεγάλα λόγια
δε συντηρείται ο έρωτας και της καρδιάς η φλόγα
άκου λοιπόν προσεχτικά χωρίς φωνές και σχόλια

Δεν είμαι υπουργός εγώ για να με απολύσεις
και ούτε στο τηλέφωνο να θες να μου μιλήσεις
αλλού είναι το σενάριο κι αλλού ο σκηνοθέτης
γι αυτό σου καταλόγισα ζημιά εκ προ μελέτης

Δε σου πηγαίνει εσένανε για να κρατάς πιστόλι
και δεν ταιριάζει δίπλα του όταν φοράς βραχιόλι
αλλού είναι τ’ άστρα τ’ ουρανού κι αλλού οι αστρολόγοι

Δεν είμαι υπουργός εγώ για να με απολύσεις
και ούτε στο τηλέφωνο να θες να μου μιλήσεις
αλλού είναι το σενάριο κι αλλού ο σκηνοθέτης
γι αυτό σου καταλόγισα ζημιά εκ προ μελέτης