11/12/13

Όλα τα ’χει ο σαξές

Φυσικά και στην Ελλάδα διαδραματίζεται ένα σαξές στόρι. (Κατά το «μπαξές») Όπως θα έλεγε και ο Γιώργος Σουξές, «Γκραντ Σαξές»: μέσα στην κρίση τα κέρδη των πολυεθνικών αυξήθηκαν κατά 40%. Τι άλλο θέλουν οι Ευρωπαίοι για να αναγνωρίσουν την αξία της χώρας μας; 
Ίσως για τη μοιρασιά αυτών των κερδών εμφανίζονται όλο και πιο βαθιές (ααααχ) διαφωνίες στην τρόικα. Ο Τόμσεν ζήτησε πρόωρες εκλογές στην τρόικα. Ο Μαζούχ διαφωνεί και δέρνεται στέλνοντας σήματα στον Μορς.

Η πραγματικότητα διαφωνεί με την αλήθεια. Ούτε οι αριθμοί ευημερούν

Το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε με τη χώρα και θα ανέβει με την άνοδό της. Έτσι λέει ο Βαγγέλας. Όμως το ΠΑΣΟΚ (μαζί με τη ΝΔ) έριξε τη χώρα. Από προπονητή που έριξε την ομάδα στην κατώτερη κατηγορία δεν έχω (ούτε θέλω) να περιμένω τίποτα. Μόνο να μην τον ξαναδώ μπροστά μου.
 
Ο Βαγγέλας-Μπένι ο Βενιζέλος χλευάζει τον Σαμαρά στο σπίτι του την «Ανατροπή» του πρώην Ρηγά Ντερμπεντέρη.  «Χωρίς εμένα δεν θα υπήρχε κυβέρνηση». Χωρίς εσένα όμως θα υπάρχει.

Ο Βαγγέλας είναι η προσωποποίηση του ΠΑΣΟΚ. Κάτι από χρόνια καλοζωισμένο και στραμμένο δεξιά.

Κοτζάμ υπουργοί Οικονομικών δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το βασικό λόγο που φαλίρισε η οικονομία μας. Και ο λόγος είναι σύμφωνα με όσα ακούω το ότι η μαμά πριν από 5 χρόνια είχε πάρει ένα δάνειο διακοπών.

Στον καπιταλισμό είχαμε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στον υπαρκτό σοσιαλισμό είχαμε ακριβώς το αντίθετο. Τώρα έχουμε εκμετάλλευση ανθρώπου από κάτι που δεν πρέπει να είναι άνθρωπος με όσα κάνει και δεν έχει και όνομα.. Αγορές τον λένε.

«Τρίγωνα κάλαντα όλα στο σφυρί / Ήρθαν τα χριστούγεννα κι οι τροϊκανοί».

Φέρνουν –μαζί με το κρύο- νέα μέτρα που θ’ αποτελειώσουν τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση Σαμαρά και Σία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: