29/11/13

Ραν-Ταν-Πλαν μπι ή μη σου μπει

Μόνα κορόιδα της Ευρώπης εμείς, οι πιο φτωχοί, οι πιο ανοιχτοχέρηδες. Η τιμή του φυσικού αερίου είναι για μας 30-35% πάνω από το μέσο όρο των τιμών που ισχύουν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και κάθε τόσο η κυβέρνησή μας όπως και κάθε άλλη διαπραγματεύεται την τιμή. Ψωνίσαμε από σβέρκο.

Μη χάσετε τη νέα ταινία του Βούλγαρη, η «Μικρά Αντλία». Σχετική με την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.
Πετρέλεος!....

Κυρίες και κύριοι, συμπατριώτισσες, συμπατριώτες ασθενείς. Υπάρχουν χάπια για τη θέρμανση. Τα ληγμένα που μπορείς να πετάς στη σόμπα και το τζάκι μαζί με τα κουτιά και το χαρτί με τις οδηγίες που ξεδιπλώνει εύκολα, αλλά δεν ξαναδιπλώνει ποτέ.

Νέο σύνθημα: «ΔουΝουΤού, δίνε του»

(Μία η ντουντούκα, τέσσερις εμείς)

Αυτό κάποτε ακούστηκε από μία ντουντούκα σε μπλοκ αριστεριστών κι έπεσε γέλιο. Ήταν οδηγία  στον κατάλογο με τα συνθήματα. Κατά λάθος ο σύντροφος εκφωνητής (-τρια) το πέταξε κι αυτό που ήταν αλήθεια. Οι ομάδες των αριστεριστών ήταν άπειρες και κάθε μία είχε τη ντουντούκα της κι από κάτω 4-5 μέλη. Όπως γίνεται με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις υπουργών. Αυτοί κάνουν τις ντουντούκες και οι δημοσιογράφοι τους «τέσσερις εμείς».

Ο Αντωνάκης έθεσε όριο στις διαπραγματεύσεις μέχρι την 9η Δεκεμβρίου. Αν μέχρι τότε δεν επέλθει συμφωνία τότε θα κάνουμε, είπε, όλα όσα μας ζητά η τρόικα και ο μήνας έχει εννιά.

Οι εκκρεμότητες που έχουμε με την τρόικα μοιάζουν στα μπούτια της πουτάνας: δεν κλείνουν ποτέ.

Τις δόσεις τις παίρνουμε για τους δανειστές μας ή για τον υπουργό Υγείας που μας νευριάζει;

Ήρθε μανιασμένος ο ΣΥΡΙΖΑίος της γειτονιάς. «Δεν αντέχω άλλο», μου είπε. «Το αριστερό κόμμα της Γερμανίας διαφωνεί με το κούρεμα του δανείου μας».
«Μη έχεις πρόβλημα», του είπα εγώ για να τον ησυχάσω. «Μην ψηφίσεις το γερμανικό, ψήφισε το ελληνικό κόμμα της αριστεράς».

-Γιατί μειώνεται ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων και γατών στις πόλεις; Γιατί λιγοστεύουν οι δεκοχτούρες; Γιατί στο γιαλό πετούν λιγότεροι γλάροι;
-Φάε λάδι κι έλα βράδυ. Έχουμε γλαρόσουπα.
Περισσότερα στο μενού

Δεν υπάρχουν σχόλια: