24/11/13

24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (OLA)


Κυριακή μας μπήκε απαισίως η τριακο/σιοστή εικοστή εβδόμη ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, υπολείπονται 38 ημέρες παρά κάτι ώρες μέχρι το 2014. Διάγουμε την 24η ημέρα μηνός Νοεμβρίου, σήμερα είναι για κάποιους Παγκόσμια Ημέρα αγοραστικής Αποχής, δεν αγορεύουμε, δεν αγοράζουμε, μόνο πουλάμε, αλλά τρέλα γιατί και οι άλλοι δεν αγοράζουν.

24η Νοεμβρίου του 1822 ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης γωνία πηγαίνουν στην Ιταλία ως αντιπρόσωποι του Έθνους για να ζητήσουν την υποστήριξη του Πάπα στον αγώνα της ανεξαρτησίας. Ο Ποντίφικας θα αρνηθεί συνάντηση μαζί τους, κατόπιν υποδείξεως του Μέτερνιχ.

Πού να στα λέω, Άστον, Κάθριν. Θυμίζουμε οι Mαυρομιχαλαίοι σκότωσαν τον Καποδίστρια κάτι που μας έφερε Βαυαρό βασιλιά, ενώ στα απομνημονεύματα του Παλαιών Πατρών Γερμανού δεν αναφέρεται πουθενά το λάβαρο στην Αγία Λαύρα.

24η Νοεμβρίου του 1859 ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσιεύει το μνημειώδες έργο του «Η καταγωγή των ειδών». Η θεωρία της εξέλιξης δεν λέει ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο, απλώς έχουν κοινό πρόγονο. Το λέμε γιατί πολλοί πίθηκοι είναι ικανοί να προσβληθούν αν τους πεις ότι κατάγονται από τον άνθρωπο.

24η Νοεμβρίου του 1953 στην Ελλάδα εκδίδεται εσωτερικό προαιρετικό δάνειο. Εξαλείφονται τα τρία μηδενικά όλων των χαρτονομισμάτων και κόβονται κέρματα από 5λεπτο μέχρι 10δραχμο.

Σαν σήμερα το 1991 θα πεθάνει ο σπουδαίος Βρετανός τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος «Queen». Φρέντι Μέρκιουρι, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Φαρόκ Μπουλσάρα. ήταν 45 ετών.

Σα να μην πέρασε μια νύχτα και 24η Νοεμβρίου του 1976 το αμερικανικό συγκρότημα «The Band» δίνει το αποχαιρετιστήριο κοντσέρτο του στο Σαν Φρανσίσκο, με την παρουσία κορυφαίων ονομάτων της ροκ σκηνής. Η συναυλία απαθανατίστηκε από τον Μάρτιν Σκορσέζε στην ταινία - ντοκουμέντο «Το Τελευταίο Βαλς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: