25/10/13

Ελλάς - Νησιά Χαμόα

Ρώτα τη Μενεγάκη: Γιατί ακούμε ότι μια κυβέρνηση προχωρά σε πρόωρες  εκλογές όταν είναι σίγουρη ότι θα τις κερδίσει και δεν ακούμε ότι μια κυβέρνηση δεν προχωρά  σε πρόωρες εκλογές όταν είναι σίγουρη ότι θα τις χάσει;

Ο Αντωνάκης απειλεί τους δανειστές, δηλαδή την τρόικα σοβαρά και χωρίς έλεος: «Αν δεν εκπληρώσετε τις υποσχέσεις σας θα κάνω εκλογές και θα βγει ο Τσίπρας».

Αντωνάκης: «Είμαστε κι εμείς αντιμνημονιακοί. Απλώς δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα.»

Αντωνάκης: «Εγώ είμαι ιδεολόγος φασίστας. Οι χρυσαυγίτες είναι απλοί μπράβοι.»

Αντωνάκης: «Γιατί λέμε ότι οι απαιτήσεις της τρόικας είναι παράλογες; Αφού τις ψηφίσαμε και τις υπογράψαμε στο δεύτερο μνημόνιο κι εγώ και ο Βαγγέλας μου».

Ό,τι χέσαμε, χέσαμε. Αισιοδοξείτε. Καμία δημόσια υπηρεσία δεν διαθέτει χαρτί υγείας.

Ό,τι κυβερνήσαμε, κυβερνήσαμε. Η κυβέρνηση ανήκει και στο «Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω» και στο «Δεν κυβερνώ-δεν κυβερνώ».

Μέχρι να φτιαχτεί η μετεκλογική συμμαχική γερμανική κυβέρνηση στην Ελλάδα
Όλοι απορούν: «Ποιος Γερμανός κυβερνά αυτό τον τόπο;»

Αντωνάκη μου, μετά τις ευρωεκλογές τι άλλο θα έχουμε να περιμένουμε για να αρθρώσουμε λόγο έναντι των δανειστών μας;

Ο Αντωνάκης είπε στον Ιταλό Λέττα «Θέλω μια καλή κασέτα», συγνώμη, είπε ότι όσους μετανάστες έχουμε τόσοι είναι και οι άνεργοι στη χώρα μας. Αυτό είναι κατά τη λογική –και κατά της λογικής- ο αστυνομικός είναι όργανο και το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. (Πολλές φορές σωστό αλλά όχι εξαιτίας αυτού του συλλογισμού) Αν διώξεις τους μετανάστες θα εξαφανιστεί η ανεργία; Ναι, αν οι μετανάστες φταίνε που κλείνουν οι παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα. Διώξε τους αν αυτοί φταίνε που κλείνουν τα εμπορικά μαγαζιά στην Ελλάδα και όχι το ότι δεν έχουμε λεφτά για να αγοράσουμε κάτι. Διώχνοντας τους μετανάστες δεν θα αδειάσουν τόσες θέσεις εργασίας, Αντωνάκη, γιατί πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι. Πετώντας έξω από τη χώρα τους μετανάστες, Αντωνάκη,  θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας Ελλήνων. Ρώτα την επιστημονική ομάδα της ΓΣΕΕ που λέει ότι κάθε δέκα μετανάστες «δημιουργούν» μία θέση εργασίας για Έλληνες. Χώρια που με αυτή τη λογική έχει δίκιο ο Ρεν που λέει να το κάνουμε όπως η Λετονία να διώξουμε δηλαδή το 1/3 του πληθυσμού της χώρας και λύνουμε το πρόβλημα της ανεργίας. Αντωνάκη, αλήθεια, ρώτησες πόσους μετανάστες έχει η Γερμανία; Έμαθες ότι η Βουλγαρία κοντεύει να φτάσει τα 5 εκατομμύρια και προκοπή δε βλέπει; Αντωνάκη, αν όλα αυτά τα λες όχι για να κερδίσεις ψήφους, αλλά επειδή τα πιστεύεις, τότε πείθεις ότι δεν αξίζεις να σε ψηφίσουν. Τα λες και στο εξωτερικό και ξεφτιλίζεις την εξυπνάδα του Έλληνα. Να ποιος διώχνει πιθανούς επενδυτές από το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: